Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ECU за Air Bag

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

iuly_vn написа:
    Еърбега си има срок на експоатация и той е отбелязан на стикера в жабката. Срока е 10г за всички коли. ако твоя е на толкова, по добре го махни. Другия единствен възможен вариант е смяна с нов, ама е около 1500лв. Иначе просто не се занимавай с глупости защото е безсмислено да си купуваш стар такъв
    Не еърбега няма срок за експлоатация, а пиропатроните, които подават газа за отварянето на въдушните възглавници.
    --Старата ръжда любов не хваща!--
    156 sportwagon 1,9 jtd 115
    ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

Проблем с модула за управление на 2-та airbaga

Здравейте колеги.Имам Фиат Мареа 1997 година,а сестрами Фиат Браво-1997 година.Имамe проблем с модула за управление на 2-та airbaga на Бравото.Радиатора на парното беше пукнат и е текъл в/у него.Сменихме радиатора,но цифрите на модула са изтрити.Някой би ли ми казъл какъв модул точно ми трябва.Не ми се занимава просто да разглобявам и Мареата да видя нейния какъв e.Предполагам,че всички модели произведение през 1997 са с един и същ модул.Ще ви бъда много благодарен

Коментар

Ето го и моят модул за Браво 1.9тд 75кс с 2 аербега намерих го в една автоморга ама ми търсят 60лв за него иначе знам че не е изгорял и че аербеците на колата не са изкачали ама ми се вижда множко 60лв за тая алуминиева кутия??? я кажете добра ли е цената от 60лв???
        Прикачени файлове
        LANCIA KAPPA 2.4 TDS 1996g.

Коментар

we

А бре колеги ,я кажете как се достига до тази централа,защото днеска се измъчих направо.Свалих жабката,обаче централата се пада точно под радиаторчето за парното.Първият болт го отвих,ама другите немога да бръкна въобще .Да не се маха също барчето за скоростният лост,защото ако го няма него според мен ще има видимост
          Nissan Primera 1.6 16v P11
          ex.Fiat Bravo 1.6 16v

Коментар

Re: we

kantarev написа:
            А бре колеги ,я кажете как се достига до тази централа,защото днеска се измъчих направо.Свалих жабката,обаче централата се пада точно под радиаторчето за парното.Първият болт го отвих,ама другите немога да бръкна въобще .Да не се маха също барчето за скоростният лост,защото ако го няма него според мен ще има видимост
            Нищо сложно поне при Мареа.Демонтираш двете капачета които я прикриват най-отпред на барчето и тя се показва.Не знам защо си се насочил да я вадиш през кутията за вещи/жабката/.В рамките на шегата звучи ми като да сменяш бутални пръстени през задното гърне.
            Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
            Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Re: we

Tornado написа:
              kantarev написа:
              Нищо сложно поне при Мареа.Демонтираш двете капачета които я прикриват най-отпред на барчето и тя се показва.Не знам защо си се насочил да я вадиш през кутията за вещи/жабката/.В рамките на шегата звучи ми като да сменяш бутални пръстени през задното гърне.
              Защото съм идиот Мислех си ,че се намира зад жабката ,но после се сетих ,че е под радиаторчето.Тя хубаво се показва ама е захваната с болтове,а тях немога да достигна
              ex.Fiat Bravo 1.6 16v

Коментар

централа

мродължаваи в същия дух ще стане с повече зор
                КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Re: ECU за Air Bag

gagamoto написа:
                  Колеги някой поставял ли е ECU за еър безите втора употреба?
                  Та проблема е решен! :D Подмених си ЕКУто с втора употреба и вече имам гаснеща лампа на еър бега.
                  Lancia Dedra 1.6 ie
                  FIAT Marea 2.0 20V

Коментар

gagamoto написа:
                    gagamoto написа:
                    Та проблема е решен! :D Подмених си ЕКУто с втора употреба и вече имам гаснеща лампа на еър бега.
                    Е кажи как го свали де
                    ex.Fiat Bravo 1.6 16v

Коментар

Ами на Мареата се сваля много лесно. От двете страни на централната конзола има по едно капаче. Намират се долу в дъното. Лявото капаче се намира от дясната страна на педалите. А дясното огледално на лявото. И двете са приблизително правоъгълни (почти де). Държат се с по два пластмасови щифта да ги кажем. И по един кръстат винт. Та значи надупваш се :D и махаш двете капачета и зад тях ще видиш една плоска алуминиева кутия с една жълта букса. Буксата ще я откачиш само ако предварително си махнал минусовата клема на акумулатора. Кутията се държи с три болта. Два от лявата страна и един от дясната. Развиваш ги и вадиш противната гад :D
                      Lancia Dedra 1.6 ie
                      FIAT Marea 2.0 20V

Коментар

адс

gagamoto написа:
                        Ами на Мареата се сваля много лесно. От двете страни на централната конзола има по едно капаче. Намират се долу в дъното. Лявото капаче се намира от дясната страна на педалите. А дясното огледално на лявото. И двете са приблизително правоъгълни (почти де). Държат се с по два пластмасови щифта да ги кажем. И по един кръстат винт. Та значи надупваш се :D и махаш двете капачета и зад тях ще видиш една плоска алуминиева кутия с една жълта букса. Буксата ще я откачиш само ако предварително си махнал минусовата клема на акумулатора. Кутията се държи с три болта. Два от лявата страна и един от дясната. Развиваш ги и вадиш противната гад :D
                        Ахаааа,значи другите два болта се развиват от страната на педалите,то явно при бравото е същото.Мерси колега,утре го почвам този компютър,да видя дали мога да го съживя
                        ex.Fiat Bravo 1.6 16v

Коментар

Re: адс

kantarev написа:
                          Ахаааа,значи другите два болта се развиват от страната на педалите,то явно при бравото е същото.Мерси колега,утре го почвам този компютър,да видя дали мога да го съживя
                          Няма проблем! Пак заповядай :D
                          Lancia Dedra 1.6 ie
                          FIAT Marea 2.0 20V

Коментар

gagamoto написа:
                            gagamoto написа:
                            колега а на диагностика ходи ли след като сложи новото еку или като го сложи и си гаснеше вече лампата ??
                            1.6 16v Abarth

Коментар

xtry написа:
                              колега а на диагностика ходи ли след като сложи новото еку или като го сложи и си гаснеше вече лампата ??
                              Лампата сама си загасна! Аз съм си диагностиката, защото си имам сервиз. Та и преди си я бях закачвал и това и беше грешката (дефектно ЕКУ). След подмяната си я тествах и си каза, че всичко е ОК.
                              Lancia Dedra 1.6 ie
                              FIAT Marea 2.0 20V

Коментар

а за колко пари взе другото еку ?? да зная дали да си търся или да забравя ..
                                1.6 16v Abarth

Коментар

Working...
                                X