Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Схеми на интерфейси за връзка с ECU

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Мерси колега, ще съм ти благодарен ако я намериш Знам че не е сложна, но искам да я направя на печатна платка заради SMD чиповете.Правил съм си схемата само за К линията на монтажна платка ,но не ми хареса как стана монтажа на SMD-то и затова сега искам да опитам на печатна с двете линии К и Л, а и платките сам си ги правя

Коментар

Колега, това са схемата, платката и разположението на елементите.Мисля, че опроводяването е огледално - за изработка по "лазерен принтер-ютия" метода Също така вътре са и протелските файлове.Правени са на Protel DXP.
      Прикачени файлове

Коментар

Мерси колега точно за това ставаше дума и по този метод сматям да ги направя.

Коментар

Извинявам се за въпроса но не съм много в час с електрониката - колко ватови са 510 омовите резистори ?
          Fiat Coupe 1.8

Поведението на пътя е ПРЯКО отражение на възпитанието на всеки водач.

Коментар

siluro написа:
            Извинявам се за въпроса но не съм много в час с електрониката - колко ватови са 510 омовите резистори ?
            Платката е предвидена за резистори със SMD корпус 1206, а максимума за този корпус е 1/4 ват. Но реално съм го направил с 0805 корпус, който дори е по-маломощен.

Коментар

A кондензаторите( плярните и безполярните) за какъв корпус са?

Коментар

Здравейте колеги ....Искам да попитам има ли някои готов и работещ преходник към USB с програма за връзка с ЕКУ на Браво 1.9JTD само с К линия ?
                AUDI 1.8 20V TURBO
                ex - FiAT BRAVO 2.0 20V, 1.9 JTD ++, 1.8 16V+газ, Alfa Romeo 1.9 JTD

Коментар

ivan_dice написа:
                  Здравейте колеги ....Искам да попитам има ли някои готов и работещ преходник към USB с програма за връзка с ЕКУ на Браво 1.9JTD само с К линия ?
                  Искаш да си закупиш или искаш тест?Аз имам FiatECUScan 2,5 с необходимия кабел ,но не го продавам ,а правя услуги на колеги.
                  Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                  Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

принципно искам да си го направя за да мога сам да си ръчкам по колата
                    AUDI 1.8 20V TURBO
                    ex - FiAT BRAVO 2.0 20V, 1.9 JTD ++, 1.8 16V+газ, Alfa Romeo 1.9 JTD

Коментар

ivan_dice написа:
                      принципно искам да си го направя за да мога сам да си ръчкам по колата
                      http://www.sklad66.com/cms/FiatECUScan-KKL.htmlhttp://www.sklad66.com/cms/Prehodnik-16pin-OBD-F-kam-3pin-Fiat-+-zahranvane.htmlhttp://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=55415
                      Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                      Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

И аз търся някаква лесна схема за връзка, обаче искам да е с USB интерфейс. Или поне да работи с преходник COM-> USB, тъй като искам я да ползвам с лаптопа.Колата е браво 1.2 16v 99-та само с К линия.Имам адаптер за виза, но той не тръгва през usb- com адаптер.
                        http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
                        Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
                        FIAT БРАВО 1.2 16v
                        ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
                        FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Коментар

Колеги,Схемата с K L линии и двата RS232 порта може ли да се използва само за K линия през единия RS232 с Унидиаг-а ?
                          Fiat Coupe 1.8

Поведението на пътя е ПРЯКО отражение на възпитанието на всеки водач.

Коментар

само това http://www.sklad66.com/cms/FiatECUScan-KKL.html , ще свърши ли работа или трябва и преходника
                            Fiat Bravo 1.6 99г. - Г.И.
                            Fiat Stilo 1.6 02г. - Г.И.

Коментар

Трябва ти и онзи преход 16 пин ОБД към 3 пиновия за Фиат , но аз съм си го направил без него Закачил съм си едни кабели към ОБД-то и от другата страна съм им запоил едни игли, които се нареждат в куплунга на колата.

Коментар

sasim написа:
                                A кондензаторите( плярните и безполярните) за какъв корпус са?
                                Неполярните кондензатори също са предвидени за корпус 1206, а полярния е май 2512, но не съм съвсем сигурен

Коментар

Working...
                                X