Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

не работи бензинова помпа на TEMPRA

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

не работи бензинова помпа на TEMPRA

Здравейте,след подмяна на маховика, FIAT TEMPRA’ 1,6 sae-i 91 престана за работи на бензин.(Мисля, че просто съвпадна по време.)Вдигнах кората на багажника, свалих платмасовия капак към резервоара и утастанових, че към помпата няма ток.Някой знае ли откъде може да е проблема, къде е датчика, който спира тока когато се създаде необходимото налягане, имали някакъв предпазител или реле? Благодаря ви за мненията предварително.

Релето и бушончето е в една черна кутийка в двигателния отсек откъм чистачките по средата.
    Brava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.

Коментар

Отивам да погледна!

Коментар

Не става бе мен,Виж сега тази снимка http://store.picbg.net/pubpic/1A/18/...ителите F и E са здрави. Релетата C и D като ги вадя при включен контакт и положение на ключа на горивото " бензин" -"цъкат".Купулунга А като го вадя в същото положение също " цъка", а като вадя В не се чува нищо! Имаш ли представа кое какво е? Към помпата така или иначе ток не отива!

Коментар

сега излизах с колата и установих, че от това, че съм свалял въпросните реленца и бушони са ми нулирани часовника и trip-a, но тава не е беда

Коментар

Включи я към акомулатора да видиш поне да не си е отишла помпата.Тогава търси проблемите напред.

Коментар

Re: не работи бензинова помпа на TEMPRA

nickibel написа:
              Здравейте,след подмяна на маховика, FIAT TEMPRA’ 1,6 sae-i 91 престана за работи на бензин.(Мисля, че просто съвпадна по време.)Вдигнах кората на багажника, свалих платмасовия капак към резервоара и утастанових, че към помпата няма ток.Някой знае ли откъде може да е проблема, къде е датчика, който спира тока когато се създаде необходимото налягане, имали някакъв предпазител или реле? Благодаря ви за мненията предварително.
              Как проверяваш, дали на помпата идва "ток"? Помпата има захранване само при подаване на контак за около 1 сек. и ако мотора не бъде запален захранването отпада. Ако въртиш на стартер се възобновява захранването на помпата. Така че вземи един помошник и проверете пак. Той да върти на стартер а ти през това време провери има ли захранване. Датчик който да спира захранването ако е достигнато някакво налягане няма. Помпата на този автомобил се върти непрекъснато докато двигателя е запален.
              Lancia Dedra 1.6 ie
              FIAT Marea 2.0 20V

Коментар

Има ли значение полярността? КОгато я пробвам?

Коментар

nickibel написа:
                  Има ли значение полярността? КОгато я пробвам?
                  За пробата няма значение. За да заработи помпата като електромотор няма значение. За да помпи обаче има.
                  Lancia Dedra 1.6 ie
                  FIAT Marea 2.0 20V

Коментар

Re: не работи бензинова помпа на TEMPRA

nickibel написа:
                    Еми приятел при мен имаше същия проблем..... Провери си силовите бушони,при мен тоя от 40 А беше изгорял

Коментар

а при мен се губеше минуса , пуснах му дублиращ и от тогава никакви проблеми
                      TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
                      UNO 1.0 FIRE

Коментар

Working...
                      X