Здравейте колеги. Имам един въпрос. Имам усилвател работещ на 2 и 8 Ома говоритела ми и той е на 2 и 8 омаПо незнание забелязах че сам свързал говоритела на 4 ома Въпроса ми е някой може ли да ми каже как да го свържа на 2 ома
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Как да свържа Sub на 2 ома
Collapse
X
-
Намерих решението работил ми е на 8 ома говоритела http://www.rockfordfosgate.com/rftec...er_imp=4тук е показано как се свързват. Имам един въпрос само каква е разликата ако работи на 2 Ома или на 8 Ома ?
Коментар
-
Разликата е никаква... Въпроса е крайното стъпало какъв товар носи 2,4,8,16 R И от там идва разликата в говорителите...По стандарт за Авто е 4ом.Стерео уредба 6ом... Патент на АЙВАПрофесионално озвучаване 8ом...Системи за връзване... В някои 3 лентови колони: Бас 4ом , среда 8ом. висока 16ом.. В българските и руски колони ...В днешни дни сякви комбинаций...http://90.bgfree.com/Fiat Bravo 1.6multijet 105cv. Renault Laguna III 2.0dCI Automatic
Бившите :D Ford C-MAX 2.0 TDCI 136cv , Mercedes A170 CDI Automatic , Opel Vectra C 1.9 CDTI 150hp Automatic , Renault Scenic 1.9dCI , Megan grandtour 1.9dCI , Fiat Punto 1.9jtd , Alfa 145 boxer - Renault 5
Коментар
-
Колега XausМерси за полезната информация но имам едно въпросчеМоже ли на 2 ома да се свърже в мостов режим както при 4 ома BridgedУсилвателМощност при 4 Ohm:4x100WМощност при 2 Ohm:4x150WМощност при 4 Ohm мостов режим:2x300Wтова ми е усилвателя но кадето и да търсих на сичките места е дадено мостов режим само при 4 омаа за мостов на 2 ома нищо не пише.Съмява ме че дават на 4 ома само защото е най разпространено и като пример само при него дават но може и на 2 ома мостовако знаеш ще сам много благодарен да споделиш мерси
Коментар
-
Подозирам че усилвателя ти е 2канален като всеки канал е разделен на две... и от там следва че в мостов режим може само на 4 ом... а в паралел 2 и 4ом като 2-та ома трябва да са на един от двата леви или десни канала!!! а в прочем малко усилватели държат 2ом... на бридж ( обикновенно на бридж е 4 или 8 ом ) А в прочем хората са дали какъв трябва да е изходния товар в случая 4 ом...защото се претполага че на бридж се връзва един говорител а не съм чувал за говорител 2 ом... но не ти пречи да си правиш комбинаций с говорители и то с 8-12бр... говорителя ефекта е много по добър от един голям и мощен....!!!! Лично мнение...Fiat Bravo 1.6multijet 105cv. Renault Laguna III 2.0dCI Automatic
Бившите :D Ford C-MAX 2.0 TDCI 136cv , Mercedes A170 CDI Automatic , Opel Vectra C 1.9 CDTI 150hp Automatic , Renault Scenic 1.9dCI , Megan grandtour 1.9dCI , Fiat Punto 1.9jtd , Alfa 145 boxer - Renault 5
Коментар
-
WRS написа:Колега 2 Ома са прекалено малко съпротивление за усилвателя и ще ти грее много и може и да изгориFiat Brava SX 1.2 16V 82 h.p.
Когато целта е всичко и пътят е без значение!
Коментар
-
Колега виждам че и ти като мене говориш на "миеко" ама не съм съгласен със всичко казано от теб вярно че ще отделя по голям ток и от там идва по голямата мощност ДА ама и от там идва по голямото загряване на усилвателя.П.С. това е лично мое мнение но за да стигна до него значи съм го пробвал е в домашни условия не в автомобил де ама то няма никво значениеFiat TEMPRA 1.6 i.e. 159A3.048 75Hp + L.P.G
Fiat BRAVO 1.4 12V SX 80Hp + L.P.G
Fiat TIPO 1.6 i.e. Selecta 159A3.048 75Hp + L.P.G LOVATO
Коментар
-
ако искаш да го вържеш на 2 Ом единствения начин е да си вземеш Моноблок. демек едноканален усилвател. връзваш говорителя на успоредно връзване на двете намотки и става 2 Ом. и почваш да разклащаш витрините на магазините. е това ако ти е достатъчно мощен говорителя. иначе в колите загряването е доста сериозен проблем особено лятото. а и ако усилвателя е забутан под някоя седалка и нама вентилация също не е ОК. той че има защита от прегряване и от претоварване има ама добре е да не се стига до там да се пробва дали сработват за кола усилватели не съм горил още но на повечето неща които не са от по скапите защитите не им сработват в точния момент и се сещате какво става УАПЕХФиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
182A4.000 IAW49F
LPG - Lovato EasyFast
----------------------------
"Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар