Здравейте. Имам следния акумулатор:Някой може ли да ми каже как се отваря капакът над отворите на клетките? Пробвах с ръчкане отстрани, вижда се на снимката, но така и не успях да го повдигна.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Относно акумулатор - отворите на клетките
Collapse
X
-
Капака на този акумулатор е залепен и изисква малко повече усилия за отваряне.Това се прави с цел постигане на минимално изпарение на водата от електролита ,но това не означава ,че не се налага доливане.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
Хах и аз имам абсолютно същия акумулатор.Края на лятото му купих водица да му налея, да го подготвя уж за зимата.След доста мъка с една отверка само му размазах пластмасата от края и не можах да го отворя. Естествено, че имаше още да се напъва, ама викам щом се опъва нека си седи с течността колкото си е вътре, щом е толкова отворен Та все още си мъкна дестилираната вода от лятото в багажника.Ще чакам да отлежи и накрая ще я изпияA20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
SHB написа:Е в такъв случай има ли нужда от доливане?В смисъл като е затворен водата няма къде да избяга.А на обикновенния му доливам на няма и 3 месеца водичка.Fiat Bravo 1.4 12v Turbo Makaron
Коментар
-
Vladim, и ти имаш право, като се замисля. Но, все пак, през малката дупчица, която има над клетките, може да се е изпарила част от течността.Много странна работа, слизам преди малко да запаля колата, при което при опита за запалване таблото направо изгасна - точно като се сетих са питам за акумулатора и той взе, че ме предаде. Сложих го да се зарежда. Странна работа, колата стои в гараж, не е много студено, кара се доста често, може и акумулаторът да е одъртял вече.
Коментар
-
Vladim написа:Добре де... ако не е направен да се отравя лесно, защо мислите че трябва да се долива с вода? :DFiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
Fiater написа:Vladim, и ти имаш право, като се замисля. Но, все пак, през малката дупчица, която има над клетките, може да се е изпарила част от течността.Много странна работа, слизам преди малко да запаля колата, при което при опита за запалване таблото направо изгасна - точно като се сетих са питам за акумулатора и той взе, че ме предаде. Сложих го да се зарежда. Странна работа, колата стои в гараж, не е много студено, кара се доста често, може и акумулаторът да е одъртял вече.Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар