Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Схеми на интерфейси за връзка с ECU

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

perlsite написа:
    Днес пробвахме платката с Илко и тя се оказа, че си работи перфектно Още веднъж искам да му благодаря, както и на всички които помагаха В крайна сметка проблема май е с моят лаптоп - пробвах какви ли не варианти, но очевидно DOS поддръжката на серийният порт не е наред
    М дааа. Май излязох прав.
    Fiat Marea TD100

Коментар

iuly_vn написа:
      ilko-gd написа:
      Скоро закачах Марея ТД100 с Виза на настолен компютър с 2 КОМ порта. На нея се оказа не знам защо, че са разделени буксите за К и Л линиите.Двете букси се намират на дясното бомбе, където е номера на рамата. Първо реших, че си е само по К линия като моята кола, но се оказа че се използват и двете букси - на едната е К линия и маса, а на другата Л линия и маса Тук става въпрос за ЖТД но може и да е същото. На тази Марея пробвах да се свържа и с ЕКУ-то за възглавниците, но не можах. Под жабката намерих букса подобна на тази на снимката на колегата, но без тази жълта изолация. Възможно ли е там да има и букса за друго нещо и да я бъркам? Друга букса освен тази под жабката не намерих.
      Хм. Странно. На моята марея, също TD100 има също две букси на дясното бомбе. Но аз се закачам само на едната с К линия и нямам проблем. Доколкото знам другата букса, зад нея е за климатика и на нея въобще не можах да се закача. Колкото за Еърбега под жабката има пак две букси. Тая с кабелите с жълто е еърбег а другата пак не отчита нищо. В един мануал пише че тя е за ABS-a. Колега, след като си се закачал за ТД100, можеш ли да ми кажеш какво ти изписа за аванса(Injection Timing) при изключен мотор.(на контакт) При мен ми отчита някакви си -10* а като запаля мотора отчита 3.2* И при теб ли е било така? Погледни ми поста по тая тема за повече инфо http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=42034 Ще съм ти много благодарен защото отдавна се чудя дали теста е верен. Че тия -10* на контакт и незапален мотор ми се виждат странни. Колкото и странно е това, че потенциомртъра за газта отчита 7.8%. И при теб ли се получиха същите данни. Много съжалявам че питам тук но ми е важно!
      Няма ли някой да помогне. Много искам да разбера тия стойности дали са вярни!
      Fiat Marea TD100

Коментар

За съжаление може да ти отговори някой със същия двигател ...За конекторите:В ляво при двигателя е този за диагностика на запалването, в дясно са ABS и алармата.Вътре са еърбега (с жълт кабел) и климатика.

Коментар

Днес пробвах VISA-та на флашката от която буутвах, на друг лаптоп (сравнително нов) и там работи :- Сега ми остава като надежда поне UniDiag да работи под Windows на моят лаптоп
          FIAT Marea 1.9 JTD HLX

Коментар

Виж настройките на порта в BIOS-a на компютъра.

Коментар

COM1 3F8H/IRQ4 - съвсем стандартно, няма кой знае какви настройки... пробвах и с други портове и IRQ но без успех (като променях и config.ini във виза). Има нещо сбъркано в тъпия лаптоп
              FIAT Marea 1.9 JTD HLX

Коментар

Имам един проблем. При стартиране на визата ми изписва "demo", и единствено се появявва пунто 1,2. Самата платка не я връзвам към пц-то като стартирам визата. Някаде бях §ел за този проблем, но сега не го намирам.

Коментар

Проблем във връзкатa към ECU-to на ABS Lucas

Първо благодара на колегата ilkor за схемата с чиповете Si9241 която изпълних и тръгна с версия 183cна старо PC с 2 com порта.Свързах се с ECU-то на двигателя без проблеми. Въпросът ми е зашо не мога да се свържа към ECU-то на ABS Lucas.Избирам от програмата точката Мареа-ABS и т.н.Купунга е стандартния с K-маса-L.Кабела ми е пълния с двата интерфейса К и L в двете посоки.Разменях местатана К и L линиите но не помогна.
                  hmilev

Коментар

Re: Проблем във връзкатa към ECU-to на ABS Lucas

HMILEV написа:
                    Въпросът ми е зашо не мога да се свържа към ECU-то на ABS Lucas.Избирам от програмата точката Мареа-ABS и т.н.Купунга е стандартния с K-маса-L.Кабела ми е пълния с двата интерфейса К и L в двете посоки.Разменях местатана К и L линиите но не помогна.
                    И аз не успях да се вържа.
                    Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                    Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

А пък на Браво и Брава дори я няма като опция. Пробвах през Мареа, Купе и пак не стана.

Коментар

Използвай програмата от тук: http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?p=362262#362262

Коментар

Искам да попитам къде да вържа светодиодите че да светват като закачи К линия и L линия на схемата в началото на темата :
                          Прикачени файлове
                          Fiat TEMPRA 1.6 i.e. 159A3.048 75Hp + L.P.G
                          Fiat BRAVO 1.4 12V SX 80Hp + L.P.G
                          Fiat TIPO 1.6 i.e. Selecta 159A3.048 75Hp + L.P.G LOVATO

Коментар

И на мен ми интересно,и слага ли се нещо допълнително като кондензатор или ....?

Коментар

На интеграла MAX232 на изводи 13,14,7 и 8 през резистор 1.5 килоома, към маса.
                              Fiat Marea TD100

Коментар

Значи трябва да са 4 светодиода така ли защото на тея оригиналните са три един е (Power) и другите 2 са за К и L линияП.С. мерси много колега сега остава само да ми донесат 2-та чипа SI9241 че ми ги объркали вместо SI ми пратили някви LA9241
                                Fiat TEMPRA 1.6 i.e. 159A3.048 75Hp + L.P.G
                                Fiat BRAVO 1.4 12V SX 80Hp + L.P.G
                                Fiat TIPO 1.6 i.e. Selecta 159A3.048 75Hp + L.P.G LOVATO

Коментар

Working...
                                X