Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Неизяснени грешки при диагностика

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Пооля се с тия грешки. Сега пък положението на разпределителния вал... Оправи ли клапата за рециркулация на газовете от първия пост?Виж си напръскай буксата на ЕКУ с контактен спрей. ВД40 също става.
    The box said "Requires Windows 98 or better", so I installed Linux
    Marea SW 2400 JTD CF2 136CV 100KW "HLX-TOUR DE FRANCE"
    Ex: Brava 1.6 ELX 16V 103 hps '98 LPG Atiker + LC Romano

Коментар

wwalker написа:
      Пооля се с тия грешки. Сега пък положението на разпределителния вал... Оправи ли клапата за рециркулация на газовете от първия пост?Виж си напръскай буксата на ЕКУ с контактен спрей. ВД40 също става.
      Благодаря за помощта! Или просто си чешеш пръстите? ПП - Нямам проблеми с клапата за рециркулация , нито с буксата на компютъра.

Коментар

Това ти даваше като грешка - EGR. Тази клапа връща газовете за доизгаряне. Дават я да намаля разхода, а е и изискване за екологията. Често се разваля. Виждал съм я като грешка и момчето се оплакваше, че понякога му светва лампата и не може да вдигне повече от 70-80. След като я изчистих не е имал проблеми вече няколко месеца. При него се появи след смяна на ламбда сонда. Незнам дали има нещо общо. Пък и твойта е дизел.

Коментар

Пак благодаря. Нямам проблеми с ЕГР. Просто нямам ЕГР.Изолиране на EGRВъв водещия пост още споделих че съобщението E.G.R. го приемам не като грешка, а като "Здравей, свърза се..." Не му обръщам внимание.Грешката която все още не съм разбрал какво означава в моята кола е Engine Shutoff Solenoid.Грешката свързана със сигнала за позицията на вала е наблюдавана в Алфа Ромео 145 - 1.4 16В ТС.Нямам Ламбда-сонда.

Коментар

Какво точно не му разбираш? Дава ти грешка във въпросната намотка - Engine Shutoff Solenoid.Често срещан проблем при дизелите. Обикновенно се оплакват, че не могат да запалят/изгасят при проблеми с тази намотка. Едит: Всъщност едва ли ти казвам нещо ново. Има ли някакви проблеми с колата, освен че дава грешки?

Коментар

Колега, адмирации за усилията !!! Дано повече колеги са катто теб, и се опитват да помагат. Въпросът е, че да търся "въпросната намотка" в JTD е като да търся кабели свещи и бобина. За момента не съм открил някой който да знае защо, аджеба, ми дава грешка в нещо, което го нямам като хардуер. Има го в "старите" дизели, и като се прецака, обикновено тук има тема "Не мога да загася колата" (ред.: Все едно си го поръчах: http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=39928 ). Обаче в ЖТД кое точно е закодирано като Engine Shutoff Solenoid - все още не знам. Затова е и темата - да изясня защо дава подобен тип грешки. Освен че дава грешки, с колата няма проблеми Само да не кажеш че е нормално да дава грешки от време на време....

Коментар

Ако не се лъжа са ти правили ремап. На мойта също и е правен ремап след който винаги ми дава една определена грешка. Може това да е причината.

Коментар

В този ред на мисли:VSS - vehiclе speed sensor error.Имам я тази грешка постоянно.И аз, както Оги не мога да намеря някой, който да ми даде повече инфо.От това, което аз намерих излиза, че трябва да не ми работи километража и скоростомера.Е да но си работят идеално.Въпросния датчик се намира на скоростната кутия.И пак се повтарям никой, дори във Фиат сервиз СТЗ не можа да ми каже, защо я имам тази грешка.
                  F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Ето какво тълкуване има на тази грешка в Аутодата - Other trouble code/s stored или ECM. Подобна грешка ми е излизала при диагностика и винаги е била съпроводена и с други грешки за съжаление след отсраняване не проблема колите не са се връщали да проверя дали пак я има тази грешка. Допускам че това може да е бъг в софтуера на ЕКУ то. Не е ясно по какъв начин се следи това дали двигателя работи и дали има подаване на гориво, едната от колите която даваше тази грешка беше с прецакан датчик на коляновия вал и преиодично изгасваше в движение.

Коментар

emzo написа:
                      В този ред на мисли:VSS - vehiclе speed sensor error.Имам я тази грешка постоянно.И аз, както Оги не мога да намеря някой, който да ми даде повече инфо.От това, което аз намерих излиза, че трябва да не ми работи километража и скоростомера.Е да но си работят идеално.Въпросния датчик се намира на скоростната кутия.И пак се повтарям никой, дори във Фиат сервиз СТЗ не можа да ми каже, защо я имам тази грешка.
                      ЕКУ то взема сиганала за скорост на автомобила от таблото, а не от датчика, трябва да се провери връзката между таблото и ЕКУ то.Колеги от Алфа форума нарочно прекъсваха тази верига на 156 за да се опитат да стабилизират оборотите на празен ход /много често срещан проблем при бензиновите 156/

Коментар

Снощи в една Мареа 99 1.6 бяха прочетени километрите, като точно число, с помощта на Виза: 128000 На таблото обаче пишеше 139 000. Някой има ли наблюдения дали в други подобни автомобили се изписва точно число, и дали има нещо общо с показанието на таблото?

Коментар

ECUто какво беше ?
                          F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

ogi28b написа:
                            Снощи в една Мареа 99 1.6 бяха прочетени километрите, като точно число, с помощта на Виза: 128000 На таблото обаче пишеше 139 000. Някой има ли наблюдения дали в други подобни автомобили се изписва точно число, и дали има нещо общо с показанието на таблото?
                            А колко километра е числото:1.265Е5 :P
                            A20DTH ЖТД ама не баш
                            1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                            Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Е, като казвам точно число, имах предвид точно десетично число. Да речем - беше 128 965 в графата Odometer.

Коментар

Значи и аз си прочетох километрите, но това ме изненада, защото 1.265Е5 означава, че колата ми е на приблизително 127.000 км.Странното, че по табло съм на 1около 157.000кмКоето като изчислиш разликата от изминатите километри от корекцията на таблото от порядъка на +12% прави прави около 142.000км по табло.Имам разлика от около 15к км, което не ги знам как е станало
                                A20DTH ЖТД ама не баш
                                1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                                Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Working...
                                X