Колеги, днес събрах всички части за интерфейса с 2 Si9241AEY за K и L но се оказа, че колата ми е само за K. Има ли значение дали ще направя и L линията и ще ползвам само К-то през краче 7 и 8 на МАХ232 или ще трябва да си направя платката само за К. Ще използвам програмата с Унидиаг-а само с един порт и за мен е по-удачно К изпълнението, но идеята ми е ако някой има нужда да си сканира колата през Виза-та с двата порта да е направя за K и L.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Схеми на интерфейси за връзка с ECU
Collapse
X
-
Stoynev85 написа:Тъй като темата е доста обширна и дълга пък и аз не съм много в час с електрониката искам да попитам има ли някаква схема, която да се включва в USB и от там да се чете с виза. Автомобиля е мареа 1.6 97г. мисля, че е с K и L линия.Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.
Коментар
-
здравей
Колеги, върти ми се една идея за джобна диагностика, имам едно PSP, на което мисля че мога да подкарам DOS, с малко зор windows 95. Лошото е, че PSP-то има само мини USB порт. Сега да попитам:1.какъв кабел/преходник мога да използвам2.има ли диагностичен софтуер, който да върви при тези условия, и който не изисква клавиатура или работи с виртуалната клавиатура на windows-a - ’’on screen keyboard’’ (PSP-то има само "мишка")извинявам се за своята некомпетентносттежък е животът лек...
Коментар
-
u_bo
Re: здравей
jungleraver написа:Колеги, върти ми се една идея за джобна диагностика, имам едно PSP, на което мисля че мога да подкарам DOS, с малко зор windows 95. Лошото е, че PSP-то има само мини USB порт. Сега да попитам:1.какъв кабел/преходник мога да използвам2.има ли диагностичен софтуер, който да върви при тези условия, и който не изисква клавиатура или работи с виртуалната клавиатура на windows-a - ’’on screen keyboard’’ (PSP-то има само "мишка")извинявам се за своята некомпетентност
Коментар
-
Re: здравей
u_bo написа:jungleraver написа:Колеги, върти ми се една идея за джобна диагностика, имам едно PSP, на което мисля че мога да подкарам DOS, с малко зор windows 95. Лошото е, че PSP-то има само мини USB порт. Сега да попитам:1.какъв кабел/преходник мога да използвам2.има ли диагностичен софтуер, който да върви при тези условия, и който не изисква клавиатура или работи с виртуалната клавиатура на windows-a - ’’on screen keyboard’’ (PSP-то има само "мишка")извинявам се за своята некомпетентносттежък е животът лек...
Коментар
-
Здравейте колеги. Събрах въпросната схема, но фиата не желае да се диагностицира. В момента му ремонтирам избирача на скоростите, счупена основа на скоростен лост също. Ще му сменя и спирачната течност, че бавно спира . Възможно ли е на някоя сбирка в София някой колега да помогне след ремонта за диагностика ?Palio Weekend 1.6 16V 100 1998
Punto MK2 1.2 16 V 80 1999
Коментар
-
От схемата на ilkor, МАХ232 чипа коя от десетките версии е?http://bg.farnell.com/jsp/search/bro...lpartialИма толкова много МАХ232.. кое да взема, най-евтиното или.. ?"За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар