Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Джангър (музика) в кола на лаик.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Джангър (музика) в кола на лаик.

Привет на всички!Реших и аз да си обзаведа колицата с някаква музика. Няма да я пускам да трещи. Просто искам да чувствам дълбочината на звука, как се носи отвсякъде в колата. Касетофона ми е Sony 4х40 със CD. Вече си взех една бас каса: http://picbg.net/img.php?file=53b3c9a3745d4301.JPG Отпред и отзад имам по две трилентови колони на Бошмен. Задните свирят прилично, но предните не ме кефят. На таблото имам и фабричните пищялки. Трябва ли да сменя тези от вратите с еднолентови, за да чувам баса? И какви? Изчетох какви ли не теми, поизясниха ми се доста неща, но и въпросителните нараснаха Май концепцията ми е тотално сбъркана Искам покрай касетофона, касата и евентуално задните колони да изградя музика, която да ме кефи. Има ли нужда от задна линия? Какъв усилвател ще ми предложите за касата? Чета за кондензатори, орязващи честотите, начини на свързване, но нищо не ми се изяснява. Синтезирано от какво имам нужда: 1. Усилвател 2. Колони за предни врати 3. Кабели 4. И най вече как да ги навържа.Знам, че всичко е много объркано в писаниците ми, но това е реалността. Извинявам се предварително!
    Fiat PUNTO 75 SLX

Е то баси от предните врати .... по-скоро мид баси.Започваш обаче със свалянето на корите, разширяването на гнездата за колоните, сега си с 5х7 елипси.Режеш, слагаш преходник за 16.5см говорители и си купуваш компонентна система.Съобрази мощността на колоните с усилвателя, ако ще я пускаш предната линия през амп-а.Задължително демпваш вратите, виж има важна тема в раздела.За избор на амп и кабели колегите да ти помогнат, но наското имаше такава тема, потърси.
    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Е, чак такива промени не съм склонен да правя. За вратите говоря. Исках просто да ми кажете дали да заменя трилентовите колони с еднолентови, т.е. дали ще има ефект.
      Fiat PUNTO 75 SLX

Коментар

Ами ти по принцип отпред искаш да има също бас ли? Най добре е отпред да са както си трябва- мидбас+пищялчица,а това за облепването на вратите е точно за този плътен звук за който говориш,а и не е кой знае каква философия! Ти имаш каса вече,отзад си имаш трилентови и няма нужда от кой знае колко басови говорители отпред отколкото от пo-качествени и по-"недрънкащи" врати,огледала и тн. :D Вземи си едни Hertz-ове(за предпочитане пред Пайнер) Pioneer,или вече по-скъпите DLS,HelixКолкото до усилвател,Бошмена който се намира в касата го хвалят че свири много добре(за парите си) 12-ката е 150W RMS,но незнам 8-цата сигурно е към 70,80W,затова му трябва някой усилвател до 70 80 вата(също така кажи дали искаш усилвателя да захранва само баса,или и колоните)За кабели ще се говори след като избереш какъв ще е усилвателя Yellow_Flash_Colorz_PDT_08 Това е ако има нещо с което може да помогна питай,тука има и други аудио маняци и те ще кажат Аз скоро си взимах усилвател каса,кабели,мабели и сега съм малко по-образован от многото сайтове дето изчетохУспех в начинанието!!! Виж моята тема: http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=36311
        Fiat Bravo - 1.8GT /115hp 1997г.
        Audi A4 - 1.9TDi /110hp 1998г.
        Mazda 121 - 1.3GLX / 75hp 1994г.

Коментар

Еха! Благодаря за отговора! Не искам отпред да има яки басове и няма да минават през амп. Чудех се дали да разкарам трилентовите и да сложа нещо по-обикновено, но да върви с пищялките от таблото. За усилвател ми предлагат това : http://picbg.net/img.php?file=8245951abd116d4d.JPG http://picbg.net/img.php?file=1abf34da160fa725.JPG - 70 кинта. Ще захранва само касата!
          Fiat PUNTO 75 SLX

Коментар

1x150W реални на bridge така че ти е достатъчен (хем няма да го прищиш до край да ти загрява и да няма "вътак" за ниските честоти)За предна линия немога да дам съвет щом искаш да си останеш с оригиналните пищялки и отделно да смениш трилентовитеСамо едно ще ти кажа-взимай добра маркаИ остани с оригиналните пищялки или ако слагаш нови не взимай от тези двулентовите говорители,а вземи двукомпонентна система,щото пищялките им е мястото горе на таблото,долу в краката не е работа
            Fiat Bravo - 1.8GT /115hp 1997г.
            Audi A4 - 1.9TDi /110hp 1998г.
            Mazda 121 - 1.3GLX / 75hp 1994г.

Коментар

Working...
            X