доста теми изчетох но не намерих това което ми трябваше.. така.. дясното стъкло не се вдига автоматично.. в auto data като видях схемата разбрах защо, на лявото има някакъв чип, въпроса ми е къде се намира или ако някой знае точно какъв е, и неможе ли да се направи и двете стъкла да минават през негодругия ми въпрос е за дигането на стъклата с алармата (без да си купувам модил) казаха ми че се слгали някъкви релета за време.. ако някой го е правил да обясни как точно става връзката м/у алармата и врата.. къде точно трябва да е релето, във вратата или в купето и има ли свободно пинове в буксата на вратата за да мога да пусна кабела.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Автоматика на дясно стъкло и автоматично дигане на стъклата
Collapse
X
-
Това с релето за време не е най-добрия ти вариант. Той се прилага при автомобили, които имат фабричен модул за вдигане на стъкла, който дава възможност като задържиш ключа на заключване да ги вдигнеш до където искаш. При тях има тази особеност, че модулът има товарна верига и няма да напъва стъклата след като стигнат горно положение независимо от това, че време релето още не е изключило. При тези фиатчета модулът е само за шофьорския прозорец и е направен да работи само на контакт. Най-добрия вариант ти е да си закупиш модул за автоматично вдигане на стъкла с товарна верига. Можеш да го вземеш от почти всеки алармаджия за не повече от 40 лв за две стъкла, а е възможно в тези пари да влиза и монтажа. Връзването му е елементарно. Прекъсваш кабела на мотора на който се подава плюс за вдигане и го прекарваш през модула. Самия модул има +, - и управление по маса за вдигане и това е. Другия вариант с време релето е малко по-сложен за изпълнение, малко по-евтин и би ти създал доста проблеми с механизмите за вдигане на стъклата в течение на времето.Fiat Tipo 1.4i.e. 72hp 1993 - истинският автомобил
Fiat Coupe 2000 16V 139hp 1995 - като хубавата жена - кеф ти е да си с нея, но ти къса нервите и джоба - продадена
-------------------------------------------------------------
Реклама
Collapse
Коментар