Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Скоростомера не работи :(

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Вижте този датчик, то няма как да го видите, бягайте и двмата на диагностика.VSS eror Vehicle speed sensor.Намира се на скоростната кутия, но къде точно не знам.
    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Хехе и с моята стрелка за гориво има проблеми.. явно електрониката по таблото си е хроничен проблем при фиатчетата. Ама добре че не я оправих сега да свърша всичко на 1 път .
      Fiat Bravo 1.9 JTD

Коментар

При мене се оправи откакто се стопли времето.
        http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
        Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
        FIAT БРАВО 1.2 16v
        ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
        FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Коментар

Вчера разглобих цялото табло и стрелката на скоростомера като че ли беше позаседнала леко.. размърдах я. Също така видях, че едното пинче на моторчето за стрелката за горивото е огънато и го оправих и него. Сега всичко работи единственото, което не ми харесва е, че лампата за колана почна да свети постоянно.. ама се живее и така.
          Fiat Bravo 1.9 JTD

Коментар

Е при теб пак лесно си се оправил но има и по тежки случаи като при мен например.
            Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
            Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

Miraka написа:
              единственото, което не ми харесва е, че лампата за колана почна да свети постоянно.. ама се живее и така.
              Колега, може ли да снимаш и да ни покажеш как свети лампата за колан във ФИАТ Браво JTD ?

Коментар

Ами едно човече, седнало на седалка и сложило колан (в профил) :D
                Fiat Bravo 1.9 JTD

Коментар

Това не е ли за airbag-а ?
                  F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

хмм, не знам.. ако е за него ще трябва да направя нещо по въпроса
                    Fiat Bravo 1.9 JTD

Коментар

Колега, ако си давал на контакт докато е откачено таблото, то ти е светнала лампата за EUROBAG. Тя представлява човече с кръгче пред него, в профил. Лампата за колан по принцип отсъства в оборудването на Браво/а, но изглежда като на долната снимка. Човече със сложени колани, но в анфас. Друг път въпросната лампа светвала ли ти е, възможно е фабрично да е сбъркано и лампата за възглавниците да е свързана на мястото за лампа за коланите. Снимай да видим какво свети, ако не ти е проблем.
                      Прикачени файлове

Коментар

Значи точно лампата за EUROBAG свети. И да - давах на контакт при махнато табло . Иначе преди това тинаги е изгасвала след първоначалното светване. Как може да се реши проблема. Рестартиране на ECU-то ?
                        Fiat Bravo 1.9 JTD

Коментар

За съжаление не помага ресет на ЕКУ , налага се изчистване на грешката със специализиран софтуер.

Коментар

И това ще стане някой ден Иначе междувременно въздушната възглавница трябва да работи въпреки наличието на грешката, нали ?
                            Fiat Bravo 1.9 JTD

Коментар

ogi28b написа:
                              За съжаление не помага ресет на ЕКУ , налага се изчистване на грешката със специализиран софтуер.
                              Има ли някъде - да предлагат тази услуга?Аз също разглобявах заради крушка и понеже ме хвана страх да не откъртя стрелките снимах само от далеко с цифров фотоапарат, но не съм си играл да правя бял циферблат защото и без това не мога да го тикна под стрелките.На бравата не са, и оборотите, и километрите в идеални кръгове ами малко се застъпват.
                              Брава 1,6 16V; Джанти 16-ки - по договаряне - 4 бр.:
                              http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=88126

Коментар

При мен си работи скоростомера, работи и отчита изминатото текущо разстояние (малкия брояч), но големия не работи . Може ли да се оправи това, от какво е проблема и къде евентуално в Русе могат да ми решат проблема? Броячите са цифрови и става дума за Брава 1.9D, 1996-та.

Коментар

Working...
                                X