Здравейте, преди време (май в края на лятото) се бях оплакал, че колата ми гасне в движение и вички токове изчезват. Оттогава колата претърпя доста интервенции по този проблем, но без особен резултат. Проблема е малко тип "пускаш телевизора, тръгва да тече водата в банята".Продължава да гасне когато си поиска, уредите полудяват, после пали след колкото време си поиска. Пъроначално палеше след около 10-на минути, но сега пали само след старателно зачистване на масите, иначе само жужи някакво реле и не пали. Първата идея беше да се пуснат допълнителни маси / сега имам пуснати допълнителни маси на фаровете, мигачите, от акумулатора към контактния ключ... и къде ли още не. Сменени са: свещи, температурен датчик, датчик за разположението на коляновия вал, контактен ключ (или клемореда на контактния ключ)... махнат е имобилайзера. Симптомите само се сменят, крайният резултат е същият - гасне когато си поиска - в движение по магистралата или на светофара в пиков час. В началото гаснеше при пускане на фаровете, после при пускане на мигачите, после не работеше пък касетофона, после пък централното, сега пък ми свети лампата, че не работят стоповете, но те си работеха в същото време!? Последния път, като изгасна и ме бутаха колегите пред офиса жужеше пак нещо откъм кормилната конзола и колкото по-бързо ме бутаха, толкова по-силноо жужеше (колата беше на контакт) и после пък не можах да си двигна ел. съклото, но пък ми светеха фаровете и мигачите..."пускаш телевизора, тръгва да тече водата в банята".Молбата ми е има ли някъде в София сервиз, в който ще направят цялостна диагностика на ел. системата, а не само да вдигат рамене и да казват, че колата била много стара и не и разбирали и защо съм си бил купил ФИАТ и хиляди други такива глупости?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с токовете - Пунто 1.6 90
Collapse
Реклама
Collapse