Вчера ми светна червена лампичка на таблото ( карам Браво)... Намира се крайно в ляво, прилича на спринцовка. Моля, ако някой знае какво означава да ми помогне, защото не съм наясно... Благодаря!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Каква е тази лампа на таблото?....
Collapse
X
-
Позволявам си да вкарам една скица на sok1 от един друг форум. Дано не ми се разсърди . Но да получи човекът по-бързо информацията, която иска. Предполагам, че става дума за номер 19 от картинката. Само до толкова мога да ти помогна. На мен ми казаха диагностика. Още не съм отишъл.NOW: ???
Ex: Fiat Bravo 1.6 16V 05.2000 - CA 3978 ??
Ex: Fiat Bravo 1.2 16V 12.1999
Коментар
-
С бензинов двигател съм. Много благодаря за помощта И аз звъннах на един познат в сервиз и той ми каза, че трябва да я закарам утре за диагностига. Най-вероятно било запушена дюза на инжекциона. Но ми обясни, че не е добре да се кара дълго така, защото се увеличава разхода и се прецаква двигателя, защото губел мощност и т.н. Не разбирам много Още веднъж благодаря и svetkos_ ......отиди да ти я видят колицата
Коментар
-
Dreaming написа:С бензинов двигател съм. Много благодаря за помощта И аз звъннах на един познат в сервиз и той ми каза, че трябва да я закарам утре за диагностига. Най-вероятно било запушена дюза на инжекциона. Но ми обясни, че не е добре да се кара дълго така, защото се увеличава разхода и се прецаква двигателя, защото губел мощност и т.н. Не разбирам много Още веднъж благодаря и svetkos_ ......отиди да ти я видят колицатаNOW: ???
Коментар
-
Здравейте колеги.Значи не карам Браво - карам Пунто на таблото имам същата лампа само че е разположена на съвсем друго място, както и да е.Светна и при мен карах я на диагностика и там ми казаха, че попринцип това е лампа която се включва при грешка на компютъра и не е задължително да е инжекцията.При мен се оказа, че е някакъв датчик на някакъв клапан на резервоара.И ми казаха че при Фиат тази лампа е за наличие на грешки в компютъра.Fiat Punto SX 90
Toyota Celica ZZT231 1.8 VVTLi T Sport
Коментар
-
conev написа:Здравейте колеги.Значи не карам Браво - карам Пунто на таблото имам същата лампа само че е разположена на съвсем друго място, както и да е.Светна и при мен карах я на диагностика и там ми казаха, че попринцип това е лампа която се включва при грешка на компютъра и не е задължително да е инжекцията.При мен се оказа, че е някакъв датчик на някакъв клапан на резервоара.И ми казаха че при Фиат тази лампа е за наличие на грешки в компютъра.NOW: ???
Коментар
-
значи въчможно е при теб да е инжекциона, защото на 1,2 - 12-13 л е доста голям разход /нали то всичко идва от начина на шофиране/. При мен разхода не се промени , а на диагностиката показа че този клапан е замасил и ми дава тази грешка.Fiat Punto SX 90
Toyota Celica ZZT231 1.8 VVTLi T Sport
Коментар
-
Хм, минах вчера диагностиката и ми казаха - показва грешка при 3- та дюза на инжекцията. Обясниха ми, че е възможно да е само грешка, затова я изчистиха и лампата угасна. Предопредиха ме, че ако дюзата е запушена, лампата може да ми светне след 5 мин. или след една седмица ( както дойде). Закарах си колицата до нас и днес сутринта, като тръгвах на работа ...... пак светна! Е, ясно - запушена. Ще я карам да я отпушат в понеделник. Майстора ми обясни, че не е сложно това, но са на кофти място дюзите и трябва да извади доста неща, за да стигне до тях, да ги чисти. Но... ще трябва да се оправи.
Коментар
-
svetkos_ написа:conev написа:Здравейте колеги.Значи не карам Браво - карам Пунто на таблото имам същата лампа само че е разположена на съвсем друго място, както и да е.Светна и при мен карах я на диагностика и там ми казаха, че попринцип това е лампа която се включва при грешка на компютъра и не е задължително да е инжекцията.При мен се оказа, че е някакъв датчик на някакъв клапан на резервоара.И ми казаха че при Фиат тази лампа е за наличие на грешки в компютъра.
Коментар
-
Dreaming написа:Аз съм с 1.6 и ми дава градско 6-7. Извънградско ми пада под 5.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
Dreaming написа:А, забравих да допълня - момиченце съм :DAlfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар