Здравейте колеги. Решил съм другата седмица събота да си монтирам (сам) аларма. Исках да ви питам някой занимавал ли се е сам да си монтира алармата и струва ли си, или да си платя да ми я монтира някой "специалист"?Проблема е че все попадам само на "специалисти" след които трябва да им оправям мазалищата ....Затова от няколко години съм на принципа "направи си сам" поне знам кой ми е виновен.....
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
монтаж Автоаларма
Collapse
X
-
Ами зависи от спициалиста за свестен монтаж взимат около 50-60лв... и алармата още около 60-80лв... Ако е колкото да писука нещо може и ти да я монтираш не е толкова сложноFiat Bravo 1.6multijet 105cv. Renault Laguna III 2.0dCI Automatic
Бившите :D Ford C-MAX 2.0 TDCI 136cv , Mercedes A170 CDI Automatic , Opel Vectra C 1.9 CDTI 150hp Automatic , Renault Scenic 1.9dCI , Megan grandtour 1.9dCI , Fiat Punto 1.9jtd , Alfa 145 boxer - Renault 5
-
Xaus написа:Ами зависи от спициалиста за свестен монтаж взимат около 50-60лв... и алармата още около 60-80лв... Ако е колкото да писука нещо може и ти да я монтираш не е толкова сложноFiat Brava 1.6 16 волта 99г. HSX
Коментар
-
ilkoD написа:Кажи колата, кажи и алармата марка, модел..... щото може не във филм, ами в сериал да се вкараш!Fiat Brava 1.6 16 волта 99г. HSX
Коментар
-
Ако колата ти е с модул комфорт няма да ти е толкова лесно. Аз поне си имах главоболия и то защото едни приятели правят аларми. Като ми закачиха датчика за врати и се оказа че само едната врата действа на алармата. Не става и да се вържат останалите, защото от всяка врата кабела за прекъсвача за отворена и затворена врата влиза в различни позиций на модула, който управлява плафоните. А освен плафоните модула управлява ел стъклата и отоплението на задното стъкло. Използват се диоди за всеки кабел. Аз така изгорих един модул после като се мъчех да ги вържа, въпреки че ми бе ясно какво правя. Просто включих модула докато колата бе на контакт и се простих с него. Така че внимавай ако си с такъв модул.Fiat Marea TD100
Коментар
-
Re: re
gmg_service написа:Един съвет колега.Не си купувай китайска аларма.Купи си Българска.Много по добри са .И малко помощ от мен,за ентусиазма ти.iuly_vn написа:Ако колата ти е с модул комфорт няма да ти е толкова лесно.Fiat Brava 1.6 16 волта 99г. HSX
Коментар
-
iuly_vn написа:Ако колата ти е с модул комфорт....dagrizzly написа:Здравейте колеги. Решил съм другата седмица събота да си монтирам (сам) аларма. Исках да ви питам някой занимавал ли се е сам да си монтира алармата и струва ли си, или да си платя да ми я монтира някой "специалист"?Проблема е че все попадам само на "специалисти" след които трябва да им оправям мазалищата ....Затова от няколко години съм на принципа "направи си сам" поне знам кой ми е виновен.....Alfa Romeo 146 1.9 JTD
Коментар
-
455115 написа:iuly_vn написа:Ако колата ти е с модул комфорт....dagrizzly написа:Здравейте колеги. Решил съм другата седмица събота да си монтирам (сам) аларма. Исках да ви питам някой занимавал ли се е сам да си монтира алармата и струва ли си, или да си платя да ми я монтира някой "специалист"?Проблема е че все попадам само на "специалисти" след които трябва да им оправям мазалищата ....Затова от няколко години съм на принципа "направи си сам" поне знам кой ми е виновен.....Fiat Marea TD100
Коментар
-
iuly_vn написа:Колега 455115 . Не говоря за модул на алармата, а тоя който някои Фиати го имат като екстра вграден. Намира се под жабката. Точно там се събират всички кабели от вратите. На букса ,,А" са тия за ел стъкла. На буксите ,,B" са датчиците за предни врати на пинове 1 и 3, а на ,,C" са тия от датчиците за задни врати и най вече за плафоните.Alfa Romeo 146 1.9 JTD
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар