Възможно ли е да дава грешка ЕСП-то и респективно да се изключва, ако диметъра на задните и предните гуми е различен?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпрос за ЕСП
Collapse
X
-
А цялата тема не беше за каква кола става въпрос...въпроса е принципен и съм го задал точно...и наистина колегата emzo ви е казал за какво точно става въпрос - а именно А3...и става на въпрос точно за ESP....до колкото разучих всичката информация както за ESP-то така и за ASR идва от датчиците на ABS....та въпроса ми е при положение че едните колела се движат по бързо от другите има ли шанс да се трупат грешки в цялата сиситема?Ex: Fiat Bravo 1,9TD100; Alfa Romeo 147 JTD; Audi A3 1.6, Audi A3 1,9TDI 131, Audi A6 3,0TDI, Alfa Romeo GT JTD, Audi A4 B7 1.9TDI
Коментар
-
Поне на Мерцедеса част от тази система е да не ти буксуват водещите колела, тези дето се задвижват от мотора.За да разбере системата, че буксуват сравнява техните обороти с оборотите на другите две колела, които не се задвижват от двигателя.Например ако на задвижваните колела имаш гуми с по-малък размер те ще се въртят винаги по-бързо от другите, които ще са с по-голям диаметър без реално да буксуват, но системата ще го отчита именно като буксуване и ще започне да ти натиска спирачките на тези колела, които се въртят по-бързо за да изравни оборотите, но това няма да става защото и на другите ще им намалят оборотите и това ще обърка компютъраFiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше
Коментар
-
ilko-gd написа:Поне на Мерцедеса част от тази система е да не ти буксуват водещите колела, тези дето се задвижват от мотора.За да разбере системата, че буксуват сравнява техните обороти с оборотите на другите две колела, които не се задвижват от двигателя.Например ако на задвижваните колела имаш гуми с по-малък размер те ще се въртят винаги по-бързо от другите, които ще са с по-голям диаметър без реално да буксуват, но системата ще го отчита именно като буксуване и ще започне да ти натиска спирачките на тези колела, които се въртят по-бързо за да изравни оборотите, но това няма да става защото и на другите ще им намалят оборотите и това ще обърка компютъраEx: Fiat Bravo 1,9TD100; Alfa Romeo 147 JTD; Audi A3 1.6, Audi A3 1,9TDI 131, Audi A6 3,0TDI, Alfa Romeo GT JTD, Audi A4 B7 1.9TDI
Коментар
-
emzo написа:Карал съм същото А3 с 205 гумите и ми хареса адски как се държи на пътя.Ex: Fiat Bravo 1,9TD100; Alfa Romeo 147 JTD; Audi A3 1.6, Audi A3 1,9TDI 131, Audi A6 3,0TDI, Alfa Romeo GT JTD, Audi A4 B7 1.9TDI
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар