Запушват ли ви се лесно и замръзват ли ви?Защото като дам на контакт и има едно тракане от ляво до волана и то когато дюзите не пръскат и тогава ми се налага всеки път с игла да ги отпушвам!Като ги отпуша и дам да пръсне,звука изчезва,да обаче на другия ден пак същия проблем...Колата е внос и в казанчето има някаква синя течност,но като пораздрусам предницата,видимо няма следи да е замръзнала.Но днес муших с една игла и пак не ще да пръска,като пробвам се чува звук от моторчето и така ме е страх да не изгори.Дайте съвет как да оправя този досаден проблем.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Пръскачки за предно стъкло проблем - Fiat Brava
Collapse
X
-
Пръскалките се откачат лесно маха се отдолу кората и ги стисваш, изкисват се в оцет, за да падне варовика и нямаш проблеми, но вероятно ще трябва да си вземеш нови, щом си ги ръчкал с игла дупките се разширяват и не пръскат както трябва.--Старата ръжда любов не хваща!--
156 sportwagon 1,9 jtd 115
ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;
-
van_dal написа:Пръскалките се откачат лесно маха се отдолу кората и ги стисваш, изкисват се в оцет, за да падне варовика и нямаш проблеми, но вероятно ще трябва да си вземеш нови, щом си ги ръчкал с игла дупките се разширяват и не пръскат както трябва.
Коментар
-
Батка, И моите са запишени и се чудя как да ги отпуша. Но днес ми падна снегът от покрива, иначе от време на време, когато ми се налага, си бутам отгоре.:Д Добре, че ми се налага сега да ходя само на работа. Но ще трябва да си поиграя да ги изчистя, както колегата van_dal посъветва.
NOW: ???
Ex: Fiat Bravo 1.6 16V 05.2000 - CA 3978 ??
Ex: Fiat Bravo 1.2 16V 12.1999
Коментар
-
svetkos_ написа:Батка, И моите са запишени и се чудя как да ги отпуша. Но днес ми падна снегът от покрива, иначе от време на време, когато ми се налага, си бутам отгоре.:Д Добре, че ми се налага сега да ходя само на работа. Но ще трябва да си поиграя да ги изчистя, както колегата van_dal посъветва.
Коментар
-
Re: Пръскачки за предно стъкло проблем - Fiat Brava
Viiipeer написа:Запушват ли ви се лесно и замръзват ли ви?Защото като дам на контакт и има едно тракане от ляво до волана и то когато дюзите не пръскат и тогава ми се налага всеки път с игла да ги отпушвам!Като ги отпуша и дам да пръсне,звука изчезва,да обаче на другия ден пак същия проблем...Колата е внос и в казанчето има някаква синя течност,но като пораздрусам предницата,видимо няма следи да е замръзнала.Но днес муших с една игла и пак не ще да пръска,като пробвам се чува звук от моторчето и така ме е страх да не изгори.Дайте съвет как да оправя този досаден проблем.дано си ме разбрал
Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.
Коментар
-
Viiipeer написа:pakumba написа:бе и аз уж убава, няква там неска забравих каква, ама то като се изпари спирта от течността в самата пръскалка пак си замръзва. колко е разредена има значение за това колко бързо ще се изпариLancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
pakumba написа:да да. не е ли по-важно като пръснеш д аима кои да ти измие джамаFrontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
малко след като пуснах мнението си тръгнах и няма пръскалки, а течността си е течна в резервоарчето. знам аз, че трябва да са с потгряване и имам ама от голфнещо трудно ще ги наместя, ама един ден ще стигна дотам да ги вържа и тях.. та мисълта ми е, че спрях, пръснах 1 капка от течността за размразяване на ключалки - пръснах от нея в пръскалките и след 10 сек опааааааааа яко струя
очевидно течността ми е добре разредена, но няма как като се изпари спиртеца.... трябва си им потгряване. а и сутринта хем нали антифриза топли ... не се размрази за 1 час каране, вечерта май пак нямаше да се размрази, въпреки че отзад натиска горе долу топла течност пакк не може да пробие.
Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар