mareauser написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Кабели за задни високоговорители на Мареа Комби?
Collapse
X
-
Fiat Marea Weekend 1.9 JTD 105 2000
Lancia Lybra 1.9 JTD 115 2002
-
mareauser написа:Браво.И аз исках да питам,но не в отделна тема.Искам да ги сменям,че са слабички.cokata_23 написа:и аз съм с марийка комби и имам отвори за говорители и даже прекарранни кабели но колоните липсватFiat Marea Weekend 1.9 JTD 105 2000
Коментар
-
kim_ko написа:да ви питам тук, защото май няма смисъл да пускам нова тема...някой знае ли какви са размерите на оригиналните говорители във вратите (май са елипси), че единия сдаде багажа и май ще се наложи смянаблагодаря предварителноcokata_23 написа:Да и на мен предстои да слагам прословутите задни говорители, още обаче се чудя какви да са, защото имам и 2 каси в багажника (тоо нали е голям :D )А колега като опират не трябва да дава смущения,сигурно някое кабелче е замасявало или е имало хлабава връзка по вероятно, но ако и при мен има такъв ефект като монтирам ще послушам съвета Yellow_Flash_Colorz_PDT_15Marea Weekend
2,4 JTD 130 '99
Коментар
-
@MAREAUSER - искаш да кажеш, че говорителите във вратите за гъгнели и пращели - като за съсипани, и като си омотал парцал около магнита всичко се е оправило !?!? Правилно ли съм те разбрал ? Понеже и аз заради едно гъгнене и пращене си мисля да ги сменя.А иначе що се отнася до задните говорители - прекарах си кабели от ЦД-то и тръснах 2 тонколони от Кауфланд - добре се получи. Всяка носи по 40вата, няма да гъгнат, няма да пращат. То толкова е и мощността на усилвателя в ЦД-то.В момента има 2 модела тонколони в Кауфланд - 2 (37лв) и 3 (30лв) лентови - цената е за комплект. Който има нужда - да се възползва - няма да съжалява.Fiat Punto '95 TD, Fiat Marea '00 JTD, Fiat Stilo '05 JTD, Fiat Brava '96 D, Fiat Doblo '08 MJTD, Fiat Doblo '08 metan, Fiat Multipla '05 metan
Коментар
-
Открих букси и в мойта брава, и понеже грам не разбирам от музика за кола, искам да си взема някакви колони, които да монтирам на фабричното място в брава. Ще ги захранва фабричния касетофон - 182 М. Няколко човека ми казаха 6 на 9, кажете и вие нещо ? Таам в кнауфланд има ли такива? В колата слушам само, и единствено радио, и то тихичко, колкото да се откроява. Какви колони смятате че са най-подходящи за мен ?
Коментар
-
BEKI написа:@MAREAUSER - искаш да кажеш, че говорителите във вратите за гъгнели и пращели - като за съсипани, и като си омотал парцал около магнита всичко се е оправило !?!? Правилно ли съм те разбрал ? Понеже и аз заради едно гъгнене и пращене си мисля да ги сменя.А иначе що се отнася до задните говорители - прекарах си кабели от ЦД-то и тръснах 2 тонколони от Кауфланд - добре се получи. Всяка носи по 40вата, няма да гъгнат, няма да пращат. То толкова е и мощността на усилвателя в ЦД-то.В момента има 2 модела тонколони в Кауфланд - 2 (37лв) и 3 (30лв) лентови - цената е за комплект. Който има нужда - да се възползва - няма да съжалява.Fiat Marea Weekend 1.9 JTD 105 2000
Коментар
-
BEKI написа:@MAREAUSER - искаш да кажеш, че говорителите във вратите за гъгнели и пращели - като за съсипани, и като си омотал парцал около магнита всичко се е оправило !?!? Правилно ли съм те разбрал ? Понеже и аз заради едно гъгнене и пращене си мисля да ги сменя.Marea Weekend
2,4 JTD 130 '99
Коментар
-
Днес монтирах говорителчета в задните колони на Мареата подобни на оригиналните. Като свалих капаците , погледнах в отвора и забелязах кабелчета овити в дунапрен. Обелих дунапрена който от годините направо се ронеше и открих че кабелчатата завършват с жълта букса. Зададох от оригиналното радио максимално усилване на задните колони , и закачих към буксинте един говорител за проба но музика така и не излезе Следваща стъпка беше свалих радиото и във средната букса която е само за говорителите забелязах че няма крачета на буксата които да предават сигнала назад към говорителите. Обобщено кабелите които идват от говорителите са 8 и завършват в черна букса , която се включва в преходна бяла букса и от същата вече излизат само 4 крачета за предните говорители. Решението е следното махате преходната бяла букса и включвате черната директно в радиото . Така вече имах сигнал на буксите отзад в задните колони. По нататък продължих с монтажа на говорителите които купих за по 5лв. бройката :D Самите говорители имаха два монтажни отвора през 180градуса и паснаха точно на оригиналните отвори за захващане. Учудващо поносим звук излиза от тези говорители . Когато не са монтирани към колоните и им чух звука изпаднах в ужас но след монтажа ефекта на затворения в обем звук е корено различен . По-късно ще пусна и снимки.Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.
Коментар
-
Добавихме и по един кондензатор за "орязване" на ниските честоти защото на тези говорители няма да е здравословен басаФиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.
Коментар
-
Atanas71 написа:Добавихме и по един кондензатор за "орязване" на ниските честоти защото на тези говорители няма да е здравословен басаFiat Marea Weekend 1.9 JTD 105 2000
Коментар
-
cokata_23 написа:Atanas71 написа:Добавихме и по един кондензатор за "орязване" на ниските честоти защото на тези говорители няма да е здравословен басаФиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.
Коментар
-
Atanas71 написа:cokata_23 написа:Atanas71 написа:Добавихме и по един кондензатор за "орязване" на ниските честоти защото на тези говорители няма да е здравословен басаFiat Marea Weekend 1.9 JTD 105 2000
Коментар
-
cokata_23 написа:Atanas71 написа:cokata_23 написа:Atanas71 написа:Добавихме и по един кондензатор за "орязване" на ниските честоти защото на тези говорители няма да е здравословен басаФиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.
Коментар
-
Чуват се и то доста добре . Нямам СД и съм с оригиналното радио , като съм регулирал силата на звука в съотношението на предни задни 40 на 60%. Хората са ги измислили , зависи какво искаш от музика. Далеч съм от мисълта да те обеждавам че всичко е добре направено. Предните говорители дават добър за моите изисквания Бас , пък и повече обичам да слушам музиката на двигателя :D Другата същинската музика да е само фон. Явно това обеснява и факта че нямам заета багажна част от Бас-каса [/quote]Както казах ти си решаваш и щом това е била целта ти,браво! Но наистина оригиналния касетофон вади доста добър звук, а от предни говорители чак се учудих когато я взех. Добро съотношение на предни задни говорители си направил. А и наистина звука от двигателя е страхотен,понякога и аз дори спирам музиката А относно багажниците ни,специално на нас са доста голями колегааа,така че аз ги запълвамFiat Marea Weekend 1.9 JTD 105 2000
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар