Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Каква е тази лампа на таблото?....

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Каква е тази лампа на таблото?....

Вчера ми светна червена лампичка на таблото ( карам Браво)... Намира се крайно в ляво, прилича на спринцовка. Моля, ако някой знае какво означава да ми помогне, защото не съм наясно... Благодаря!

С кой двигател дизел или бензин?
    Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
    Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Позволявам си да вкарам една скица на sok1 от един друг форум. Дано не ми се разсърди . Но да получи човекът по-бързо информацията, която иска. Предполагам, че става дума за номер 19 от картинката. Само до толкова мога да ти помогна. На мен ми казаха диагностика. Още не съм отишъл.
      Прикачени файлове
      NOW: ???
      Ex: Fiat Bravo 1.6 16V 05.2000 - CA 3978 ??
      Ex: Fiat Bravo 1.2 16V 12.1999

Коментар

С бензинов двигател съм. Много благодаря за помощта И аз звъннах на един познат в сервиз и той ми каза, че трябва да я закарам утре за диагностига. Най-вероятно било запушена дюза на инжекциона. Но ми обясни, че не е добре да се кара дълго така, защото се увеличава разхода и се прецаква двигателя, защото губел мощност и т.н. Не разбирам много Още веднъж благодаря и svetkos_ ......отиди да ти я видят колицата

Коментар

Dreaming написа:
          С бензинов двигател съм. Много благодаря за помощта И аз звъннах на един познат в сервиз и той ми каза, че трябва да я закарам утре за диагностига. Най-вероятно било запушена дюза на инжекциона. Но ми обясни, че не е добре да се кара дълго така, защото се увеличава разхода и се прецаква двигателя, защото губел мощност и т.н. Не разбирам много Още веднъж благодаря и svetkos_ ......отиди да ти я видят колицата
          О, да! Ще отида! При мен угасва само, когато да млъкне бензиновата помпа. Но това е възможен отговор за прекаления разход. Пиши, след като минеп диагностиката и какво е имало и т.н. Ти знаеш.

Коментар

Здравейте колеги.Значи не карам Браво - карам Пунто на таблото имам същата лампа само че е разположена на съвсем друго място, както и да е.Светна и при мен карах я на диагностика и там ми казаха, че попринцип това е лампа която се включва при грешка на компютъра и не е задължително да е инжекцията.При мен се оказа, че е някакъв датчик на някакъв клапан на резервоара.И ми казаха че при Фиат тази лампа е за наличие на грешки в компютъра.
            Fiat Punto SX 90
            Toyota Celica ZZT231 1.8 VVTLi T Sport

Коментар

conev написа:
              Здравейте колеги.Значи не карам Браво - карам Пунто на таблото имам същата лампа само че е разположена на съвсем друго място, както и да е.Светна и при мен карах я на диагностика и там ми казаха, че попринцип това е лампа която се включва при грешка на компютъра и не е задължително да е инжекцията.При мен се оказа, че е някакъв датчик на някакъв клапан на резервоара.И ми казаха че при Фиат тази лампа е за наличие на грешки в компютъра.
              А разходът вдигна ли ти се? Защото при мен за мотор 1,2 е доста... към 12-13...

Коментар

значи въчможно е при теб да е инжекциона, защото на 1,2 - 12-13 л е доста голям разход /нали то всичко идва от начина на шофиране/. При мен разхода не се промени , а на диагностиката показа че този клапан е замасил и ми дава тази грешка.
                Fiat Punto SX 90
                Toyota Celica ZZT231 1.8 VVTLi T Sport

Коментар

Хм, минах вчера диагностиката и ми казаха - показва грешка при 3- та дюза на инжекцията. Обясниха ми, че е възможно да е само грешка, затова я изчистиха и лампата угасна. Предопредиха ме, че ако дюзата е запушена, лампата може да ми светне след 5 мин. или след една седмица ( както дойде). Закарах си колицата до нас и днес сутринта, като тръгвах на работа ...... пак светна! Е, ясно - запушена. Ще я карам да я отпушат в понеделник. Майстора ми обясни, че не е сложно това, но са на кофти място дюзите и трябва да извади доста неща, за да стигне до тях, да ги чисти. Но... ще трябва да се оправи.

Коментар

svetkos_ написа:
                    conev написа:
                    А разходът вдигна ли ти се? Защото при мен за мотор 1,2 е доста... към 12-13...
                    Мисля, че толкова голям разход не ти дава от въпросната лампа. Друго е... Така, че ходи да видиш. Аз съм с 1.6 и ми дава градско 6-7. Извънградско ми пада под 5.

Коментар

Dreaming написа:
                      Аз съм с 1.6 и ми дава градско 6-7. Извънградско ми пада под 5.
                      Колега сега целия форум ти завижда за автомобила който имаш.За извънградско съм съгласен ама в града да направиш този разход не съм съгласен.
                      Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                      Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Коментар

А, забравих да допълня - момиченце съм :D

Коментар

Dreaming написа:
                            А, забравих да допълня - момиченце съм :D
                            Сладурана
                            Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
                            Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

Не било лесно да се свалят и изчистят тези дюзи... Свалял се алтернатор и незнам там още какво, за да се стигне до тях - поради, което цената за услугата ти се качва доста... Тъпа работа!

Коментар

Working...
                              X