Колеги, оригиналния касетофон от Стилото се изключва сам на 20мин. когато не е на контакт (когато не работи колата) ...Въпросът ми е има ли начин да премахна тази опция ... да не се изключва сам или поне да увелича времето му на работа ?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Касетофон-Време на изключване
Collapse
X
-
Има ама няма смисъл така си е добре измислено,иначе сваляш касетофона и буксата трябва да е стандартна на нея има жълт и червен кабел режеш жълтия и го вързваш към червения,но този който влиза в буксата,а не този които идва от купето.Принципно този жълт е + от контакта и като не си на контакт няма + заводската музиката ти работи определено време и спира. :DFIAT BRAVO 1,6 16V 103ps ''97''г.
-
Струва ми се че колегата пита за софтуерен начин? Поне в Браво/а/Мареа не съм разбрал досега да има начин. А предложеният метод не води ли до повишена консумация на ток, когато е изключена колата? Обикновено при слагане на нов касетофон не е рядкост след 1 седмица някой да изпищщи че му е умрял акумулатора, защото касетофона е свързан така? Все пак има нещо положително - няма начин да забравиш музиката и да ти свири примерно 1 седмица...
Коментар
-
Да и аз така мисля за седмицата ,а за консумация няма такова нещо принципно сам си слагам музиката защото съм се нагледал на ’’професионалисти’’та значи в предишната ми кола си сложих сд там изкара 2г.и като взех фиата сега съм го сложил на него и нямам проблеми с тока или отечки.А за софт нямам идея дали може да се корегира,но това поне е безплатния вариант с кабелите:DFIAT BRAVO 1,6 16V 103ps ''97''г.
Коментар
-
Да точно се интересувах дали самия касетофон има такава опция която да иключи или да увеличи времето за изключване ...А това с кабелите става, само да не стане така, че когато е "Изключен" касетофона да ми дърпаток ... поне така разбрах по горе ...Е то е хубаво да ти се иключва ама когато слушаш музика примерно и на всеки 20мин. трябва даго включваш ... а на мен сега ми е за друго - взех двд и саунда ми отива към касетофона и като загледамнякой филм и през 20мин. трябва да го включвам ...Та ако някой има представа дали има възможност да се направи чрез "опция" да каже ...Fiat Stilo 1.9 JTD (85 kW - 115 PS) `03
Коментар
-
Най-елементарния вариант ми се вижда - чрез мост между постоянния плюс на радиото, и плюс при контакт. Мостът може чрез ключе, изкарано на удобно място да се включва само когато ще гледаш двд. Другия вариант е да се свърже към някой модул о ттези дето са с дистанционно, и с реленце. Трети вариант - с помощта на някаква малка платчица, и пак се нещо като ключе, само че такова, което при натискане подава контакт, и се връща на нула (като ключ за стълби във входа), на тая платчица някакъв кондензатор с реле за време. Кондензатора да е такъв, че да се зарежда за 3 часа , така след 3 часа радиото пак самО ще се изключи, защото кондензатора ще се зареди и ще превключи релето, което пък ще спре веригата. Много примитивни варианти, но има, не е като да няма. И разбира се - съветът на колегата zzzz323 - ако действително консумацията не се изменя.
Коментар
-
Ами колега ОГИ каква консумация може да има значи замери тока като е с заводските кабели и заводската музика след това преправи кабелите както ти казах и ще видиш каква е комсумацията може да има малко повишение което ще бъде в рамките на нормалното.Ако искаш остви колата за 1 седмица без да я пипаш след това се качи и виж дали ще запали ако всичко е наред по кабелите няма да имаш проблеми,а това за маисторите вече го казах и не мисля да се повтарям.Ходете в тояга да видите как слагат музика за 15лв.ти я слагат все едно едно малко дете ще се справи по-добре после след тяхната намеса трябваше аз да си я доуправям ама заради пуста гаранция няма какво да се направи.Така че който разбира от тоци по-добре сам да си прави нещата та после ако има нещо да се псува сам и да си търси грешките. :DFIAT BRAVO 1,6 16V 103ps ''97''г.
Коментар
-
zzzz323 написа:Ами колега ОГИ каква консумация може да има
Коментар
-
Ами да случва се спор няма единственото нещо за което мога да се сетя е реле за време примерно такова което да го нагласиш за след 1-2 часа да спре тока,но лошото е,че тези СД та които се продават са токозависими и този въпросния жълт кабел като му спреш токоподаването в повечето случаи всичко ти се рестартира и настроиките ти се губят има и още нещо в нормалния случаи като не си на контакт неможеш да включиш музиката защото нямаш ток по кабела.FIAT BRAVO 1,6 16V 103ps ''97''г.
Коментар
-
в книжката пише че ако се включи опцията "IGN" ако не се лъжа беше, тогава касетофона се включва автоматично при паленето на колата и се гаси при гасенето а през останалото време работи когато го включи човек и докато не го изключи.това за Мареа де. но за твойта предполагам ще е същото.Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
182A4.000 IAW49F
LPG - Lovato EasyFast
----------------------------
"Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн
Коментар
-
клега виж в инструкцията на касетофона има функция която отменя това http://www.fiat-bg.org/Downloads/Boo...o_Brava_Marea/ ima na bylgarskiBravo 1.9 jtd 1999
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар