Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Генератор

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Генератор

Колеги, привет! Автомобила е Дайхатсу но всички автомобили имат сходни електроники.Ремонтирах генератора с нова диодна плочка закупена за 49.60лв от Косер. Купих и ново реле единствена бройка за 35лв. Замерих за утечка на статора към корпоса няма. Всичко зглобих и монтирах на колата. Завъртях но двигателя започна да се тресе хълца , дави се и неможа да запали. Вързах последователно мултицет когато е в покой автомобила за да измеря за утечка и измери 0.01 което е от часовника. Както седеше закачен акумулатора може би 3 минути и минусовата клема гръмна и излези искра като на електрожен имаше и капчеца метал от искрата. Колата беше в покой и аз веднага разкачих минусовата клема. Дори небеше на контакт просто в покой. Сега разглобих пак алтернатора но не се вижда поражения значе не е от него. Какво става с оризовата какета? Ще излетим бре чичо Манчо.... Положението не е добро помагайте с идеи. Какво да меря вече незнам.

Има утечка в намотките. Утечката е можду котпуса и намотките. Преди я нямаше. Ще продължа с разглабянето.

Коментар

Пак съм аз. Вече проблема не е в генератора. Какво мога да направя в този случай?

Коментар

zelen4uka написа:
        Пак съм аз. Вече проблема не е в генератора. Какво мога да направя в този случай?
        прегледай кабелите от акумулатора и от генератора - търси за протрито място - понякога да дава на маса.ако не намериш - ориентирай се към блока с бушоните

Коментар

Working...
        X