Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с бензиновата помпа на Marea 1.8 HLX

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем с бензиновата помпа на Marea 1.8 HLX

Здравейте колеги!! От скоро съм притежател на марката Fiat , но и мен ме сполетя проблем както повечето от вас. Автомобила ми е Fiat Marea 1.8 HLX , та спирайки на бензиностанцията за зареждане с гориво след като дадох на контакт ми направи впечатление , че не се чува специфичното жужене на помпата. Разбира се и колата не пожела да запали. Този проблем го е правила и друг път , но на второто завъртане на ключа на контакт жуженето се чуваше и колата запалваше. Този път обаче не пожела да запали. Както и да е издърпахме колата до вкъщи и там давайки да контакт жуженето от помпата пак се чу и колата си запали нормално. Закарах я в сервиз и след хиляди тестове с компютър установиха , че някакво реле което се намира в жабката горе в дясно било проблемно. Смениха го с ново и казаха , че повече няма да имам проблем. След като докарах колата пред нас , направи същия проблем - давайки на контакт помпата не въртеше. Ядосах се от разни майстори и реших сам да се опитам да реша проблема. Взех една отверка и чукнах пластмасовата капачка на помпата докато колата беше на контакт и тя ЗАРАБОТИ !! В сервиза ми взеха 40 лв. за това ,че не направиха нищо а имало прост и елементарен начин да се провери механично помпата дали работи. Купих си нова и утре ще я сменя след което ще пиша отново за поведението на колата. Благодаря предварително за вниманието което отделихте но смятам , че темата касае всеки един от нас.
    Fiat Marea 1.8 HLX

Да се надяваме ,че новата помпа не е Китайско боклуче.Би могло да опиташ с размяна на поляритета и да развъртиш старата си помпа наобратно може пък да се оправи.
    Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
    Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Помпата която купих е VEKA bomba de gaslina AD.O.E 7750715 . Продадоха ми я за италианска но ще я видиме що за птица е ... .Магазина е в Младост 2 бул. Андрей Ляпчев 7 тел 02/974 03 02 , GSM 0897 848 814 . Що годе е от скоро но твърдят , че са италиански частите. А относно старата помпа ще опитам номера с поляритета. Благодаря
      Fiat Marea 1.8 HLX

Коментар

e много си бърз с покупката, обикновено се пише във форума преди покупка , а не следаз си взех WALBRO - щото оригиналната вътре си беше такава.http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=36076&start=2

Коментар

Нищо... тъкмо ще знаеме всички що за стока е VEKA като помпа. Иначе цената и е 89.00 лв. Що се отнася за правилата във форума , извинявам се нали още съм новобранец.....
          Fiat Marea 1.8 HLX

Коментар

Здравейте!!! Както вече обещах , че ще пиша по повод новата бензинова помпа. Колата си пали нормално и жуженето на новата помпа е определено по тихо. А за това колко време ще издържи вече е въпрос на време. Желая на всички колеги от форума безаварийно шофиране по пътищата.
            Fiat Marea 1.8 HLX

Коментар

Working...
            X