Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с токовете и дигиталното табло на Типо

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем с токовете и дигиталното табло на Типо

Здравейте колеги,имам проблем с дигиталното табло.Та паля,таблото се е рестартирало(оставям го на дневен километраж а намирам на годишен и осветлението се е променило)до тук добре няма страшно,потеглям и не след дълго почва да "мига"всичко отчита и си свети, но все едно има подадено променливо напрежение.Замерих и вярно 13.4-13.6-14.2V не презарежда но се мени постоянно и от там МИГА всичкото осветление!!??1.Рем.на алтернатор(смяна реле)-ефект няма 2.Смяна акумулатор-спря но по късно започна отново 3.Проверка на масите чистене и т.н.(на рога)-не и не ЕГАТИ...........!ПОМОГНЕТЕ МОЛЯ
    БРАВА С КЛЮЧ
    Каква е максималната скорост при секса?
    - 68, защото при 69 се обръщате.

Там където са го правили алтернатора - освен ако не си го правил ти де, трябва да са го измерили по някакъв начин - при определена скорост трябва да подава определено напрежение, и да генерира определен ток. Ако има проблем с четките, например, и аз мога да ти сменя релето, да ти взема парите, и да ти кажа че съм го оправил. После да ти кажа "Е да, от нещо друго е, ама и релето си беше за смяна!"Също провери за всеки случай дали връзката м/у алтернатора и акумулатора е твърда, здрава, чиста.

Коментар

при мен се оказаха запалителните кабели. ако щеш вярвай, на темпрата ми ей така мигаше докато се стопли. смених кабелите по друг случай разбира се и спря да мига
      Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
      Fiat Bravo'97 1,6 16v
      Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Ще проверя за връзката и зап.кабели и ще пишаИнтересното е че при Темпрата ми с DGT табло разбира се като почна да има проблеми с зареждането Рем.на алтернатора(реле,статор и диодна плочка) и готово РАБОТИ.А в този случай е различно.Мерси за съветите.
        БРАВА С КЛЮЧ

Коментар

мисля, че само с проверка на връзките няма д астане
          Fiat Bravo'97 1,6 16v
          Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

(Проверка)=Подмяна
            БРАВА С КЛЮЧ

Коментар

Малко закъснях но ...........Та кабелите на свещите бяха за смяна (сменихги) масите са наред чисти и т.н.Е да ама таблото и въобще всички светлини продължават да мигат (фарове,стопове табло всичко) НЕЗНАМ КАКВО ДА ПРАВЯ !! Дайте съвет
              БРАВА С КЛЮЧ

Коментар

Ново табло.
                Fiat Tempra 1.8 i.e. DOHC SW

Коментар

Сигорен ли си за "ново табло" ???? И защо?
                  БРАВА С КЛЮЧ

Коментар

Намери си някое втора употреба и не се занимавай със старото-не можеш да намериш схеми,а и ремонта не ми се струва възможен.Играл съм си с таблото на Темпрата,затова ти го казвам.Слагай друго и си карай спокойно Типото.
                    Fiat Tempra 1.8 i.e. DOHC SW

Коментар

Ще пробвам lu4o.Мерси
                      БРАВА С КЛЮЧ

Коментар

а алтернатора как зарежда?
                        Fiat Bravo'97 1,6 16v
                        Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Здравей :D :D :D :D И моето табло се рестартираше. Аз имам клима - и тя се рестартираше както таблото и за това реших че проблема не е таблото. Оказа се че е бушона на плафона- таблото и климатика черпят от та ток за да не си изгубят данните. Това от мен Успех и с другият проблем. Виж всичко наред ли е с релетата- до акумулатора се намират.Аз и от там съм патил.Пиши докъде си стигнал.

Коментар

Щом мигат всички светлини не ти е повредата в таблото по скоро генератора.
                            Обичам си работата.

Коментар

Цецо1 написа:
                              Малко закъснях но ...........Та кабелите на свещите бяха за смяна (сменихги) масите са наред чисти и т.н.Е да ама таблото и въобще всички светлини продължават да мигат (фарове,стопове табло всичко) НЕЗНАМ КАКВО ДА ПРАВЯ !! Дайте съвет
                              подкрепям Valentin_V. това в скобите трябва да подсказва че проблема изобщо не е в таблото ами нещо централно в токовете. от там нататък по ред. кабели, свещи, бобина, алтернатор, релрегулатгор(залагам на това), четки алтернатор (втория ми фаворит е това). можеш да погледнеш и кабеляците които отиват към стартера. те са директно от акумулатора(съответно алтернатора). дано проблема е само кабели и лоши контакти.подкрепям голеката по горе, това че са сменяни не значи че работят катохората УСПЕХ!
                              Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
                              182A4.000 IAW49F
                              LPG - Lovato EasyFast
                              ----------------------------
                              "Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн

Коментар

Working...
                              X