Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Датчик за температура антифриз на термостата

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Датчик за температура антифриз на термостата

Светва лампата, откачам буксата на температурния датчик на инжекциона за тест и никаква промяна в работата на мотора- оборотите пак си стоят на 850.Това при загрял мотор.Като откача буксата не би ли трябвало оборотите да се вдигнат на 1200?Кабела към буксата е рязан нещо, възможно ли е заради този датчик да светка лампата понякога?
    http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
    Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
    FIAT БРАВО 1.2 16v
    ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
    FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Колега защо светва лампата можеш да разбереш на диагностика.Мисля че когато се откачи този датчик се включваха принудително и двете перки за охлаждане на радиатора.

r_osen@yahoo.com

Коментар

при моето браво като не ми затваряше термостата разбрах нещо- паля от студена кола, загрява до 90 град например, щото е в града, излизам и по магхистралата особенно байрите надолу пада яко стрелката, нормалноз а отворен постоянно термостат. стига зоната, където по принцип е все още на смукач/разбирай моторчето държи 1000 оборота/, но като изключа от скорост оборотите са си нормалните 850, т.е. по някаква система компа знае, че вендъж загрее ли колата дори да падне температурата й на 30-40 градуса не бива да вдига оборотите. не съм пробвал да изгася и да запаля наново, но предполагам, че след този рестарт ще ги вдигне. така че пробвай на загряла кола да го откачиш и изгасиш и дори изчакай 2-3 мин за всеки случай, знам ли какво засича компа
      Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
      Fiat Bravo'97 1,6 16v
      Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

rosenmvr написа:
        Колега защо светва лампата можеш да разбереш на диагностика.Мисля че когато се откачи този датчик се включваха принудително и двете перки за охлаждане на радиатора.
        Имам чувството че този датчик не дава добър контакт защото някой умник му е снаждал кабела като е усукал жичките.Проблема го има отвреме навреме и го няма на диагностика като запеметена грешкаОсвен това имам само една перка с датчик на радиатора. Този датчик ми е само за компютъра.Ще го пробвам утре това с паленето на откачен датчик.
        FIAT БРАВО 1.2 16v

Коментар

Стрелката на температурата ми играе от известно време, възмозжно ли е датчика да не дажа добьр контакт.Ако да каде се намира точно ФИАТ МАРЕА 1.8 16V

Коментар

Зависи как играе колега. Скоро сменях един такъв на една кола, на която и играеше стрелката (качи се над първата черта например и после падне под нея) - оказа се, че не е от това. Стрелката пак си играе.

Коментар

Играенето на стрелката е от лоша връзка (маса) по таблото или лош акумулатор.А по моя въпрос някаъв отговор?
              FIAT БРАВО 1.2 16v

Коментар

ако ECU губи понякога връзка с датчика - лампата ще светикато правиш диагностика не е задължително тази грешка да излиза
                2015 Renault Megane Expression GT
                2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

infineon написа:
                  Играенето на стрелката е от лоша връзка (маса) по таблото или лош акумулатор.А по моя въпрос някаъв отговор?
                  до 98 год таблото взема инфо за температурата от датчик на термостата. там е лошата връзка. често срещан проблем при този двг
                  Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                  Fiat Bravo'97 1,6 16v
                  Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Working...
                  X