Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Табло от HGT

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Табло от HGT

Здравейте,сложих табло от Hgt на браво 1,8 и оборотомерът не е верен.Някой знае ли как се оправя?

Като си върнеш старото и пак не е гаранция.
    FIAT BRAVA 16.16V.ELX Абе, ако ме блъсне Селянин, важи ли Гражданската отговорност !

Коментар

Никой ли не знае как се оправя?

Коментар

Виж отзад за конекторите ... но и според мене има разлика от 2,0 до 1,8 в Nm и тн...
        Alfa Romeo 156 SW 2.4JTD `02
        Fiat Punto 1.2 16v LPG

Коментар

Таблото съвпада със старото,обаче отчита 600оборота на ниски,а прекъсвача бие на 5500 оборота.Предполагам че би трябвало да може да се оправи.

Коментар

Ми дефектно табло се взел, сеш’ ли се? На друга кола работи ли нормално?Иначе отваряш, местиш стрелката, и я слагаш където си искаш, например при изгасена кола да ти показва 1000

Коментар

HGT то е 5 цилиндрово 5 импулса за 2 об./мин, 1.8 е 4 цилиндрово - 4 импулса за 2 оборота - предполагам вече се сещаш от къде идва грешката.

Коментар

stenli написа:
                HGT то е 5 цилиндрово 5 импулса за 2 об./мин, 1.8 е 4 цилиндрово - 4 импулса за 2 оборота - предполагам вече се сещаш от къде идва грешката.
                Това ми звучи най-аргументираният отговор и може би е точно това !!!!
                Alfa Romeo 156 SW 2.4JTD `02
                Fiat Punto 1.2 16v LPG

Коментар

Звучи наистина много точно, само дето не е вярно. Ето който иска да си превежда, на мен не ми се превежда в 3 часа...Та на друга (оригиналната) кола работи ли нормално, че на твоята да не е?
                  Прикачени файлове

Коментар

Каква е гаранцията, че броя на зъбите на коляновия вал при 4 ри и 5 цилиндровия мотор са еднакви. Оборотомера не е вързан директно към този датчик а към ЕКУ то. Дори и при еднакъв брой не е ясно какви импулси излизат от ЕКУ-то. Ако вземем че при 5500 об./мин сработва ограничителя с новото табло - 5500 х 5 = 27 500 имп/мин. разделяме на 4 - 27 500 / 4 = 6875 и се приближаваме до реалните максимални обороти на 4 ри цилиндровия двигател.

Коментар

Аз с бяло табло, Оги може да потвърди. Вече не знам дали е от ХГТ или не. Но 100% не оригинално за моето Браво 1.2. Има датчици по него, които не ми светят. Т.е. не се поддържат от модела на колата. Така я купих колата, какво са правили по нея в Италия или България, не мога да кажа.
                      NOW: ???
                      Ex: Fiat Bravo 1.6 16V 05.2000 - CA 3978 ??
                      Ex: Fiat Bravo 1.2 16V 12.1999

Коментар

stenli написа:
                        Каква е гаранцията, че броя на зъбите на коляновия вал при 4 ри и 5 цилиндровия мотор са еднакви. Оборотомера не е вързан директно към този датчик а към ЕКУ то. Дори и при еднакъв брой не е ясно какви импулси излизат от ЕКУ-то. Ако вземем че при 5500 об./мин сработва ограничителя с новото табло - 5500 х 5 = 27 500 имп/мин. разделяме на 4 - 27 500 / 4 = 6875 и се приближаваме до реалните максимални обороти на 4 ри цилиндровия двигател.
                        Да сметката е много близо до правилното , но виж в текста какво е посочено, заради това го пуснах:Значи има една назъбена шайба зад маховика, за която и ти казваш, която е с общо 60 зъба. 58 от тях налични, и 2 от тях - фабрично премахнати. Датчика отчита тази пауза в сигнала, и я отброява като един оборот, няма значение дали зъбите са 60 с пауза от 2, или пък 120, с пауза от четири (примерно). Датчика отчита паузата. Тъй като шайбата се върти с вала, независимо от броя на цилиндрите - един оборот на шайбата = 1 импулс на датчика. Това е моето обяснение на този текст.Продължавам да си мисля че това табло просто си е дефектно, трябва да се сложи в оригинална кола, такава с 2-литров двигател, и да се види дали там е точно.

Коментар

Благодаря ще пробвам

Коментар

svetkos_ написа:
                            Аз с бяло табло, Оги може да потвърди. Вече не знам дали е от ХГТ или не. Но 100% не оригинално за моето Браво 1.2. Има датчици по него, които не ми светят. Т.е. не се поддържат от модела на колата. Така я купих колата, какво са правили по нея в Италия или България, не мога да кажа.
                            Колега и аз да питам таблото ти до колко километра е разграфено.На ХГТ таблото е до 240км/ч
                            Fiat Bravo 1.4 12v Turbo Makaron

Коментар

Аз също мисля, че проблема идва от разликата в броя на цилиндрите. Оборотомера получава сигнал от ЕКУто на инжекцията. Броя на импулсите подавани от ЕКУто за 5 и 4 цилиндров мотор е различен!
                              Lancia Dedra 1.6 ie
                              FIAT Marea 2.0 20V

Коментар

Working...
                              X