Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с чистачките.

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Проблем с чистачките.

    Здравейте. Днес чистачките бяха замръзнали. Пуснах ги, видях че няма да помръднат. След около километър си пуснах парното и невероятна миризма на бакелит или изолация влезе в купето. Оказа се че чистачките, и пръскалката за вода не работят. Отворих предпазителите и номер 14 беше прекъснал. Подмених го но пак не работят - нито чистачките, нито пръскалката. Разгледах схемите в документацията и си мисля, че дори и да съм изгорил мотора на чистачките поне пръскалката трябва да работи. Колата е Брава 1.9 JTD 2001 година. Нямам чистачки или пръскалки на фаровете (296 на фигурата), обяче гледам че преди това устройство има предпазител 20А, който е описан така: Fuse holder base on front cable. Немога да разбера къде е това нещо. Прерових менюъла и не е показан къде се намира конкретно. Колата е със ABI - не разбрах от къде идва съкращението, но като прочетох разбрах, че това е модула, който управлява подгряването на огледалата и задното стъкло, вентилатора на парното и др.Времето е лошо а не ми се кара без чистачки.....Някой ако е имал подобен проблем нека пише.
    04/2000 Fiat Brava 1.9 JTD 105+

    #2
    Колега, направо си стигнал до Рим и не си видял Папата, честно Това което търсиш - намира се над таблото с бушони - представлява 2 колони от по 6 бушона, обикновено зад една пластмасова решетка. Тя се сваля като я стиснеш лекичко в средата. Това което търсиш е на лявата колона, от двете, вторият бушон отдолу нагоре. В т. нар. "менюъл" - разгърни на 548 страница - изглед към шоф. място, и виж над таблото бушони, ще го видишЕто ти направо една картинка, кво ти обяснявам и аз.... Картинката е от Bravo/Brava Service Manual Part 3, страница 706 от 868.ABI е Alzacrystalli Bloccaporte Integrati (кой знае колко грешки направих... ) . Намира се зад жабката, управлява постепенното изгасване на плафона, централното заключване, електрическите стъкла, и таймера на награвянето на задното стъкло.
    Прикачени файлове

    Коментар


      #3
      Оги, благодаря ти много Чудя се кое ли е замирисало толкова много. Парното вкарваше миризма на изгоряло. Мислех си че може да е моторчето на чистачките, защото от там минава пътя на въздуха преди да влезе в турбината на парното..... Сутринта ще проверя предпазителя.
      04/2000 Fiat Brava 1.9 JTD 105+

      Коментар


        #4
        Сутринта проверих въпросния предпазител. Здрав е. Забелязах, че този който бях сменил пак е изгорял. Пак го смених, за да видя кога гори. Гори при пускаме на помпичката. Според мен е станало следното: Пуснал съм чистачките, мотора се е натоварилЗапуши ли са кабелитеИзгорял е мотораТогава е изгорял предпазителяУтре ще сваля чистачките и капаците да видя какво е станало - останало здраво :D
        04/2000 Fiat Brava 1.9 JTD 105+

        Коментар


          #5
          Спря задната чистачка на Мареа комби

          А Някой да има идея кой е предпазителя за задната чистачка на Фиат Мареа комби 1997... загубих си ръководството някъде и забравих от къде го бях теглил ?
          Фиат Мареа 1.8 16V бензин

          Коментар

          Working...
          X