Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ксенона гасне след поредната дупка

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Ксенона гасне след поредната дупка

Колеги,левият ми фар (шофьорският) ту свети, ту не. Когато не свети, баласта не издава харайтерния тих, високочестотен звук. Като размърдам меката връзка на въздухопровода, под който минават кабелаците, хоп, светва . Затварям капака и хоп, изгасва. Ядосвам се, един юмрук във фара, още един в капака и хоп светва . Днес прегледах всички кабели - здрави са. Мърдах ги, какво ли не им правих, така и не изгасна. Релето - изолирано е, всичко е О.К.Оооо хахаха сега докато пиша се сетих, че не проверих предпазителите, но ме съмнява. Та, що за проблем ще да е това? Може ли да е от самия баласт, нещо вътре да се е смутил?
    Fiat Bravo 80 16V

Лоша връзка имаш някъде колега.

Коментар

Колега пробвай с метода на изключването, сложи крушката от другия фар и ако гасне и тя, значи е баласта. Ако свети, сложи крушката на другия фар и ако не свети както трябва.....е сещаш се.
      --Старата ръжда любов не хваща!--
      156 sportwagon 1,9 jtd 115
      ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

naskobg написа:
        Лоша връзка имаш някъде колега.
        Ем, аз нали ги човърках кабеляците. Тогава фара светеше и така и не изгасна
        van_dal написа:
        Колега пробвай с метода на изключването, сложи крушката от другия фар и ако гасне и тя, значи е баласта. Ако свети, сложи крушката на другия фар и ако не свети както трябва.....е сещаш се.
        Когато не свети, баласта не се чува да работи. Следователно си мисля, че схемата се прекъсва някъде по пътя до баласта. Или греша ?Сега излизам и ще проверя предпазителя.
        Fiat Bravo 80 16V

Коментар

ако си слагал релета...провери първо тях
          2015 Renault Megane Expression GT
          2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
          Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Колега, и аз от 2-3 дена го имам същия проблем. Предполагам че е някоя връзка. Като запаля фаровете единия светва когато си поиска (или като мина през дупка) след това изгасва и после пак си се светва. Като сила на светене и като време на загрявяане на крушката няма разлика. Днес ще го чопля и после ще споделям опит
            Fiat Barchetta - Pininfarina limited edition

Коментар

Не ми остава време да пиша... Погледнах предпазителите и този на проблемния фар беше леко деформиран, леко стопен около крачетата. Махнах го, после пак го сложих и тука от 3 дена работи безотказно. Странно, че гаснеше/светваше като пипам меката връзка на въздухопровода, а предпазителите ми са върху акумолатора
              Fiat Bravo 80 16V

Коментар

kondov написа:
                Не ми остава време да пиша... Погледнах предпазителите и този на проблемния фар беше леко деформиран, леко стопен около крачетата. Махнах го, после пак го сложих и тука от 3 дена работи безотказно. Странно, че гаснеше/светваше като пипам меката връзка на въздухопровода, а предпазителите ми са върху акумолатора
                И при мене подобна картинка. Кабелните обувки се бяха позацапали и окислили. Малко контактен спрей и стана като нов
                Fiat Barchetta - Pininfarina limited edition

Коментар

Working...
                X