Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Лампичка на таблото

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Лампичка на таблото

Здравейте.Искам да ви питам за какво е тази лампичка на таблото на Пунто 1.7ТД-1997.Няма никакъв проблем просто съм любопитен.Като дам на контакт тя си изгасва за около 2-3 сек.[b]Тази до подгряването[/b].На мен ми прилича на тубичка пълна с ....нещо си.Примерно може да е за водата в чистачките,че има-примерно.Вие кажета.Благодаря Ви.
    Прикачени файлове
    Fiat Punto 1.7TD
    Toyota Avensis 2.0D4D

Да не ви затрудних бе хора.Айде пак, че да конкретизирам лампичката.
    Прикачени файлове
    Fiat Punto 1.7TD
    Toyota Avensis 2.0D4D

Коментар

Вода в горивният филтър .... Ако греша да ме поправи някой колега.... !!!
      Alfa Romeo 156 SW 2.4JTD `02
      Fiat Punto 1.2 16v LPG

Коментар

Точно това е - вода в горивния филтър.

Коментар

Значи давам на контакт и лампичката светва.Свети за около 3-4 сек и после угасва.Тя така си светва и угасва откакто я карам тази кола.Сменял съм филтъра ама пак си е така.Значи ми идва на ум да търся нещо проблемно по ония датчик дето е закрепеп на филтъра или е нормално да светне като дам на контакт защото после изгасва както казах.Важното може би е да не светва по време на движение.Незнам какъв е принципа на действие.При Вас как е колеги.Моля кажете.Благодаря Ви.
          Fiat Punto 1.7TD
          Toyota Avensis 2.0D4D

Коментар

Не трябва да светва колега....Възможно е да е от датчика,както каза ти....Нафта от едно и също място ли зареждаш ?!?!?!
            Fiat Punto 1.2 16v LPG

Коментар

Не трябва ли да светне и да изгасне, както всяка една контролна лампа??

Коментар

ogi28b написа:
                Не трябва ли да светне и да изгасне, както всяка една контролна лампа??
                Е на тебе светва и изгасва ли !?!?
                Fiat Punto 1.2 16v LPG

Коментар

Аз нямам, ама ако при тебе изобщо не светва, може би имаш проблем. Един приятел имам, който твърдеше че няма проблеми с опела, никога не му е светвала контролната лампа. Оказа се че няма - джамбазите са я извадили. Откакто сложи - никога не му е изгасвала. Колегата казва че светва при контакт, и после изгасва. Така се държат редица контролни лампи, като тази повреда в системата, за АБС, за възд. възглавници, за ниво на маслото, ФИАТ код..... защо не и тази ?

Коментар

Еми при мене не светва и при доста други с Фиат....А ти трябва да имаш също ...На служебното Добло 2007год преди месец ми светна един път....и тва е от нафтата !!!!Аз точно исках да ти пиша на ЛС....че онзи ден си свалях фара за да сложа друг мигач,че го счупих и сега ми се е разбазикак единия фар и на тези отсреща преди малко им правих мазало....та слизах да го наведа на мах долу.... Можеш ли да ми разясниш за регулирането ,но не по онези схеми с А Б Ц и точки и криви ...ми с прости думи Айде мерси !!
                    Fiat Punto 1.2 16v LPG

Коментар

Е с прости думи - на око, иначе как... Заставаш срещу стена, и ако единия добре, правиш другия да е на неговото ниво. ляво-дясното го правиш като отдалечаваш колата с прав волан от стена, разстоянието м/у "чупките" на светлинния сноп трябва да остава постоянно, Ако на единия фар остава на едно място, а на другия - се измества - то тогва този който се измества при отдалечаване го завърти в посока обратна на изместването. (Е=а ти и простото обяснение дето праснах. )Нямам лампа за вода. Има на новия модел JTD 100, на моя няма по дефаулт.

Коментар

Да зареждам само от едно място-Шел(от дизела с добавката).Щом не трябва да светва изобщо ще си търся нов датчик.Сигурно се предлага.В AXM-Auto не намерих но ще отида да попитам в магазина дето е за фиатките в града.Сигурно и другите модели може да са със същия датчик.Като си взема пак ще пиша какво е станало.
                        Fiat Punto 1.7TD
                        Toyota Avensis 2.0D4D

Коментар

Ходих до магазина където продават резервни части и от там казаха ,че не се предлагат такива датчици.Пратихаме на друго място и като намеря време ще отида.Ако някой колега от Стара Загора знае места за продажба на части за фиатките да пише защото аз знам само едно място като изключим обаче сервиза в кв.К.Ганчево дето няма да отида повече ако ми се наложи ремонт (да не дава господ).
                          Fiat Punto 1.7TD
                          Toyota Avensis 2.0D4D

Коментар

Working...
                          X