Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Тези колони ще станат ли на Бравото

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Здравко... некаква друга порода е твоя, не е от тези двата... Но поне имаш опит з разглабянето на вратите, лесно ще стигнеш до говорителите! Мойте ги бях разглеждал, пише Nokia на тях, ама са заминали отдавна!
    Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Anaboliy написа:
      мерси за мнението явно и аз ще си взема такива. И сега са 59лв мисля да си поръчам от АВИТЕЛ пък може да ми помогнеш за монтажа ) междо другото мога ли сам да си прекарам кабели за отзад че на моята няма
      би трябвало да имаш... но друг е въпроса дали са свързани... на моята имаше обаче кабела беше изведен само до средата между двете врати...иначе как става: отваряш долната част на задната седалка, разглобяваш долу пластмасата която върви по прага, махаш капака който е на бушоните - онзи с джобчето, сваляш касетофона и го откачаш.взимаш 2 дълги кабела, ще ти трябва поялник и изолирбанд. мериш дължината на двата кабела... на дясната колона ще е по-дълъг, прикрепваш ги временно така че да не се откачат и почваш: прокарваш кабела за дясната да стигне до кабела за лявата така че да тръгнат заедно по прага на колата. кабела за дясната трябва да легне под седалката. после не трябва да режеш скобите които държат снопа с кабели който минава по прага и за това каблечетатата се режат на няколко места, прокарват се през скобите и се запояват.когато стигнеш с кабела до капака за бушоните с една средно дълга тел бръкни през отвора където е касетофона така че да я видиш отдолу при капака за бушоните. закачи кабелчетата за нея и я издърпай внимателно като вниваваш да не скъсаш някой друг кабел. след това вариантите са 2:първо ако касетофона е за 2 колони само: забелваш жиците близо до евро буксата и ги запояваш.ако е за 4 колони: орянтираш се къде трябва да са изходите за другите колонки и ги снаждаш ако не ти е възможно да го направиш с поялник го прави със спайки и си вземи маншонинакрая свързваш колоните и зглобяваш разглобеното УСПЕХ!
      FIAT Brava 1.4 SX CLIMA [09/1998]

Коментар

Vladim написа:
        Здравко... некаква друга порода е твоя, не е от тези двата... Но поне имаш опит з разглабянето на вратите, лесно ще стигнеш до говорителите! Мойте ги бях разглеждал, пише Nokia на тях, ама са заминали отдавна!
        Да ... прав си имам опит. И наистина до момента освен на нашето Браво такъв касетофон не съм виждал
        Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
        Fiat Linea 1.3 Multijet'08
        Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
        http://forum.fiat-bg.org

Коментар

мамкаму , преди малко ходих до техномаркет - цариградско, но бяха свършили. А много искам да ги взема още утре по възможност. Идея дали ги има някаде? А иначе относно прекарването на кабелите , освен да те поканя на по бира и да покажеш ) (бъзик)
          Fiat Bravo 1.9 TD100

Коментар

Измерих говорителите, които свалих от предните врати. Незнам оригинални ли са или не - на тях пишеше PLYM Millenium MidBass 15W 6.1/2 inch. Диаметърът на говорителя по края е точно 165мм, а диаметърът между средите на две срещуположни дупки точно 155мм. Височината на самия говорител е 70мм. Новите ми говорители са 80мм високи и ги монтирах от задната страна на кръглата пластмаса. Назад във вратите има място, проблема е да не опират отпред в кората.
            Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

Anaboliy написа:
              мамкаму , преди малко ходих до техномаркет - цариградско, но бяха свършили. А много искам да ги взема още утре по възможност. Идея дали ги има някаде? А иначе относно прекарването на кабелите , освен да те поканя на по бира и да покажеш ) (бъзик)
              това бъзик ли е последно?
              FIAT Brava 1.4 SX CLIMA [09/1998]

Коментар

ми ако имаш желание нямам против ) навит съм хем ще се почерпя с клега ) хем ще си сложа музиката в колата :D кво повече мога да искам но първо трябва да намеря тия колони някаде, че мн се разочаровах че ги няма на цариградско
                Fiat Bravo 1.9 TD100

