Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Схеми на интерфейси за връзка с ECU

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

За горната схема ли трябва платка ?
    Lancia Delta II 2.0 LS 16V '93

Коментар

syscop написа:
      За горната схема ли трябва платка ?
      Да за тази която съм цитирал.Почнах да я правя но нямам много време и нз кога ще я завърша

Коментар

Ето я и моята ,,Виза". Работи чудесно. Сканирах с нейна помощ мотора, както и оправих еърбега който даде дефект в една от буксите. Вчера, също така, се закачих и към едно БМВ-316i, по К и L- линий и направихме успешно тестове.
        Прикачени файлове
        Fiat Marea TD100

Коментар

Някой може ли да ми каже къде се намира куплунга за диагностика на Airbag при Мареа 1.9 JTD?На една снимка в Аutodata 3.18 е показано "някъде, там" или под волана или около жабката (не е ясно, защото самият волан не е показан, а на други снимки се вижда десен волан и много объркващо къде и какво се опитват да покажат)!? Трябва ли да се сваля нещо за достъп до този куплунг?Съвсем случайно като рових някъде между средната колона и жабката (с ръка, под пластмасите) напипах един ярко жълт кабел с куплунг (с 2 жици), но то има толкова много кабели с такива куплунзи в колата, че изобщо не съм наясно на какво съм попаднал До колкото разбирам с Uniscan VISA трябва да стане четенето и честенето на грешките в Airbag? Обаче не със самата програмка VISA, а с UniDiagKWP71 или UniDiagKWP2000 (съответно под Windows)?Рових страшно много, но така и неразбрах, как става този номер. Има ли някакви особеностти за настройка на серийните портове или някаква тънкост, която ми обягва?В момента се опитвам да изтествам моят адаптер (VISA само с K-line) само да спре да вали ще пробвам поне VISA под DOS. Дайте едно рамо, че днес се поизнервих
          FIAT Marea 1.9 JTD HLX

Коментар

perlsite написа:
            Някой може ли да ми каже къде се намира куплунга за диагностика на Airbag при Мареа 1.9 JTD?На една снимка в Аutodata 3.18 е показано "някъде, там" или под волана или около жабката (не е ясно, защото самият волан не е показан, а на други снимки се вижда десен волан и много объркващо къде и какво се опитват да покажат)!? Трябва ли да се сваля нещо за достъп до този куплунг?Съвсем случайно като рових някъде между средната колона и жабката (с ръка, под пластмасите) напипах един ярко жълт кабел с куплунг (с 2 жици), но то има толкова много кабели с такива куплунзи в колата, че изобщо не съм наясно на какво съм попаднал До колкото разбирам с Uniscan VISA трябва да стане четенето и честенето на грешките в Airbag? Обаче не със самата програмка VISA, а с UniDiagKWP71 или UniDiagKWP2000 (съответно под Windows)?Рових страшно много, но така и неразбрах, как става този номер. Има ли някакви особеностти за настройка на серийните портове или някаква тънкост, която ми обягва?В момента се опитвам да изтествам моят адаптер (VISA само с K-line) само да спре да вали ще пробвам поне VISA под DOS. Дайте едно рамо, че днес се поизнервих
            И аз един ден рових из колата и забелязах че от волана(аербега) излиза един жълт кабел които отива при релетата зад жабката.......според мен е той....нз дали ще ти помогне много но това е мойто мнение

Коментар

Да точното място е това. Закачаш се там само с К линия. После като стартираш Visa183C, C- то е много важно, търсиш Airbag Signal, според модела на колата. Това е. Резидентни грешки в паметта не могат да се чистят, а първо се отсттаняват и така. Успех!
              Fiat Marea TD100

Коментар

Някой пробвал ли е ВАГ-КОМ кабелите (USB KKL) дали работят с Унидиаг ?
                F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

В единия файл: леко преработена схемата на колегата ilkor - един съединител DB9, в другия - изглед на една примерна платка. Ако някой има интерес ще кача и gerber-те, който иска да си я прави :D , само да хвърли едни поглед на схемата, да не съм пропуснал нещо.
                  Прикачени файлове
                  Lancia Delta II 2.0 LS 16V '93

Коментар

Дай платката колега, да я пуснем във "платкаджийница".

Коментар

Това е платката която си направих в нас и сега се опитвам да разбера, какво и защо не работи От някъде бях дръпнал VISA 1.83C(за жалост даунлоуд секцията на сайта ни не работи от доста време), но като пуснеш програмата пише само 1.83... Никъде не пита за свързване и т.н. Самата програма грешки не връща. Когато стигна до менюто за четене на грешки, прогамата се забявя 2 секунди и след това връща същият прозорец, все едно нищо не си натиснал. Същото става с всички други команди. Това което успях да проверя по платката е, че след стабилизатора излизат точно +5V. Иначе 5 пъти проверих всички писти за къси съединения или за несвързани участъци. Може би трябва да я дам на някой, които има опит да я пробва. Може аз просто да не правя настройките или дори да пробвам грешен куплунг...
                      Прикачени файлове
                      FIAT Marea 1.9 JTD HLX

Коментар

Това че си направил платка и си вложил доста желание е похвално. Но тъй както пишеш разбирам че проблема ти е в софтуера. Провери версията на DOS. Изтегли си наново и софтуера на VISA183 C, защото е възможна грешка при свалянето. Провери и да не би да си прегрял двата чипа при запояването, тъй като виждам от снимката доста яко наслояване на припой около тях. Последното е по малко вероятно, но не изключено. Провери и COM- порта на компа, защото дали е конфигуриран правилно в биоса.
                        Прикачени файлове
                        Fiat Marea TD100

Коментар

Схемата и самата платка (във вид подходящ за изработване в къщи)П.П. Платка я пробвахме днес (10 Май) и работи перфектно
                          Прикачени файлове
                          FIAT Marea 1.9 JTD HLX

Коментар

DOS е от Win98 - т.е. със сигурност се зарежда в real mode и не мисля, че там има проблем. Буутвам от флашка на която има само DOS и VISA.Ще трябва да потърся от някъде друга VISA 1.83C за всеки случай. (Илко можеш ли да пуснеш твоята версия, защото каза, че си тествал схемата с K-Line?)Писа да си проверя конф. на порта в BIOS.... Някакви специални ли настройки трябва да има, мисля, че е по default, но е включен при всички положения.Мисля, че не съм прегрял нищо по платката - имам един 30W поялник и изобщо не съм се мотал със запояването - стана бързо и безболезнено. Макар, че точно тоя чип (SI9241AEY) се чудя дали изобщо е правилен - поне в comet.bg ми го дадоха като за такъв, макар, че е някакъв аналог и няма нищо общо с Vishay...
                            FIAT Marea 1.9 JTD HLX

Коментар

Ето версия на Visa- та. http://4storing.com/hbck2b/2e0cf65f6...434687297.html
                              Fiat Marea TD100

Коментар

И не бутвай от флашка. Запиши си Дос-а и разархивираната Visa, на FAT 16 или 32 активен (ситемен) партишън. Прочети добре и манула който постнах по горе, за запускане на тестера- http://forum.fiat-bg.org/download.php?id=36762
                                Fiat Marea TD100

Коментар

Working...
                                X