Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Браво ЖТД Проблем със фарове, парно, запалка,чистачки,стъкла

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Браво ЖТД Проблем със фарове, парно, запалка,чистачки,стъкла

Колеги, Помощ търсих навсякаде из форума , но уви ... не намерих като моя проблем.Значи цялата тази сага започна тази вечер , карах си аз, спрях пред едно кафене (бях си овторил леко прозореца ,че пушех) изгасих колата всичко си беше наред , но след това паля колата, тръгвам и изведнъж разбрах ,че ми е доста тъмно, карам на габарити само, пускам къси , пускам дълги .. не работи тръгвам да си затварям прозореца не иска , тръгвам да пускам парното , не работи , тръгвам да си запаля друга цигара, уви и запалката не работи , също така в последствие разбрах ,че и това за градосите не работи , това за спирането на въздоха във купето, както и чистачките нито предните нито задната ,беше ме страх да пробвам дали поне пръска течност по прозореца защото после няма чистене..Пробвах всички бушони вадих ги един по един разглеждах ги слагах ги и нестава..Най-странното което открих в края на тази отвратителна вечер беше ,че като изгася колата и запалката ми премигва все едно подава малко ток като на късо .. НЯМАМ СИ И НА ИДЕЯ ОТ КАДЕ МОГА ДА ГО ОПРАВЯ .. Ако можете да помогнете ще се радвам много , става въпрос за Фиат Браво 1.9 ЖТД 1999
    Fiat Bravo 1.9 JTD

Проверявал си предпазителите само вътре в купето нали?В моторния отсек до казанчето за спирачната течност има още няколко и то главните от порядъка на 60 ампера.
    Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
    Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

След като провериш и тези за които казва колегата Tornado, следва задължителна проверка на контактния ключ с муллтицета. Възможно е една от веригите вътре да е прегоряла или да не дава контакт по някаква причина.

Коментар

Колега след като прочетох пост-а ти , слезох и проверих , те не са много 4 на брой .. и преди да стигна до тяхното капаче имаше две вентилаторчета на едни черни неща и още нещо но забравих вече какво беше , проверих наново малките бушончета даже тоя който е в средата на купето до течноста за хидравликата 70ап и Него махах слагах.. само алармата ми се оправи ,че снощи и тя уж пусната ма си бъркам през прозореца без да има какво да ме притеснява... Някаква друга идея някой да има .. Yellow_Flash_Colorz_PDT_13
        Fiat Bravo 1.9 JTD

Коментар

Предвид това, че много от консуматорите не ти работят, а колата върви, най-вероятно проблема е в електроразпределението. Махни корите на колонката на волана и разгледай една след друга, всички клеми (клемореди) които са там. Чувал съм за колеги, които са имали същия като твоя проблем (едно към едно) и при тях, проблема бил в някакъв клеморед под корите на колонката на волана. Провери там (корите се свалят много лесно) и ако и при теб проблема е в някой от клеморедите, моля те направи и качи снимка, защото вече няколко пъти съм попадал на теми относно този проблем и във всички коментират някакъв клеморед (един и същ), а ми е интересно да го видя точно къде се намира.
          Fiat Punto 1.1 '97

Коментар

Еми да и при мен беше такъв проблема само дето аз отидох на сервиз защото просто по савети на другите реших да не се ръчкам там кадето не разбирам този клеморед всъщност представлява една малка кръгла приставка немога да я опиша точно но знам че поръчваха от софия 32 лева струва , и така пратката била грешна но все пак го преработиха да става за фиатката от което съм доволен , днеска обаче случайно ми изгоря единия фар смених го , оказа се че бушона жичката се е стопила , та незнам дано е наистина случаино благодаря все пак за съветите и че се отзовахте толкова бързо проблема е решен
            Fiat Bravo 1.9 JTD

Коментар

Working...
            X