Здравейте, имам следния въпрос.Вътре в фара ми има две ламаринки, които могат да се закрепят въпроса ми е дали да ги слагам(те така или иначе пак, ще паднат), и ако ги сложа по-слабо ли ще свети тъй като те са матирани.И като цяло, какво правят те ?Благодаря предврително.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Фарове профилактика....
Collapse
X
-
Re: Фарове профилактика....
Code7 написа:Здравейте, имам следния въпрос.Вътре в фара ми има две ламаринки, които могат да се закрепят въпроса ми е дали да ги слагам(те така или иначе пак, ще паднат), и ако ги сложа по-слабо ли ще свети тъй като те са матирани.И като цяло, какво правят те ?Благодаря предврително.ФИАТ ФОРУМ БЪЛГАРИЯ
-
pi4_s_bravo написа:На мене ми приличат на ламаринките пазещи крушката на късите да не свети в долната част на рефлектора-т.е. пази насрещните от заслепяване и ако я няма все едно си на дълги.FIAT BRAVO 1,6 16V 103ps ''97''г.
Коментар
-
Re: Фарове профилактика....
J T D написа:Колега тези ламаринки за който говориш пазят рефлектора за да не изгори!Нарочно пройзводителя ги е сложил точно поради тази причина!Ако си с халогенна крушка те съветвам пак да си ги сложиш,но ако си с ксенон кит може и да не ги слагаш,понеже ксенона не греее толкова колкото халогенната крушка(не отделя толкова топлина)!Халогенна крушка 55WКсенонова крушка 35WПоздрави!Alfa 159 SW 2.4 Ti
Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
"...внимавай че тези италиански кочини много вървят."
Коментар
-
Колега, ламаринката е тази която спомага светлинния сноп пред колата да придобие характерното очертание: ____/------______/-------При лампи от типа H4 - ламаринката е вградена в самата лампа. Там изглежда че рефлекторът е наполовина пълен, защото самият той в горната си половина е проектиран да свети като къс, а в долната - като дълъг. При Браво/а - целият "къс" рефлектор - горната и долната част светят като къси. Затова се пълни целият. При ксенон, понеже ампулата е голяма и светкавицата вътре в нея излиза извън фокуса на рефлектора, затова ксенона не може да се "отреже" точно, поради което води до по-размит сноп, по-неясно очертание, и отблясъците, които се виждат дори и на тази снимка. Съответно и рефлекторът изглежда още по-пълен.
Коментар
-
Благодаря на всички.Все пак го закрепих(с голяма магия тъй, като горното карче, където се задържа беше прогнило), но в момента в който пъхнах фара в ябълката тази фасунка пак падна наложи се да го разлепа и да я махнах.Другото, е че от както съм взел колата едната си беше паднала и другата падна впоследствие, но никои не ми е присветкал(дано и занапред да е така), а карам предимно нощно време и все на къси рядко на дълги фаровете не са оригиналните valeo и самите рефлектори са почти нови.Bravo 1.4 12V SX
Коментар
-
zzzz323 написа:Колега ако можеш направи снимка на фаровете пред някоя стена да видиме как се отразява лъча без ламаринките.:DBravo 1.4 12V SX
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар