Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с фабричния касетофон на Bravo

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем с фабричния касетофон на Bravo

... моделът е AD182Mкато взех колата, касетофона не бачкаше; смених бушона и касетофона светна, но сега не мога да се оправя със станциите и с часовника;след като сложих бушона пробвах да сверя часовника, но нито един от бутоните не реагираше; след това включих в режим радио - там без да натискам нищо само почна да си търси станциите - изписва се IS (intelligent search);проблема е, че след като свърши с търсенето, забива на една станция и бутоните престават да реагиратето каво е положението в моментаи нито едно от копчетата не е активно, освен това за силата на звука и за вкл. / изкл.пробвах всякакви комбинации - нищодали може да се направи нещо с настройките или просто касетофона е прецакан???
    2.4 JTD

повечето ти настройки са в експертното меню. А то се появява като задържиш за около 5-6 секунди бутона EXP от там се настройва и часовника. иначе за изключване на IS задържаш стрелката нагоре или надолу за около 5 секунди. така включваш в ръчно търсене. но виж това с бутоните е странно. при мен пък дисплея не работеше половината и се оказаха мнооого студени спойки, пробвай да го разглобиш и погледни кабелчетата към бутоните дали са наред. ще ти трябва много търпение със свалянето (поне на мен ми тртябваха 3 дена и почти счупен преден панел но успях де ) и мънички отверки еврейска звезда за разглобяването.УСПЕХ!
    Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
    182A4.000 IAW49F
    LPG - Lovato EasyFast
    ----------------------------
    "Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн

Коментар

Ewing написа:
      повечето ти настройки са в експертното меню. А то се появява като задържиш за около 5-6 секунди бутона EXP от там се настройва и часовника. иначе за изключване на IS задържаш стрелката нагоре или надолу за около 5 секунди. така включваш в ръчно търсене. но виж това с бутоните е странно. при мен пък дисплея не работеше половината и се оказаха мнооого студени спойки, пробвай да го разглобиш и погледни кабелчетата към бутоните дали са наред. ще ти трябва много търпение със свалянето (поне на мен ми тртябваха 3 дена и почти счупен преден панел но успях де ) и мънички отверки еврейска звезда за разглобяването.УСПЕХ!
      благодаря за съветите не разбирам нищо от електроника, но почвам да си мисля, че проблема е свързан с автоматичното търсенев едно от ръководствата пише нещо като "никога не прекъсвайте търсенето"; какъв е резултата ако го прекъснеш?и има ли начин да се флашне паметта, без да се вади чипа от цокъла?
      2.4 JTD

Коментар

Здравейте, реших да използвам тази тема, понеже и аз съм със същия касетофон.При мен проблемът е: касетофона си работи, но радиото не!Пояснявам-на дълги и на средни вълни хващам само една станция (хоризонт), на къси не хващам нищо изчетох де що има теми и упътвания, но явно проблемът е другаде, не в настройките.Проверих кабела на антената и от там не е... Мисля ако нищо не помогне да го занеса в сервиз (ако препоръчате сервиз ще съм благодарен), но нямам книжка и не знам кода в случай че се наложи.Някакви идеи? Черпя бири :D
        Прикачени файлове
        Fiat Marea weekend

Коментар

А какъв е резултатът от ръчно търсене? Има ли някакви признаци да се чува изобщо нещо, или навсякъде е само шум? Изобщо шум има ли ?

Коментар

Шум има, нищо друго.При хавтоматичното търсене (IS) изобщо не намира станции...
            Fiat Marea weekend

Коментар

Колега аз ще ти предложа решение защото просто него изхвърлиш това старо радио и не си купиш ново.
              Fiat Bravo 1.4 12v Turbo Makaron

Коментар

6ma7ka7a написа:
                Колега аз ще ти предложа решение защото просто него изхвърлиш това старо радио и не си купиш ново.
                На този етап си искам оригиналното, защото ми харесва естетически как стои, по-нататък може да го сменя Също така искам да попитам, дали е възможно да си сложа от тези модели дето имат и копчета на волана?Някой ако го е правил може да сподели.(Това сега ми хрумна и не съм търсил подобна тема, така че ако вече има моля да ме извините )
                Fiat Marea weekend

Коментар

Може.Поне така мисля, но според мен няма причина да не може.Само, че не може да го управляваш от волана, щото нямаш копчета.Купуваш си и един чейнджър и не ти трябва СД. Мойто радио пък е AD 182 L и копчетата на волана си стоят за украса.Абе я да ви питам - моделите с чейнджър могат ли да възпроизвеждат MP3?
                  '01 Fiat Marea HLX Weekend JTD 110
                  '01 Citroen Xsara Break 1.6i 16V 109 hp

Коментар

Моделите с чейнджър не могат да четат МР3.
                    Octavia RS
                    Evo 10-служебната играчка.

Коментар

Значи за сега ще карам така, пък по-нататък ще мисля за нещо ново...
                      Fiat Marea weekend

Коментар

а всякакви чейнджъри ли стават или трябва да е грундиги ако трябва да е такъв кви пари е горе-долус колко диска е?

Коментар

boriss13 написа:
                          Здравейте, реших да използвам тази тема, понеже и аз съм със същия касетофон.При мен проблемът е: касетофона си работи, но радиото не!Пояснявам-на дълги и на средни вълни хващам само една станция (хоризонт), на къси не хващам нищо изчетох де що има теми и упътвания, но явно проблемът е другаде, не в настройките.Проверих кабела на антената и от там не е... Мисля ако нищо не помогне да го занеса в сервиз (ако препоръчате сервиз ще съм благодарен), но нямам книжка и не знам кода в случай че се наложи.Някакви идеи? Черпя бири :D
                          Опитай на мястото на антената (активния край) да сложиш едно кабелче 20-30 см и виж как ще се държи на УКВ.
                          Stop giving directions, just say "Follow me."
                          Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
                          Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit

Коментар

sok1 написа:
                            Опитай на мястото на антената (активния край) да сложиш едно кабелче 20-30 см и виж как ще се държи на УКВ.
                            Кабелчето - използвай коаксиален кабел 75 ома за кабелна телевизия, и му махни ширмовката, нека остане само жилото.

Коментар

kim_ko написа:
                              а всякакви чейнджъри ли стават или трябва да е грундиги ако трябва да е такъв кви пари е горе-долус колко диска е?
                              Стават само на GRUNDIG.Моя е МСD36.Става и MCD30.С по шест диска са.Може да има и друг модели,но за тези съм сигурен.
                              Octavia RS
                              Evo 10-служебната играчка.

Коментар

Working...
                              X