Някой може ли да ми каже дали може да се напраи диагностика на датчика който мери въздуха за да си прави компютъра смесите на Fiat Bravo и колко струва не ми се смейте ама не знам как точно се казва тоя датчик
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Измерител на въздуха
Collapse
X
-
viperecordsЕтикети: –
-
Re: Измерител на въздуха
viperecords написа:Някой може ли да ми каже дали може да се напраи диагностика на датчика който мери въздуха за да си прави компютъра смесите на Fiat Bravo и колко струва не ми се смейте ама не знам как точно се казва тоя датчик
-
viperecords
.
hit-ko ме пита какво и има на тая кола ами какво значи на ниски обороти ми забива не се стрялка както се казва като стигне към 3000 оборота и всичко се оправя но не мога да ускорявам като хората по дяволите предърпва и прегърмява в гърнетата значи правил съм пълна диагностика и ми казаха че по електрониката нямам ядове и тва са само инжекторите а един друг ми вкара мишката че може да е от мап-сензора ама то пък компютърната диагностика щяла да го хване кажете ми какво да правя вече между другото имам и газово и ако се наложи ако и то създава ядове го махам без проблеми...хит-ко и един въпрос към теб очаквали сте някакъв нов компютър в сервиза само за италиянки верно ли е и кога ще е при вас трябва да дойда да ми погледнеш бравото
Коментар
-
Re: .
viperecords написа:hit-ko ме пита какво и има на тая кола ами какво значи на ниски обороти ми забива не се стрялка както се казва като стигне към 3000 оборота и всичко се оправя но не мога да ускорявам като хората по дяволите предърпва и прегърмява в гърнетата значи правил съм пълна диагностика и ми казаха че по електрониката нямам ядове и тва са само инжекторите а един друг ми вкара мишката че може да е от мап-сензора ама то пък компютърната диагностика щяла да го хване кажете ми какво да правя вече между другото имам и газово и ако се наложи ако и то създава ядове го махам без проблеми...хит-ко и един въпрос към теб очаквали сте някакъв нов компютър в сервиза само за италиянки верно ли е и кога ще е при вас трябва да дойда да ми погледнеш бравото
Коментар
-
viperecords
.
Ok няма ядове хит-ко даже ще махна и газовото та да няма повече ядове искам да си карам колата и да не ме е грижа писна ми вече
Коментар
-
И аз съм със същия проблем. Brava 1,6 90конски сили. Прекъсва, гърми и като вдигне обороти тогава се пооправя. Смених кабели, свещи, бубина, презацепваха ремъка, но няма подобрение.Особено като е студена е много зле. На диагностиката не показва проблем. На газ е добре или поне не се усеща прекъсването. Насочил съм се към температурен датчик и ламда сонда. Дайте идея какво да сменям. Възможно ли е да е от датчика за оборотите. На няколко пъти ми се случва както карам на постоянни обороти (по магистрала) около 4000, стрелката на оборотомера да забие надоло и веднага да се върне. Вече три години я карам така и се оказа че в Стара Загора и Пловдив няма сервиз където да могат да я оправят. В Стара загора съм обиколил почти всички сервизи. В Пловдив ходих във фирмения сервиз на фиат- "Дин Експрес" където провериха зацепването на ремъка, тестваха, но никакъв ефект. Вече не знам какво да правя. Много ще съм благодарен ако някой успее да ми помогне. Ако някой е имал подобен проблем и е успял да го отстрани нека каже къде да търся. Благодаря предварително.Brava 1.6 16V 90к.с.
Коментар
-
viperecords
.
Ееех приятели това май ще се окажат дюзите трябва да се свалят и да се почистят на ултра звук а колкото до стрелката на обортомера ти тва в защото колата ти е в авариен режим просто рестартирай компютъракато изкараш клемата на акумулатора за около 15мин.ти я ми кажи гледал ли си инжекторите дали не са подпушени
Коментар
-
dani написа:И аз съм със същия проблем. Brava 1,6 90конски сили. Прекъсва, гърми и като вдигне обороти тогава се пооправя. Смених кабели, свещи, бубина, презацепваха ремъка, но няма подобрение.Особено като е студена е много зле. На диагностиката не показва проблем. На газ е добре или поне не се усеща прекъсването. Насочил съм се към температурен датчик и ламда сонда. Дайте идея какво да сменям. Възможно ли е да е от датчика за оборотите. На няколко пъти ми се случва както карам на постоянни обороти (по магистрала) около 4000, стрелката на оборотомера да забие надоло и веднага да се върне. Вече три години я карам така и се оказа че в Стара Загора и Пловдив няма сервиз където да могат да я оправят. В Стара загора съм обиколил почти всички сервизи. В Пловдив ходих във фирмения сервиз на фиат- "Дин Експрес" където провериха зацепването на ремъка, тестваха, но никакъв ефект. Вече не знам какво да правя. Много ще съм благодарен ако някой успее да ми помогне. Ако някой е имал подобен проблем и е успял да го отстрани нека каже къде да търся. Благодаря предварително.
Коментар
-
Не знам дали се е получило отведнъж защото откакто съм я купил е така. Днес мерих темп. датчик и мисля че е добре.На студен двигател показва около 4-5 килоома, а като загря стана 300 ома. Сега съм се насочил към потенциометъра на дроселовата клапа. Някой знае ли колко струва. И още един въпрос. Ако ламбда сондата е станала "мързелива" нямаше ли да се хване при тестването.Brava 1.6 16V 90к.с.
Коментар
-
viperecords
Реклама
Collapse
Коментар