Здравей те колеги, от скоро и аз карам Фиат - Пунто, и ето че и аз съм с някои проблемчета. Лампата на маслото ми пресветва когато направя рязък завой или от 3-4х оборота падна на 1000 . Маслото е сменяно преди 4500 км. Много ми е странно... попитах най-различни майстори, но всеки ми казва различно... ту запушени канали в ДВГ-то, ту датчик....семеринг или филтър,но по удачно ми беше да попитам някои от вас. Все пак и вие карате италианки и можете пък да ми помогнете с някое съветче ... Благодаря предварително
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Лампата за маслото пресветва при поклащане .....
Collapse
X
-
Абе всичко е като да нямаш масло а пък имаш, не знам да не ти са бутнали няква друга щека от друго пунто с друг мотор, ти не помниш ли колко литра събра като сменяха маслото виж в тубата колко е останало ако е при тебе. Ако не долеи и още 100-200 грама да стигне до максимума нищо няма да и стане но веднага ще си даде отражение ако е от нивото.Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
Коментар
-
И аз съм на мнение, че ти е малко маслото. Друг вариант е да имаш скъсан/протрит кабел на датчика за маслото или самия датчик да не е много на ред, което малко ме съмнява. Ако при ниски обороти ти премижава лампата - ниско налягане на маслото, което може да се случи в различни случаи - помпата на маслото да не може да направи налягане поради нейната неизправност или неизправност по "магистралите" по които минава маслото. Но това адва ли ще доведе до светване на лампата при залюляване на колата при високи обороти. Някои двигатели са малко "гадни" и не желаят да подкачат сами масло след смяната, а трябва принудително да им се долее през датчика за маслото. Защо наистина не потърсиш в някоя автокъща кола с твоя дигател и да сравниш пръчката дали е същата, като твоята. Това наистина ми звучи най-правдоподобното решение на проблема ти.Fiat Tipo 1.4i.e. 72hp 1993 - истинският автомобил
Fiat Coupe 2000 16V 139hp 1995 - като хубавата жена - кеф ти е да си с нея, но ти къса нервите и джоба - продадена
-------------------------------------------------------------
Коментар
-
Щом си запознат с щеката и смяната на маслото, остава само маслената помпа, при залюляване не знам, не ми се връзва, но щом на празен ход ти премигва лампата значи помпата е поизносена и неможе да дигне налягане. Кога забеляза това да ти се случва след смяната на маслото ? и това първата смяна от твоя страна ли е или и друг път си го сменял?Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
Коментар
-
Slavi_Lancia написа:Щом си запознат с щеката и смяната на маслото, остава само маслената помпа, при залюляване не знам, не ми се връзва, но щом на празен ход ти премигва лампата значи помпата е поизносена и неможе да дигне налягане. Кога забеляза това да ти се случва след смяната на маслото ? и това първата смяна от твоя страна ли е или и друг път си го сменял?
Коментар
-
Искрен написа:А защо никой несе замисли дане би дае от лагерите на коляновия вал? ако са износени пак ще пресветва на малки обороти. колега пробвай с по гъсто масло и ще се пооправи за известно време.AR 75 2.5 V6 `08.86 - Ех
AR 155 1.7 TS `07.93 - сиромашки тунинг, + JR, APEX, + B6 отзад - замина за скрап...
FIAT Tipo 1.6 `12.93 835С1.000 С АГУ тунинг - вече 2.0 TS 8V Turbo с ескрите от горната...
Коментар
-
Re: Лампата за маслото пресветва при поклащане .....
teomaxi написа:Здравей те колеги, от скоро и аз карам Фиат - Пунто, и ето че и аз съм с някои проблемчета. Лампата на маслото ми пресветва когато направя рязък завой или от 3-4х оборота падна на 1000 . Маслото е сменяно преди 4500 км. Много ми е странно... попитах най-различни майстори, но всеки ми казва различно... ту запушени канали в ДВГ-то, ту датчик....семеринг или филтър,но по удачно ми беше да попитам някои от вас. Все пак и вие карате италианки и можете пък да ми помогнете с някое съветче ... Благодаря предварително
Коментар
-
Re: Лампата за маслото пресветва при поклащане .....
cherveniq_biker написа:teomaxi написа:Здравей те колеги, от скоро и аз карам Фиат - Пунто, и ето че и аз съм с някои проблемчета. Лампата на маслото ми пресветва когато направя рязък завой или от 3-4х оборота падна на 1000 . Маслото е сменяно преди 4500 км. Много ми е странно... попитах най-различни майстори, но всеки ми казва различно... ту запушени канали в ДВГ-то, ту датчик....семеринг или филтър,но по удачно ми беше да попитам някои от вас. Все пак и вие карате италианки и можете пък да ми помогнете с някое съветче ... Благодаря предварително
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар