Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Лампата за маслото пресветва при поклащане .....

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Лампата за маслото пресветва при поклащане .....

Здравей те колеги, от скоро и аз карам Фиат - Пунто, и ето че и аз съм с някои проблемчета. Лампата на маслото ми пресветва когато направя рязък завой или от 3-4х оборота падна на 1000 . Маслото е сменяно преди 4500 км. Много ми е странно... попитах най-различни майстори, но всеки ми казва различно... ту запушени канали в ДВГ-то, ту датчик....семеринг или филтър,но по удачно ми беше да попитам някои от вас. Все пак и вие карате италианки и можете пък да ми помогнете с някое съветче ... Благодаря предварително

долей си масло и ще се оправи е, все пак погледни преди това какво е нивото , но най вероятно е това
    Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
    Fiat Bravo'97 1,6 16v
    Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Маслото е на 1мм под максимума.. възможно ли е да е в помпара причината или някаде по датчиците....?

Коментар

Абе всичко е като да нямаш масло а пък имаш, не знам да не ти са бутнали няква друга щека от друго пунто с друг мотор, ти не помниш ли колко литра събра като сменяха маслото виж в тубата колко е останало ако е при тебе. Ако не долеи и още 100-200 грама да стигне до максимума нищо няма да и стане но веднага ще си даде отражение ако е от нивото.
        Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
        Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
        Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1

Коментар

Ще и долея, но при смяната на масло, бяхме я наляли малко над макса и пак светеше... а щеката си е оригиналната от завода ... Това е само като се залюлее или като е на нисък оборот... иначе със 2-3 000 и нагоре оборота няма да присветне ....

Коментар

И аз съм на мнение, че ти е малко маслото. Друг вариант е да имаш скъсан/протрит кабел на датчика за маслото или самия датчик да не е много на ред, което малко ме съмнява. Ако при ниски обороти ти премижава лампата - ниско налягане на маслото, което може да се случи в различни случаи - помпата на маслото да не може да направи налягане поради нейната неизправност или неизправност по "магистралите" по които минава маслото. Но това адва ли ще доведе до светване на лампата при залюляване на колата при високи обороти. Някои двигатели са малко "гадни" и не желаят да подкачат сами масло след смяната, а трябва принудително да им се долее през датчика за маслото. Защо наистина не потърсиш в някоя автокъща кола с твоя дигател и да сравниш пръчката дали е същата, като твоята. Това наистина ми звучи най-правдоподобното решение на проблема ти.
            Fiat Tipo 1.4i.e. 72hp 1993 - истинският автомобил
            Fiat Coupe 2000 16V 139hp 1995 - като хубавата жена - кеф ти е да си с нея, но ти къса нервите и джоба - продадена
            -------------------------------------------------------------

Коментар

Щом си запознат с щеката и смяната на маслото, остава само маслената помпа, при залюляване не знам, не ми се връзва, но щом на празен ход ти премигва лампата значи помпата е поизносена и неможе да дигне налягане. Кога забеляза това да ти се случва след смяната на маслото ? и това първата смяна от твоя страна ли е или и друг път си го сменял?
              Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
              Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
              Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1

Коментар

Slavi_Lancia написа:
                Щом си запознат с щеката и смяната на маслото, остава само маслената помпа, при залюляване не знам, не ми се връзва, но щом на празен ход ти премигва лампата значи помпата е поизносена и неможе да дигне налягане. Кога забеляза това да ти се случва след смяната на маслото ? и това първата смяна от твоя страна ли е или и друг път си го сменял?
                Колата я карахме 2 години аз и състудента ми, поддръжката и се прави само в оторизиран сервиз на фиат в Плевен, още тогава забелязахме този проблем, но не го отразявахме. Ама сега закупих пунтото от него и реших да си го пооправя. Не съм запознат много много с електрониката на автомобилите, ама ако я закачат на компютар, дали ще излезе дефекта ако е в помпата. (компютара никога не е чистен от грешки- дали и той не е прочината)

Коментар

пробвай да го оправиш,ако не,един колега казва "наливай догоре и газ до ламарината,да не ти пука" :D щом досега си е вървяла така колата,защо се впечатляваш от това?Дето се казва,това да и е кусура,че ти примигва лампичката
                  ex.Мареа ТД100

Коментар

100% е малко маслото
                    Fiat Tipo 1.4 ЕX Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed EX Alfa Romeo 156 2.4 JTD ЕX...NOW:Alfa Romeo 166 2.4 JTD Remaped, MERCEDES-BENZ E220 CDI AVANTGADRE

Коментар

А защо никой несе замисли дане би дае от лагерите на коляновия вал? ако са износени пак ще пресветва на малки обороти. колега пробвай с по гъсто масло и ще се пооправи за известно време.
                      темпра 1,9тд

Коментар

Следващата смяна ще налея Castrol вместо обичайната Selenia, преди това ще направя една промивка на двигателя с 2-3л трансформаторно масло и ако няма никаква промяна - до ламарината и ......каквото ще да става след това. Благодаря ви за отзоваването колеги много полезни савети получих

Коментар

Искрен написа:
                          А защо никой несе замисли дане би дае от лагерите на коляновия вал? ако са износени пак ще пресветва на малки обороти. колега пробвай с по гъсто масло и ще се пооправи за известно време.
                          Това си помислих и аз, но ме съмнява да изкара 2 години така и да не е родил .
                          AR 75 2.5 V6 `08.86 - Ех
                          AR 155 1.7 TS `07.93 - сиромашки тунинг, + JR, APEX, + B6 отзад - замина за скрап...
                          FIAT Tipo 1.6 `12.93 835С1.000 С АГУ тунинг - вече 2.0 TS 8V Turbo с ескрите от горната...

Коментар

Re: Лампата за маслото пресветва при поклащане .....

teomaxi написа:
                            Здравей те колеги, от скоро и аз карам Фиат - Пунто, и ето че и аз съм с някои проблемчета. Лампата на маслото ми пресветва когато направя рязък завой или от 3-4х оборота падна на 1000 . Маслото е сменяно преди 4500 км. Много ми е странно... попитах най-различни майстори, но всеки ми казва различно... ту запушени канали в ДВГ-то, ту датчик....семеринг или филтър,но по удачно ми беше да попитам някои от вас. Все пак и вие карате италианки и можете пък да ми помогнете с някое съветче ... Благодаря предварително
                            Аз имах същия проблем с бравото....на резки завои светкаше лампата а бях сменил маслото преди 500км(масло не ми гори).Размардах малко кабелите на датчика и се оправи.Според мен е от него

Коментар

Re: Лампата за маслото пресветва при поклащане .....

cherveniq_biker написа:
                              teomaxi написа:
                              Аз имах същия проблем с бравото....на резки завои светкаше лампата а бях сменил маслото преди 500км(масло не ми гори).Размардах малко кабелите на датчика и се оправи.Според мен е от него
                              Ти ми вдъхна най-хубавата идея :D и аз така се замислих ама ....хубаво е и другите работи да поогледам. А иначе този датчик къде се намира.... някаде по блока или по картера ?

Коментар

Working...
                              X