Коментар

spark написа:
                  Измерих говорителите, които свалих от предните врати. Незнам оригинални ли са или не - на тях пишеше PLYM Millenium MidBass 15W 6.1/2 inch. Диаметърът на говорителя по края е точно 165мм, а диаметърът между средите на две срещуположни дупки точно 155мм. Височината на самия говорител е 70мм. Новите ми говорители са 80мм високи и ги монтирах от задната страна на кръглата пластмаса. Назад във вратите има място, проблема е да не опират отпред в кората.
                  Бах ти базика... Кръгли са, а не елипси така ли? Сигурно има разлика... моята Брава е правена малко спед фейс лифтинга в края на 98-ма и може затова да са и различни колоните. Със сигурност са елипси, кръгли с такъв диаметър, какъвто казваш е абсурд да влезнат там.

Коментар

и моите в корите са елипси.А да ви се похваля след много премеждия намерих желаните от мен колони мн ме кефят сега остава да ги монтирма )) и после ще кажа как е звукът
                    Fiat Bravo 1.9 TD100

Коментар

Mazgarev написа:
                      Anaboliy написа:
                      това бъзик ли е последно?
                      всъщост ще се радвам ако си навит щото аз трудно ще успея сам, без някой а е до мен и да ми каже какво да правя
                      Fiat Bravo 1.9 TD100

Коментар

Anaboliy написа:
                        ми за по нататък ще сменя и тях с някакви качествени говорители. но за сега тези мисля че са доста добри, а относно това дали ще мога да ги захраня мисля че да. един приятел се занимава с електроника и ми направи едно усилвателче такаче немисля че ще е проблем това, но ако препорачаш някакъв конскретен модел бих му обърнал внимание. А иначе има колони от 30 до 160 лв въпроса е не да пръсна мн пари на вятара а да получа оптималното м/у качество и цена чакам препоръки П.С. А тези да 13 см са погледни и линка има инфо
                        Аз препоръчвам:http://www.kenwoodeurope.com/product...r=1625имат по-добри характеристики от Herz
                        FIAT TIPO 1.6 89г,FIAT BRAVA 1.4 12V 96г
                        FORD C-Max 1.8 TDCi -09г

Коментар

Момчил написа:
                          Anaboliy написа:
                          ми за по нататък ще сменя и тях с някакви качествени говорители. но за сега тези мисля че са доста добри, а относно това дали ще мога да ги захраня мисля че да. един приятел се занимава с електроника и ми направи едно усилвателче такаче немисля че ще е проблем това, но ако препорачаш някакъв конскретен модел бих му обърнал внимание. А иначе има колони от 30 до 160 лв въпроса е не да пръсна мн пари на вятара а да получа оптималното м/у качество и цена чакам препоръки П.С. А тези да 13 см са погледни и линка има инфо
                          Аз препоръчвам:http://www.kenwoodeurope.com/product...r=1625имат по-добри характеристики от Herz
                          Е извинявай пич, ама то малко, като след дъжд качулка! Човека си е купил вече колоните.

Коментар

Vladim написа:
                            Момчил написа:
                            Anaboliy написа:
                            Е извинявай пич, ама то малко, като след дъжд качулка! Човека си е купил вече колоните.
                            Е извинявай пич, че те подразних, ама не съм видял поста!
                            FIAT TIPO 1.6 89г,FIAT BRAVA 1.4 12V 96г
                            FORD C-Max 1.8 TDCi -09г

Коментар

споко няма проблем. Аз си ги бях харесал вече тия. само да жида са как ше пусна кабели до отзад. че не ми се вижда лесно, а сам на червено и да плаштам в тояга или кадето и да било не е за предпочитане
                              Fiat Bravo 1.9 TD100

Коментар

10х яво не съм сгрешил в избора си )
                                Fiat Bravo 1.9 TD100

Коментар

Working...
                                X