Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Скоростомера не работи :(

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Явно това е доста често срещан проблем.Ту скоростомер ту километраж или в комплект се скапват поради различни си причини.
    Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
    Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

batproho написа:
      Явно това е доста често срещан проблем.Ту скоростомер ту километраж или в комплект се скапват поради различни си причини.
      при теб какви са причините
      Фиат Мареа 1,8 16В, 1999г

Коментар

Така нареченият охлюв е дал фира за съжаление.
        Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

?

Все пак няма ли някой от вас, който да е ходил на сервиз за тея проблеми?? В крайна сметка ме е страх да разглобявам сам и явно ще ходя в Ауто Италия, макар да прочетох много лоши неща за този сервиз

Коментар

Аз лично съм ходил на няколко сервиза вече и като видят че километража не е с жило и пишман майсторите веднага вдигат ръце.А в сервиза на ФИАТ ще ми свалят кожата поне с 300-400 лв. така че за сега си я карам така.

Коментар

ей.. ужас. значи трябва да се радвам, че мойто е с жило. а как смяташ да мериш километрите за смяна на масло примерно? или ти нямаш проблем с брояча като мене?

Коментар

КОЛЕГИ, КАЖЕТЕ ДОБЪР МАЙСТОР(В СОФИЯ) НА ТОЗИ ТИП ПРОБЛЕМИ , МОЛЯ ,МОЛЯЯЯЯМАРЕА - КИЛОМЕТРАЖЪТ БЕШЕ ДОБРЕ, ПОСЛЕ ПРИ ВЛАЖНО ВРЕМЕ СТАНА УЖАС. НЕПРЕКЪСНАТО СЕ РЕСТАРТИРА, СТРЕЛКИТЕ СЕ ПОБЪРКВАХА, НАПРАВО - ДИСКОТЕКА, А СЕГА ВСИЧКИ СТРЕЛКИ СА ИЗГУБИЛИ ЕРЕКЦИЯ , ТОЕСТ НЕ СЕ ВДИГАТ И НЕ РАБОТЯТ ПОКАЗАТЕЛИТЕ НА ГОРИВОТО И ТЕМПЕРАТУРАТА . НЕ СЕ ВИЖДАТ НАВЪРТЯНИТЕ КИЛОМЕТРИ, И НЕ ЗНАМ КОЛКО ГОРИВО ИМАМ. ДОБРАТА НОВИНА Е ,ЧЕ ЦЯЛАТА РЕДИЦА ЛАМПИ ОТДОЛУ РАБОТИ ,И ЧЕ В РЕДКИТЕ СЛУЧАИ КОГАТО ЖИВНЕ ИЗМИНАТИТЕ КИЛОМЕТРИ СА СИ ТОЧНО, ТОЕСТ НЕ СА СЕ НУЛИРАЛИ ИЛИ НЕЩО ТАКОВА!!!!!!!!ХОДИХ ПРИ ЕДИН ФИАТ МАЙСТОР АМА ТОЙ НЕ МОЖЕЛ ДА ГО ОПРАВИ .СЕГА СИ Я КАРАМ ТАКА АМА Е КОФТИ
                FIAT_MAREA_103HP
                бивш UNO 1.3
                бивш TIPO D

Коментар

mile_n написа:
                  ей.. ужас. значи трябва да се радвам, че мойто е с жило. а как смяташ да мериш километрите за смяна на масло примерно? или ти нямаш проблем с брояча като мене?
                  Май си намерих майстор най накрая и другия месец ако всичко мине както е планувано т.е. проблема да се отстрани ще споделя, за сега не искам да дърпам дявола за опашката

Коментар

svilenrr написа:
                    При мен си работи скоростомера, работи и отчита изминатото текущо разстояние (малкия брояч), но големия не работи . Може ли да се оправи това, от какво е проблема и къде евентуално в Русе могат да ми решат проблема? Броячите са цифрови и става дума за Брава 1.9D, 1996-та.
                    Колега и аз имах същия проблем, но го реших по най-лесния начин. Смених таблото. :D

Коментар

Здравейте,вдигам стара тема, но ето че и аз влезнах в клуба на не работещи скоростомери.Става дума за браво 1.2 16в, SX, 1999г.Като цяло преди 2 месеца след минаване през едни локви и дупки скоростомера падна на нула. След изгасване на мотора и палене отново, скоростомера тръгна да работи. След около 30км отново падна на нула. От тогава на няколко пъти се вдига поработва малко и спира. Реших че е датчика на скоростната кутия, опитах се да го махна за да го почистя, но се оказа на малко гадно място и не успях. Реших да не се правя повече на майстор и е закарах при майстора, той е гледа, и каза че не е датчика, защото колата все пак на дисплея отчита колко километра са изминати. Което си е и вярно, на дисплея километрите се променят постоянно, но стрелката за моментната скорост си стой на нула. Каза че проблема бил в таблото и той не може да помогне. Препоръча някакъв сервиз в Павлово на Авител, но аз до колкото знам те само музика продават.Интересувам се според Вас може ли наистина да се търси проблем в таблото или не. Ако може да препоръчате майстор/сервиз за София ще Ви бъда благодарен.Поздрави.
                      FIAT Grande Punto 1.4, 06г.
                      Toyota Auris Touring Sport HSD 1.8, 16г.

Коментар

Колеги и аз имам подобен проблем километража ми тръгва и спира когато си реши но тук стана 1 седмица не е тръгвал това е проблем при фиат браво 1.8 GT днеска ходих на Доктор каза ми вторник да отида май е датчика за километража щото километри не показва изминати и вече така карам 1 месец и трябва да се смени :D дано да се размина само с датчик а и някои ако продава за браво от 97 година направо да пише ЛС с оферта хах :D
                        Fiat Marea 2001 1.9 110+ powered by Emzo.
                        Ex.Bravo 1997 1.8 GT

Коментар

Working...
                        X