Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Схеми на интерфейси за връзка с ECU

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Колега, не схващам точно идейната постановка макс-а в случая е в схема за преобразуване на 5V TTL нива към 3.3V От своя страна PL-a e USB към COM конвертор. Какви нива ти трябват на тебе? Ако си само с 5V за какво ти е MAX-a? Освен това за да подкараш PL-a ти трябва NULL Modem кабел и после да теглиш самo RxD/TxD от него.
    Fiat Brava 1.6/16V 74kW(103h.p) powered by AXM Auto

Коментар

Идеята е адаптера от визата 1.83с (от първата страница на темата) да се върже през друг адаптер USB-COM. Прескачам всички видове конектори и директно от едната схема връзвам към другата.

Коментар

Както казах по-горе PL-a към MAX-a с NULL Modem кабел и трябва да тръгне.
        Fiat Brava 1.6/16V 74kW(103h.p) powered by AXM Auto

Коментар

Хубаво, без този кабел няма ли да стане Не искам да има преходи........ Просто от Пл дърпам три кабелчета до МАХ-а и всичко се приключва.До колкото разбирам този кабел само кръстосва нещо си, проблема е, че аз не мога да използвам такъв. Нито на ПЛ-а имам ком нито на макса.ЕДИТ: сега докато разглеждах този кабел и ми просветна къде греша. Връзвам на Пл-а RX със RX на MAX. А не трябва да е така, трябва да е RX към TX Утре ще видя да го обърна и пак да пробвам :DПодвел съм се от схемата където е на първата страница, там е написан RX и TX на Макса а не на ком порта

Коментар

Някой пробвал ли е тази схеми дали работят за К линия:
            Прикачени файлове
            Stop giving directions, just say "Follow me."
            Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
            Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit

Коментар

Аз съм я пробвал и работи. Даже не съм ползвал точните транзистори от схемата, сложих някакви други който вършат същата работа.

Коментар

chaveto написа:
                Аз съм я пробвал и работи. Даже не съм ползвал точните транзистори от схемата, сложих някакви други който вършат същата работа.
                Горната или долната (с кондензатора)?

Коментар

горната

Коментар

Здарявейте онзи ден си пробвах Визата с адаптора от първият пост само по К линия и не можа да се свърше с ECO-то на колата.Показа ми PB0V.EXE Данеби програмата, която ползвам да не е кракнататата и да си търси фаила в паметта или проблема е другаде?Програмата ми я прати колега от форума.

Коментар

chaveto написа:
                      горната
                      Мда, наистина работи. Днес успешно се конектнах към ЕКУ-то. :D

Коментар

Днес набързо налепих схемата на Илко за К и Л линия. Работи перфектно с кракнатата версия на Визата. Даже си проверих и АБС-а. За съжаление не можах да изтрия едната грешка - пише, че имало проблем с масата или +а на централата.

Коментар

Някои има ли разработена платка на Visa-та с двата чипа SI9241 готова за даване в платкаджииница.От няколко дена търся такава схема и нищо не намирам. Ако някои има ще съм му много благодарен ако я сподели

Коментар

sasim написа:
                            Някои има ли разработена платка на Visa-та с двата чипа SI9241 готова за даване в платкаджииница.От няколко дена търся такава схема и нищо не намирам. Ако някои има ще съм му много благодарен ако я сподели
                            Аз налепих Визата в/у монтажна платка, ето и схема.
                            Прикачени файлове

Коментар

Мерси колега, но мисля че това няма да ми свърши работа.това което търся трябва да изглежда така ( това което съм показал не е платка на Виса, а само пример какво търся)
                              Прикачени файлове

Коментар

sasim написа:
                                Мерси колега, но мисля че това няма да ми свърши работа.това което търся трябва да изглежда така ( това което съм показал не е платка на Виса, а само пример какво търся)
                                Ами това което търсиш го срещах на няколко места, а мисля че и във форума. Утре ще потърся и ще я постна. Все пак аз си я правих на монтажна платка. Схемата не е сложна за реализация и не виждам защо ти трябва да е на печатен монтаж.
                                Fiat Marea TD100

Коментар

Working...
                                X