Здравейте колеги,имам няколко въпроса към вас!Попаднах на един уред/скенер за диагностика по стандартите OBDII и EOBD с помоща на колегата "ilkor",който ми каза за него!Въпросът ми е дали някой се е здобил с такъв уред,и ако може нека напише дали става за Италиянските коли до 99година!До колкото разбрах,с уреда може да се прочита ECU-то и да се трият натрупаните грешки!Въпросния скенер можете да видете : ТУК Ако има колеги с такъв уред нека напишат с две думи какво точно представлява!Поздрави!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Скенер за диагностика
Collapse
X
-
emzo написа:Принципно OBD2 за бензинови коли е от 2001г нагоре.За дизели май от 99г, но така и не намерих инфо.Това, че колата има такъв конектор не означава, че поддържа съответния протокол.За пример Ауди А3 (8L) има такъв конектор, но ползва K-L Line или KKL Line не помня точно.ФИАТ ФОРУМ БЪЛГАРИЯ
Коментар
-
По-скоро не колега, аз имам такъв кабел с ЕЛМ327И на моя Бравок нищо ама нищо не хваща.Същото и положението с Браво 2001г., който вече си има изведен под волана OBD2 конектор.Ааа ето:Any Canbus, Eobd and OBD II cars but Not including VW, Audi and Mercedes.F9Q750 @ 151hp/332.2Nm
Коментар
-
Този уред чете и трие само кодовете за грешки записани в паметта.В Упътването на U480 пише че поддържа KWP2000 протокол което според мен е гаранция че ще работи и на Фиат.К/Л е само физическия интерфейс - при повечето коли е еднакъв.Но най сигурно е ако някой го е тествал ...
Коментар
-
ilkor написа:Този уред чете и трие само кодовете за грешки записани в паметта.В Упътването на U480 пише че поддържа KWP2000 протокол което според мен е гаранция че ще работи и на Фиат.К/Л е само физическия интерфейс - при повечето коли е еднакъв.Но най сигурно е ако някой го е тествал ...ФИАТ ФОРУМ БЪЛГАРИЯ
Коментар
-
Колега аз имам ето този скенер http://www.memoscan.cn/en/showproducts.asp?Cid=9 имамго от около година и половона и съм доволен от него но има и още един който е по добър. Защото чете и по КАН. http://www.memoscan.cn/en/showproducts.asp?Cid=10 И двата скенера имат опция да се абдейтват през нета с най новата версия и най важното е че работи и се обновява БЕЗПЛАТНО. Другото важно е че и двата имат живи данни от датчиците и имат вградени фирмените кодове на повечето марки. Пробвано е лично от мен. Ако се интересуваш се обади ще ти кажа от каде да си гопоръчаш и на колко. :D До колкото виждам и този е на същата фирма. http://www.memoscan.cn/en/showproducts.asp?Cid=2 А и този е по малкия модел на моя.
Коментар
-
vanelino11 написа:С този уред няма да прочетеш твоето браво.Повярвай ми аз с това се занимавам.Това браво сте го прочетеш с виза унискан.ФИАТ ФОРУМ БЪЛГАРИЯ
Коментар
-
vanelino11 написа:С този уред няма да прочетеш твоето браво.Повярвай ми аз с това се занимавам.Това браво сте го прочетеш с виза унискан.ФИАТ ФОРУМ БЪЛГАРИЯ
Коментар
-
Ще обясня основната причина: ръководството на Фиат е сметнало за добре, ако правилата, по които става комуникация с колите останат в тайна, а право на това имат само оторизирани сервизи. Причините за това не знам, а техническите причини защо не става не са толкова важни. Софтуер за фиат няма освен Унидиага, който е ограничен откъм функции, а за фиати преди 96 си е направо пълна скръб. ПРи алфите е малко по-добре - имат си алфадиаг, но и той е долу-горе на любителско ниво. Защо с Визата става , предполагам защото тя си е сериозна диагностична програма, струваща доста пари, но е просто кракната и пусната в нета. Нека ме поправи някой, който е в течение. ЕОБД пък е въведен от европейския съюз с цел някаква стандартизация, и затова щат не щат всички го поддържат някоя година насам.FIAT BRAVO II 1.4 GPL
FIAT BRAVA 1.6 16V 103ps
FIAT TIPO 1.6i.e. 835.С1 '93 ABS
FIAT UNO 1.5
Коментар
-
Re: Скенер за диагностика
J T D написа:Здравейте колеги,имам няколко въпроса към вас!Попаднах на един уред/скенер за диагностика по стандартите OBDII и EOBD с помоща на колегата "ilkor",който ми каза за него!Въпросът ми е дали някой се е здобил с такъв уред,и ако може нека напише дали става за Италиянските коли до 99година!До колкото разбрах,с уреда може да се прочита ECU-то и да се трият натрупаните грешки!Въпросния скенер можете да видете : ТУК Ако има колеги с такъв уред нека напишат с две думи какво точно представлява!Поздрави!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар