Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за чейнджър и един надпис

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Въпрос за чейнджър и един надпис

Здравейте! Темата се отнася към хората, които имат чейнджър към оригиналното радио на фиатките. Днес от един колега си взех чейнджър. Свързахме го, но дълго време показваше някакъв надпис Scarface или нещо от този род. Подкарахме го в крайна сметка. После си прекарах кабела до отзад и го пуснах, същата работа, докато не реших да го повдигна леко от едната страна и не тръгна. Вечерта викам да го пусна, докато се прибирам, но положението беше пак същото - този надпис. Вадих касетата - само 1 диск има вътре, пак я слагах, но без успех. Някой да има идея какво е това и как би могло да се премахне и да си върви чейнджърът винаги, когато искам. Благодаря!
    NOW: ???
    Ex: Fiat Bravo 1.6 16V 05.2000 - CA 3978 ??
    Ex: Fiat Bravo 1.2 16V 12.1999

Колега провери дали си сложил правилно диска защото аз като си взех колата цял ден се чудих защо не тръгва музиката и накрая излезе че съм сложил диска на обратно. Успех!!!
    Fiat Bravo 1.9JTD 105
    D I E S E L P O W E R

Коментар

Bravo_JTD написа:
      Колега провери дали си сложил правилно диска защото аз като си взех колата цял ден се чудих защо не тръгва музиката и накрая излезе че съм сложил диска на обратно. Успех!!!
      Ами правилно съм го сложил. Както вече написах, свири си. Но с някакъв късмет вече явно съм слушал. Иначе си работи. Даже днес сложих още два диска. Все едно тръгва песента, ама после пак този ужасен надпис - Surface или какъвто беше там. Даже снимка направих. Чува се как чейнджърът работи и сменя дисковете. Но днес валеше сутринта и нямаше как преди работа да видя да го сложа хоризонтално и да завъртя отстрани, за да разбера дали така ше тръгне. А иначе има едно бутонче 1 и 2. Точно до бутона Eject. Идея да имаш за какво е това копче. То се мести към 1 и към 2. Ще видя утре сутринта, живот и здраве, да изпробвам другия начин. Пък да видим. Пак ще пиша.

Коментар

На повечето CD-чейнджъри има от двете им страни едни врътки (в повечето случаи за голяма права отвертка). От тях се настройва с колко е променен ъгъла на монтаж спрямо хоризонтално положение. Може това да ти е проблема.
        Fiat Tipo 1.4i.e. 72hp 1993 - истинският автомобил
        Fiat Coupe 2000 16V 139hp 1995 - като хубавата жена - кеф ти е да си с нея, но ти къса нервите и джоба - продадена
        -------------------------------------------------------------

Коментар

2000_16V написа:
          На повечето CD-чейнджъри има от двете им страни едни врътки (в повечето случаи за голяма права отвертка). От тях се настройва с колко е променен ъгъла на монтаж спрямо хоризонтално положение. Може това да ти е проблема.
          Ще му видя случая утре. И без това съм замислил да го пъхна под едната от двете предни седалки или да видя как да го закрепя за жабката отдолу, така че да ми е под ръка всичко, а не да е в багажника. Иначе за това, което казваш, да, видях го. Беше си на V - на вертикално, както съм и сложил чейнджъра. Но си мисля, че така може да не прави добър контакт окото (в момента философствам без да разбирам) и оттам да идва проблемът. Все пак ще пиша, каквото и да стане.

Коментар

Още след работа направих цялата процедура, просто не се сдържах. Тръгна, но явно трябва леко друсане, за да зацепи и да тръгне дискът. Това се потвърди, след като се прибрах от приятелката ми. Нарочно друснах колата, слизайки от един тротоар и резултатът беше налице.

Коментар

Добре ще е да се отвори и да се огледа окачването на механиката както и да се почисти оптиката на чейнджъра.В повечето случаи има едни тампончета,които са пълни със силикон или имат еластичен елемент в себе си.Често се пукат или чупят и съответно се нарушава позиционирането на диска спрямо оптиката.А колкото и да се опитва тракинга да фокусира лещата,не успява да преодолее нарушеното фокусно разстояние.Нека да го погледне специалист.
              AR 159 Ti 2,4 mJTD 210 h.p.
              HONDA Accord tourer 2.2 i-DTEC Type S 180 h.p.
              Kawasaki ER-6n'2012

Коментар

Аз имам чейнджър в Бравото,но такъв надпис не се е появявал. Оптиките са два вида-КSS-540A и SF-U3000.Като я сваляш и чистиш,почисти и смажи оста,по която се движи. Ако не ти се занимава,прати ми го да му направя профилактика.
                Octavia RS
                Evo 10-служебната играчка.

Коментар

Всичко е точно! Откакто го сложих да лежи, си врътна дисковете и се наслаждавам на избора си. :D

Коментар

Working...
                  X