Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Неизяснени грешки при диагностика

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

По повод това - утре ще сканирам километрите на Бравата, и на Мареата на колегата ми. Неговото табло показва 239 хиляди, а моето - 159

Коментар

Ето какво е при мен:159 071 км - 8.643E6

Коментар

ogi28b написа:
        Ето какво е при мен:159 071 км - 8.643E6
        Нещо няма логика в тези числа тогава. Или аз поне не намирам логика.
        A20DTH ЖТД ама не баш
        1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
        Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

При колегата:239 872 - 8.254E6Ако има някаква логика, моята кола е на повече километри...

Коментар

Засечете ги в даден момент.. направете едно кръгче, така, че да навъртите 1км и вжите как ще се променят Също така какво се случва с тези числа, когато нулирате броячът за текущите км от таблото?
            FIAT Marea 1.9 JTD HLX

Коментар

Нищо не се случва. Това е графата Odometer, демек - километраж. Честно казано се съмнявам че за 1 км ще има промяна. Може би за 100. Все пак после като излизам, отново ще засека какво пише.ред. (22.05.09, 23:50)Днес има промяна в числото:159 107 - 8.644Е6ред. 2:Днес има нова промяна:159 134 - 8.645E6

Коментар

Засега забелязвам че на около всеки 30 км числото ми се променя с 1 хилядна. Ако всичко започва от нула, и се променя точно на 30 км, то в момента колата ми е на около 280 хиляди км .В следващите 1-2 седмици ще го следя , и ще сеопитам да хвана някаква средна стойност на промените на числото. И като го разделя цялото число на периода на промяната, демек - (8.645 * 10 ^ 6) / ~30 ще получа километрите.

Коментар

ogi28b написа:
                  Колега, адмирации за усилията !!! Дано повече колеги са катто теб, и се опитват да помагат. Въпросът е, че да търся "въпросната намотка" в JTD е като да търся кабели свещи и бобина. За момента не съм открил някой който да знае защо, аджеба, ми дава грешка в нещо, което го нямам като хардуер. Има го в "старите" дизели, и като се прецака, обикновено тук има тема "Не мога да загася колата" (ред.: Все едно си го поръчах: http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=39928 ). Обаче в ЖТД кое точно е закодирано като Engine Shutoff Solenoid - все още не знам. Затова е и темата - да изясня защо дава подобен тип грешки. Освен че дава грешки, с колата няма проблеми Само да не кажеш че е нормално да дава грешки от време на време....
                  Май открих от къде произлиза тази грешка. Скоро се занимавах с един Мерцедес Спринтер 2.2 CDI - комън рейл но не е с електрическа помпа, а има механична помпа за ниско налягане. Горивото както се досещаш се прекъсва точно с такъв соленоид. ЕКУ то е абсолютно еднакво с това на Бравото. При бравото на тези изводи където е включен този соленоид няма нищо закачено. При ремапване явно таблицата която се вкарва в ЕКУ го кара да търси този соленоид и затова генерира тази грешка. За справка може да разгледаш схемите в Аутодатата. Ако ти се занимава може да закачиш един резистор на изводите на които е закачен соленоида при Мерцедеса. Може пък грешката да изчезне.

Коментар

Прегледах всички грешки за Брава ЖТД105 и няма такава - Engine Shutoff Solenoid, поне не в управлението на ДВГ.P0215 - electric fuel pump
                    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Здрасти, първата грешка е грешката "Добър Ден!" . Третата е свързана с бутончето на педала на съединителя. Изтрий я и виж дали ще се повтори веднага (веднага=до няколко километра). Колата ти е на 184 000 км, ама не си длъжен да ми вярваш. Червения правоъгълник доу вдясно - вероятно не си имал достъп до интернет.

Коментар

1. ЕГР - затапвай го с ламаринка2- свещи3. виж всички кабели около това бутонче и ги напръскай с конктактен спрей4. 1320 трябва да е Crankshaft position sensor, ако това пак ти се появи !!!!!!!!!!!! бягай към най-близкия AXM и взимай това:http://axm-auto.com/index2.php?brand...menkl=1&show=1 , че да се спасиш от роля във филма - "Гасне ми колата, помоооощ"
                        F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

ogi28b написа:
                          Нищо не се случва. Това е графата Odometer, демек - километраж. Честно казано се съмнявам че за 1 км ще има промяна. Може би за 100. Все пак после като излизам, отново ще засека какво пише.ред. (22.05.09, 23:50)Днес има промяна в числото:159 107 - 8.644Е6ред. 2:Днес има нова промяна:159 134 - 8.645E6
                          При мен в графа Одометър пише 128568 какво ще "рече" това
                          Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.

Коментар

Хайде сега някой от знаещите да сподели каква е тази грешка "Engine Shutoff Solenoid" P0215 ?симптоми: след записване на тази грешка се записва и Fuel Rail Pressure P0191 и колата гасне!п.п В превод на БГ грешката се превежда като: Неизправност в стопорния клапан на двигателя!
                            ФИАТ ФОРУМ БЪЛГАРИЯ

Коментар

Няма такава:Electric fuel pump е на ENGp.s. аз ти казах, какво да направиш от . до . , ама не си я свършил тая работа.
                              Прикачени файлове
                              F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
                                Няма такава:Electric fuel pump е на ENGp.s. аз ти казах, какво да направиш от . до . , ама не си я свършил тая работа.
                                Да бе да, ти ша кажеш! Всичко съм направил от.....до!Освен да сменям релетата?
                                ФИАТ ФОРУМ БЪЛГАРИЯ

Коментар

Working...
                                X