Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пръскачки за предно стъкло проблем - Fiat Brava

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Пръскачки за предно стъкло проблем - Fiat Brava

Запушват ли ви се лесно и замръзват ли ви?Защото като дам на контакт и има едно тракане от ляво до волана и то когато дюзите не пръскат и тогава ми се налага всеки път с игла да ги отпушвам!Като ги отпуша и дам да пръсне,звука изчезва,да обаче на другия ден пак същия проблем...Колата е внос и в казанчето има някаква синя течност,но като пораздрусам предницата,видимо няма следи да е замръзнала.Но днес муших с една игла и пак не ще да пръска,като пробвам се чува звук от моторчето и така ме е страх да не изгори.Дайте съвет как да оправя този досаден проблем.

Пръскалките се откачат лесно маха се отдолу кората и ги стисваш, изкисват се в оцет, за да падне варовика и нямаш проблеми, но вероятно ще трябва да си вземеш нови, щом си ги ръчкал с игла дупките се разширяват и не пръскат както трябва.
    --Старата ръжда любов не хваща!--
    156 sportwagon 1,9 jtd 115
    ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

van_dal написа:
      Пръскалките се откачат лесно маха се отдолу кората и ги стисваш, изкисват се в оцет, за да падне варовика и нямаш проблеми, но вероятно ще трябва да си вземеш нови, щом си ги ръчкал с игла дупките се разширяват и не пръскат както трябва.
      А кората лесно ли се маха с някакъв ключ ли?И евентуално колко ще струват нови?P.S. ръчкал съм ги точно 2 пъти с игла.

Коментар

Батка, И моите са запишени и се чудя как да ги отпуша. Но днес ми падна снегът от покрива, иначе от време на време, когато ми се налага, си бутам отгоре. :Д Добре, че ми се налага сега да ходя само на работа. Но ще трябва да си поиграя да ги изчистя, както колегата van_dal посъветва.
        NOW: ???
        Ex: Fiat Bravo 1.6 16V 05.2000 - CA 3978 ??
        Ex: Fiat Bravo 1.2 16V 12.1999

Коментар

svetkos_ написа:
          Батка, И моите са запишени и се чудя как да ги отпуша. Но днес ми падна снегът от покрива, иначе от време на време, когато ми се налага, си бутам отгоре. :Д Добре, че ми се налага сега да ходя само на работа. Но ще трябва да си поиграя да ги изчистя, както колегата van_dal посъветва.
          То хубавo,ама дори и да не ми трябват,нали трака там нещо датчик ли какво е и чак като ги отпуша и пръсна.Тогава спира това тракане!

Коментар

Re: Пръскачки за предно стъкло проблем - Fiat Brava

Viiipeer написа:
            Запушват ли ви се лесно и замръзват ли ви?Защото като дам на контакт и има едно тракане от ляво до волана и то когато дюзите не пръскат и тогава ми се налага всеки път с игла да ги отпушвам!Като ги отпуша и дам да пръсне,звука изчезва,да обаче на другия ден пак същия проблем...Колата е внос и в казанчето има някаква синя течност,но като пораздрусам предницата,видимо няма следи да е замръзнала.Но днес муших с една игла и пак не ще да пръска,като пробвам се чува звук от моторчето и така ме е страх да не изгори.Дайте съвет как да оправя този досаден проблем.
            колега като са запушени вероятно клапанчето (за да не връща вода и да не прави налягане като са запушени) на маркучето което минава под капака точно в ляво от волана трака по някакъв си начин...хвани някой да пръска а ти отвори капака и виж...хехех ама така го обясних... дано си ме разбрал
            Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
            BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
            BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.

Коментар

Моят съвет е да ги отпушиш , по какъвти начин решиш , след това да досипеш чист концентрат от зимна течност бес да разреждаш , мойте бече не замръзват .Успех
              "ШОФИРАЙ РАЗУМНО - СПАСИ ЖИВОТ !!!"
              "What do you do to help save the world?"

Коментар

qvkata-dcs написа:
                Моят съвет е да ги отпушиш , по какъвти начин решиш , след това да досипеш чист концентрат от зимна течност бес да разреждаш , мойте бече не замръзват .Успех
                Така и направих,мерси за съвета!

Коментар

Тракането ти идва от мотора за чистачките! Иначе и аз, като се тарикалих с течността за чистачки и я разреждах повечко имах замръзнали пръскалки. Сега не разреждам толкова и всичко е точно! И само хубава течност използвай, от ОМВ например!
                  Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Ми сега тази специално я взех от Шел,на нея пише "Ирис Концентрат до -60 C"

Коментар

бе и аз уж убава, няква там неска забравих каква, ама то като се изпари спирта от течността в самата пръскалка пак си замръзва. колко е разредена има значение за това колко бързо ще се изпари
                      Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                      Fiat Bravo'97 1,6 16v
                      Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

pakumba написа:
                        бе и аз уж убава, няква там неска забравих каква, ама то като се изпари спирта от течността в самата пръскалка пак си замръзва. колко е разредена има значение за това колко бързо ще се изпари
                        По-важното е че в казанчето няма да замръзне и по маркучите

Коментар

Viiipeer написа:
                          pakumba написа:
                          По-важното е че в казанчето няма да замръзне и по маркучите
                          да да. не е ли по-важно като пръснеш д аима кои да ти измие джама
                          Fiat Bravo'97 1,6 16v
                          Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

pakumba написа:
                            да да. не е ли по-важно като пръснеш д аима кои да ти измие джама
                            Важно е, но ако са замръзнали маркучите и течността в казанчето забрави "да има кой да ти измие джама"! :D Между другото рядко ми се случва да не ми замръзват пръскалките. Все пак моторът, като заграе помага за размразяването на пръскалките, стига всички след тях да не е вкочанено! :D Пак ми съветвам да си купувате качествена течност и да не я разреждате прекомерно!
                            Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

малко след като пуснах мнението си тръгнах и няма пръскалки, а течността си е течна в резервоарчето. знам аз, че трябва да са с потгряване и имам ама от голф нещо трудно ще ги наместя, ама един ден ще стигна дотам да ги вържа и тях.. та мисълта ми е, че спрях, пръснах 1 капка от течността за размразяване на ключалки - пръснах от нея в пръскалките и след 10 сек опааааааааа яко струя очевидно течността ми е добре разредена, но няма как като се изпари спиртеца.... трябва си им потгряване. а и сутринта хем нали антифриза топли ... не се размрази за 1 час каране, вечерта май пак нямаше да се размрази, въпреки че отзад натиска горе долу топла течност пакк не може да пробие.
                              Fiat Bravo'97 1,6 16v
                              Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Working...
                              X