Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ксенон с "вътрешен" баласт.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Ксенон с "вътрешен" баласт.

Колеги, някой има ли идея и чел ли е дали има толкова малак баласт, че да се побере под капачката на фара.Чета по разните сайтове, че скоро ще се очаквали ксенони "без видими външни жици" и се запитах, дали ако всичко се побере в самия фар, то тогава би било много добре.Само откачаш куплунга от стандартната крушка, вкарваш го в баласта и от него си излиза другата жица за ксеноновата крушка и това всичко побрано зад капачката на фара.Една от причините поне за мен да не пробвам ксенон крушка в автомобила ми, че трябва да си пробивам капачките, за да минат през нея жиците и ако не ми хареса трябва да си купувам нови капачки, за да изглежда всичко както си е било оригинално.
    A20DTH ЖТД ама не баш
    1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
    Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Има СЛИМ баластри,но не са чак толкова "слим" за да се поберат под капачката на фара .....Въпроса е,че като си им намериш място въобще не пречат,даже аз не ги и забелязвам !!! Предполагам някой ден ще има и такива,за каквито говориш ....Айде за много години !!!!
    Alfa Romeo 156 SW 2.4JTD `02
    Fiat Punto 1.2 16v LPG

Коментар

Да и аз знам за тези slim,но наистина не са чак толкова малки,а и като пробваш с ксенон повярвай ще продупчиш капачките и няма да се замислиш и за секунда. :D
      FIAT BRAVO 1,6 16V 103ps ''97''г.

Коментар

Ако проблема ти е дупченето - не се замисляй, заслужава си. Точно в този момент коментираме с колегата emzo как си купя още 2 бр. Един за дългите и един за халогените.

Коментар

naskobg написа:
          Ако проблема ти е дупченето - не се замисляй, заслужава си. Точно в този момент коментираме с колегата emzo как си купя още 2 бр. Един за дългите и един за халогените.
          ако сложиш на дългите , ще загубиш в голяма степен светлинния клаксон

Коментар

Защо колега ?Виждал съм Н4 биксенон и няма такъв проблем.
            F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Не е така. Виждал съм с два Н1.

Коментар

За H4 системата е по различна и там не е проблем,но H1 пали по-бавно но светлината е покъртителна.Няма смисъл за дълги H1 защото крушката се xаби много от това присветване.
                FIAT BRAVO 1,6 16V 103ps ''97''г.

Коментар

Говорим за ксенон колега, какво хабене?

Коментар

emzo написа:
                    щото е БИксенон затова и го няма проблема
                    naskobg написа:
                    има теми в които може да се запознаеш , това ако те интересува разбира се.а ако не те интересува и въпроса ти е риторичен, само мога да кажа че се изказваш неправилно и заблуждаваш колегите, които не знаят.едит: при превключването = спиране и / или пускане на ксенона има доста по-различни процеси от тези при обикновените халогенни крушки.има теми във форума където са описани следните:- незапалване на един или двата ксенонови фара- изгаряне на баласт-смущения по ел. инсталацията на автомобилане случайно повечето автомобили с фабричен ксенон които не са с байонетен тип биксенон, имат обикновенни халогенки на дългите !!!

Коментар

На дупките на капачките винаги може да залепиш по една пластмаса 30х30мм да речем след време ако се откажеш.
                      Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

u_bo написа:
                        emzo написа:
                        щото е БИксенон затова и го няма проблема
                        naskobg написа:
                        има теми в които може да се запознаеш , това ако те интересува разбира се.а ако не те интересува и въпроса ти е риторичен, само мога да кажа че се изказваш неправилно и заблуждаваш колегите, които не знаят.едит при превключването = спиране и / или пускане на ксенона има доста по-различни процеси от тези при обикновените халогенни крушки.има теми във форума където са описани следните:- незапалване на един или двата ксенонови фара- изгаряне на баласт-смущения по ел. инсталацията на автомобилане случайно повечето автомобили с фабричен ксенон , ако не са с байонетен тип биксенон имат обикновенни халогенки на дългите !!!
                        Колега, знам че се получава понякога така. Прав си на 100 %. Като казах "Говорим за Ксенон колега, какво хабене" имах впредвид, за ефекта от Ксенона и чи сега един Н1 излиза около 80 лв. и дали си заслужава за 80 лв. да сместим ефекта?

Коментар

spark написа:
                          На дупките на капачките винаги може да залепиш по една пластмаса 30х30мм да речем след време ако се откажеш.
                          а ако си перфекционист, може със лекопласт да подложиш , да го напълниш с поксипол, да оформиш, после да го шлайфаш, да махнеш лекопласта и ще стане по-хубаво от новото

Коментар

[quote="u_bo"]
                            emzo написа:
                            Само изкам да допулня че при крушката Н4 (биксенон) при запалването на фара сои загрява и не е като нормалната кушка Н4 с 2 светлинно отделящи повърхност а е с магнит които премества металната пластина напред и назад така се получава ефекта биксенон (двоен ксенон) колко време отнема цялостното загряване на 1 крушка ксенон повече от 5 секунди за да предобие силна светлина и около 30 секунди за да покаже какво може в деиствителност.Ако си сложиш ксенон на дългите и някои насреща ти кара на дълги няма да имаш време за да го заслепиш и ти и ще ти бъде гадно а за ксенона на халогените фарове идеята не е лоша.Колега ако се самняваш дали ксенонът ще ти хареса караи 1 ден без капаци на рефлекторите но после няма да имаш време да ги пробиеш от това да видиш пътя през ноща все едно че е ден.
                            Subaru B9 tribeca 3.0
                            Peugeot 307 04
                            Ex:Alfa Romeo 1,4 T.Spark 103hp 98''
                            Fiat Brava 1.6 16V 103

Коментар

Категорично против слагане на ксенон на дългите, и на фаровете за мъгла. Аргументи:- Като караш извън града, постоянно ще включваш и изключваш, и още толкова пъти ще присвтеваш. Както казва и колегата преди мен - докато загрее лампата - вече трябва да я спираш. Докато с халогенна лампа, още с включването и на практика имаш 100 % светене. - Дори и на новите коли с фабрични ксенонови светлини на късите, фаровете им за мъгла и дългите си остават с халогенна лампа. - Във фара за мъгла няма какво да ограничи светлината от качване нагоре, както това е направено в късия фар, и заслепяването на насрещните коли е убийствено гадно, а при извънградско шофиране може да бъде опасно за живота! И все пак никой не може да ви попречи да сложите каквито искате светлини на колите си.

Коментар

Working...
                              X