Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Километраж ... ?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Километраж ... ?

Здравейте колеги, имам две табла тези които са с уредите от браво 1.6 и реших единия да го жертвам защото и безтова не му работеше уреда на бензина както трябваше и реших да занула километрите на 0000000 ...... та занулих го, но от тук идва големия проблем след като го сложих благополучно и започнах да карам ми направи впечетление, че дневния км като направи 000,7 и на горния км отброява 0000001!Сложих си пак стария, който не съм го въртял и не съм барал по него нищо и пак .... на 7 ми върти горния с една единица!ТОВА НОРМАЛНО ЛИ Е .... ?НА ДРУГИТЕ С 1.6 ПАК ЛИ Е ТАКА ?ИМАЛИ НАЧИН ДА СЕ ОПРАВИ ?

я колега кажи как се връща километража ако може искам и аз мерси

Коментар

Интерестно ... един приятел има Мареа 1.6 новия мотор, неговия км е електронен с дипслей (:D) и неговия км превърта на 700-я метър значи ако не се бъркам, ако минеш 1км. на дневния км ... горе на големия км ти показва с 300 м. по-малко!Интерестно защо?

Коментар

lubomm написа:
        я колега кажи как се връща километража ако може искам и аз мерси
        Айде да е по Скайпа ....ще ти обясня подробно.....

Коментар

колега при мен си е нормално явно не при всички 1.6 е както при теб мисля че не е нормално..а преди да бараш километража пак ли така правеше на 7 да сменя ?
          1.6 16v Abarth

Коментар

Днес ще пробвам и моя Ваньо!Ще пиша по-късно!
            ФИАТ ФОРУМ БЪЛГАРИЯ

Коментар

Здравейте колеги искам да попитам ,карам фиат марея 1.9 - 105 кончета jtd и както си карах по магистралата и стрелката на километража падна на 0 и така вече 4 месеца.друго по таблото бачка .ходих преди 2 месеца при едни тесни специалисти и те ми казаха карай си я така тя сяка 2-ра фиатка е така много разправия било моля някой ако е имал такъв проблем да пише как се е справил и най-вече колко му е излезнало ремонтчето!

Коментар

Re: километраж

Колега имах подобен проблем преди 2-3 години. Пускал съм тема по въпроса, но не мога да я открия.Като цяло при мен се оказа един диод, който даваше голямо съпротивление и в двете посоки. След смяната всичко беше ОК. След сваляне на таблото/ описвано е как се сваля / не е трудно да се разпоят от единия край диодите по таблото и да се премерят. Все пак трябва да се провери и датчика импулси на ск. кутия.
                МАРЕЯ 1.8 16V HLX 98
                БРАВА 1.8 16V ELX 96

Коментар

ами на мен колега централния диод на електронния километраж неми свети откакто сам зел колата,а в десния край чат пат гасне и иска камшично запалване :D :D :D.свалял сам всичко и сам стигал до кутията с километража ,но непосмях да го свалям ,защото незнам дали няма да направя по голяма беля.а тези диоди какво съпротивление трябва да дават?????????

Коментар

http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...%E5%F0Горе вдясно има бутон "търсене", пиши скоростомер и ще ти излезе отговора на въпроса

Коментар

ШИБАНА РАБОТА

ilkoD написа:
                      http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=35007&highlight=%F1%EA%EE%F0%EE%F1 %F2%EE%EC%E5%F0Горе вдясно има бутон "търсене", пиши скоростомер и ще ти излезе отговора на въпроса
                      мерси колега ,но нищо ново не прочетох! ИСКА СИ ДИАГНОСТИКА С КОМП КОЯТО 6ТЕ НАПРАВЯ С ЗИМАНЕТО НА ЗАПЛАТАТА НА 12-ТИ

Коментар

gari_brasna4a написа:
                        ами на мен колега централния диод на електронния километраж неми свети откакто сам зел колата,а в десния край чат пат гасне и иска камшично запалване :D :D :D.свалял сам всичко и сам стигал до кутията с километража ,но непосмях да го свалям ,защото незнам дали няма да направя по голяма беля.а тези диоди какво съпротивление трябва да дават?????????
                        Колега става дума за обикновен изправителен диод / а не светодиод /. В права посока съпротивлението е омове, в обратна килоомове.
                        МАРЕЯ 1.8 16V HLX 98
                        БРАВА 1.8 16V ELX 96

Коментар

Румен Георгиев написа:
                          gari_brasna4a написа:
                          Колега става дума за обикновен изправителен диод / а не светодиод /. В права посока съпротивлението е омове, в обратна килоомове.
                          аха , ок .аз не разбирам от електроника хич , затова сам се заблудил със светодиодите.

Коментар

xtry написа:
                            колега при мен си е нормално явно не при всички 1.6 е както при теб мисля че не е нормално..а преди да бараш километража пак ли така правеше на 7 да сменя ?
                            Да ти кажа чесно не съм обръщал внимание!Но нали ти казвам, че и не само при мен е така ...

Коментар

gari_brasna4a написа:
                              Здравейте колеги искам да попитам ,карам фиат марея 1.9 - 105 кончета jtd и както си карах по магистралата и стрелката на километража падна на 0 и така вече 4 месеца.друго по таблото бачка .ходих преди 2 месеца при едни тесни специалисти и те ми казаха карай си я така тя сяка 2-ра фиатка е така много разправия било моля някой ако е имал такъв проблем да пише как се е справил и най-вече колко му е излезнало ремонтчето!
                              Отиваш на някоя морга и си взимаш същото табло като твоето, махаш стъклото отпред, който е на няколко щипки отзад има 4 броя болчета и махаш километража. Те всички уреди са отделни, за да е по-лесно. И същата процедура я правиш и на твоя километраж и всичко ще ти работи .... дори можеш да си ги нагласиш на същите километри само да не е км да е електронен с дипслей!

Коментар

Working...
                              X