Някой има ли ел. схема на инсталацията на бензиновата помпа на Пунто мк1 1.1Проблема е следния:До бензиновата помпа няма напрежение от клекама която идва.Направих автономно захранване на помпата за да видя дали не е в нея проблема, но си работи. Дори при моно инжекцията откачих маркуча който връща бензина към резервоара от карбуратора и при включена бензинова помпа от там хвърля бензин, но колата и тогава не пали.Забелязах, че при предпазителя на помпата има напрежение и той е здрав. Искам да питам как точно е устроена инсталацията на бензиновата помпа и по-точно какво има след самия предпазител защото до него достига ток, но не и до помпата.Релето преди или след предпазителя е?И ако някой има идея моля да я сподели защото съм на зор.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Търся схема на ел. инсталацията на бензиновата помпа.
Collapse
X
-
Виж тук http://fiat.comnet.bg/ Поне за Брава в ръководството на Haynes има ел. схеми, предполагам и за Пунто ще има.Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)
-
Намерих си схемата в "Autodata".Така като гледам схемата майче релето на бензиновата помпа е заминало.То е след предпазителя и е свързано с инжектора което обяснява защо колата не пали след като свързах помпата с автономно захранване.Някой може ли да ми каже къде точно се намира релето и какво преставлява за да мога да го сваля още днес и утре да си купя ново.Другото което искам да питам е как да проверя дали не е изгоряло защото ново гледам че струва 50лв (най-евтиното), и не ми се купува преди да съм напълно сигурен дали е за смяна.Edit:Намерих релето (ако е едно бяло с много кабели).Сега остана въпроса как мога да го проверя дали е читаво._/''''''''''''''''''''''''\_
//---------------\\
[( )== //// ==( )]
|_|'------------'|_| ....Punto
Коментар
-
MorningEnergy написа:Намерих си схемата в "Autodata".Така като гледам схемата майче релето на бензиновата помпа е заминало.То е след предпазителя и е свързано с инжектора което обяснява защо колата не пали след като свързах помпата с автономно захранване.Някой може ли да ми каже къде точно се намира релето и какво преставлява за да мога да го сваля още днес и утре да си купя ново.Другото което искам да питам е как да проверя дали не е изгоряло защото ново гледам че струва 50лв (най-евтиното), и не ми се купува преди да съм напълно сигурен дали е за смяна.Edit:Намерих релето (ако е едно бяло с много кабели).Сега остана въпроса как мога да го проверя дали е читаво.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Re: реле
kluchar написа:за твоята кола търси реле при Италянеца 5 лв има най различни има и за Пунто те са 3 вида какво свети като дадеш контакт кое липсва + или -_/''''''''''''''''''''''''\_
//---------------\\
[( )== //// ==( )]
Коментар
-
Re: кола
kluchar написа:свети ли CODE на таблото ако свети може да се оправи може и друго да е но трябва да се погледне_/''''''''''''''''''''''''\_
//---------------\\
[( )== //// ==( )]
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар