Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Скоростомера не работи :(

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Скоростомера не работи :(

Колеги, днес от както потеглих сутринта скоростомера не работеше и си помислих че може да е нещо от студа, но все още не работи. Километрите се "пълнят", така че датчика е наред. Къде мога да търся причината и дали ще е сложно отстраняването и. Благодаря .
    Fiat Bravo 1.9 JTD

Re: Скоростомера не работи

Miraka написа:
    Колеги, днес от както потеглих сутринта скоростомера не работеше и си помислих че може да е нещо от студа, но все още не работи. Километрите се "пълнят", така че датчика е наред. Къде мога да търся причината и дали ще е сложно отстраняването и. Благодаря .
    Скъсано жило,може би?

Коментар

Казаха ми, че моето браво не било с жило.. информацията се предавала електронно. Дали наистина е така ?
      Fiat Bravo 1.9 JTD

Коментар

Miraka написа:
        Казаха ми, че моето браво не било с жило.. информацията се предавала електронно. Дали наистина е така ?
        Да много е вероятно да е така, виж дали не си изгубил маса!!
        ||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
        // Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //

Коментар

Miraka написа:
          Така е, така...
          Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Възможно ли е да са изгорели някакви бушони ?
            Fiat Bravo 1.9 JTD

Коментар

Вътре в таблото тоба, което движи стрелката е излязло в отпуск. Няма бушони, няма жила.

Коментар

това ново табло ли означава, или се продават такива моторчета (малко ме съмнява)
                Fiat Bravo 1.9 JTD

Коментар

Miraka написа:
                  Колега JTD-двигателите,скоростомерите не им са с жила,а е по елктронен път!А това,че ти пълни километража,незначи че няма проблеми по някой датчик!Според мен е станало нещо,вътре в самото табло,където е електрониката(скоростомера)!
                  Прикачени файлове
                  ФИАТ ФОРУМ БЪЛГАРИЯ

Коментар

Колега при мен вчера се случи абсолютно същото.Днес за малко работеше и пак застана на 0.Според мен не е от датчика а нещо по задвижването на стрелката.
                    http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
                    Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
                    FIAT БРАВО 1.2 16v
                    ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
                    FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Коментар

Vehicle speed sensor ???
                      F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

И аз от доста време съм с подобен проблем но на мен освен скоростомера и брояча не ми работи.Смених таблото същата работа.В последствие ми казаха че може охлювчето да е сдало багажа, на един колега Ситроена му същата работа.Носи го в Ситроен сервиз и му казали че охлювчето му струва 180 отделно труда и той за сега щял да си го кара така.
                        Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
                        Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

batproho написа:
                          И аз от доста време съм с подобен проблем но на мен освен скоростомера и брояча не ми работи.Смених таблото същата работа.В последствие ми казаха че може охлювчето да е сдало багажа, на един колега Ситроена му същата работа.Носи го в Ситроен сервиз и му казали че охлювчето му струва 180 отделно труда и той за сега щял да си го кара така.
                          Този двигател 1.4 с жило ли е или без? Щото ако е без - е това вече е Vehicle Speed Sensor, което трябва да го изписва и при диагностика.

Коментар

Да без жило е.Отзад на таблото има само два куплунга.
                            Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
                            Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

И аз имам същия проблем от вчера. Освен скоростомера не ми работи и броячът, което в моя случай е фатално, защото горивният датчик го няма никакъв още откакто си взех колата. По брояча се ориентирах кога да зареждам. Колата ми е Пунто Mk1 от 99та с 1,2 двигател. Можете ли да ми препоръчате сервиз, много ще съм блгаодарен.

Коментар

Working...
                              X