Привет колеги ! Преди 2-3 дни ми изгаснаха крушките на таблото...и понеже не ми се занимава да свалям отново таблото (доста често гърмят мамицата им)-реших да направя осветлението с светодиоди закачени за волана с насочена светлина към таблото,и като се вземе впредвид че нищо не разбирам от автоелектроника реших да потърся вашите мнения и препоръки.А въпроса ми е - откъде точно да взема ток за диодчетата , как да свържа диодите и след това резисторите? Диодите ще ги сложа някъде в очертанията на червения квадрат от снимката.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Осветяване на табло
Collapse
X
-
chaki написа:А защо просто не замениш крушките на таблото с диоди. Така няма да горят.Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)
Коментар
-
Че какво Му е разглобяването на таблото, има 9 болчета на кръст.След второто, третото отваряне вече го свалям за норматив :D .Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)
Коментар
-
за да не горят крушките се сменат всичките наведнъж и ЗАДЪЛЖИТЕЛНО една и съща марка. иначе почват да горят както колегата се оплаква, "на час по лъжичка". и ако може мякои по маркови.lubomm:мисля че няма да се отразява понеже плексиглата е огънат на дъга и ако има отражение то ще е надолу а не към очите на шофьора. но определено съм и аз против такова решение.Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
182A4.000 IAW49F
LPG - Lovato EasyFast
----------------------------
"Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн
Коментар
-
lametobg, щом нищо не разбираш от електроника защо се напъваш да правиш неща, които не са ти ясни и с това може да си навлечеш по-големи неприятности. По-добре иди при майстор да ти направи каквото искаш. Също така е почти сигурно, че пак ще отваряш таблото или ще разглобяваш на друго място, за да можеш да управляваш това осветление или пък ще слагаш някъде ключе за да го включваш.FIAT PUNTO 1.7 TD
CITROEN XSARA 1.8 16V VTS EXCLUSIVE
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар