Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Схеми на интерфейси за връзка с ECU

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Вземай най евтиното в DIP корпус. Няма нужда да поръчваш от Фарнел - в Комет имат на склад и струва стотинки - http://store.comet.bg/bg/Catalogue/Product/620/Само внимавай че това е по старата версия и иска по големи кондензатори - 1uF (MAX232). Версията MAX232A работи с по малки 0.1uF

Коментар

Много Благодаря
      "За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
      Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
      Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)

Коментар

Здравейте колеги,след голяма пауза отново се захванах да си правя кабел .В момента съм с марея 1.6 99г. и се спрях на схема с 1 ком и к и л линии.Проблем ли ще са двете линии защото аз съм само със к? И ще работи ли и с унидиаг и фиатекускан.Имам и някакви финалист и екзаминер,но не мога да ги инсталирам.Попадна ми един кабел от гсм с профилик но не можах да се свържа с еку.От него излизат 5 кабелчета ,двете са плюс и минус .Останалите 3 ги въртях но не стана нищо,после измерих волтажа от кабела и на двете кабелчета има по 3.6в ,на единия 1.8 а на буксата на колата има 12в.Някакъв преходник ли трябва за тоя кабел?Четох че с него са се свързвали с ги.А дължината на кабела има ли значение ,защото аз го направих 4м?Забравих да кажа че профилика го пробвах с фиатекускан
        FIAT MAREA 1.6 16V Weekend 99

Коментар

Днес събрах схемата с един компорт и к и л линии,но не мога да се свържа с екуто.Има ли начин да проверя схемата дали работи?Не става и с визата,иска ми и втори компорт

Коментар

Здравейте ,бях заделил пари за кабел но еди блъсна колата и избяга и парите отидоха за фар,така че продължавам със самоделката.Днес загледах интеграла и се оказа че е MAX232N,порових и видях няколко схеми и всички бяха с кондензатори 1микрофарад електролитни ,а моите са по 100нано неелектролитни.Тази разлика проблем ли е?Схемите бяха малко разлияни от моята и без SI 9241.Някой може ли да даде схема за 1ком и к линия с MAX232N и SI9241A? Предварително благодаря

Коментар

Не става, пробвах и с кондензатори по 1 микрофарад електролитни но не ,взех нова мах232 и започвам от начало.А си 9241 дали може да съм ги изгорил докато ги запоявах въпреки че се старах да действам бързо.И още като закача кабел профилик екускана не го разпознава

Коментар

Попадал съм на фалшиви 9241 имай го едно на ум

Коментар

Попадал съм на фалшиви 9241 имай го едно на умА има ли такива в по голям корпус ?Много ме изтормозиха.Утре отивам да купувам нови.А имат ли аналог ,че май трудно се намираха?Днес след доста опити съм забравил колата на контакт и не знам колко е стояла ,но по някаква причина се е включил вентилатора на радиатора на 2 и почти източил акумулатора

Коментар

Направи си тази схема и нямаш грижи никакви. Налепяш всичко без часта за RTS и си готов. Пробвано и работи с FES.
                    Прикачени файлове
                    Stop giving directions, just say "Follow me."
                    Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
                    Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit

Коментар

Ще пробвам и тази ,елементите няма да са повече от 2-3 лева.А с фиат екускан ще работи ли?

Коментар

Здравейте,направих схемата с транзисторите и има напредък,но толкова.Пак не се свързва с колата.Вече разпознава ваг ком софтуер но не се свързва.Явно не уцелвам настройките,правих доста експерименти но не става.Пише че има проблем с кабела или настройките на компорта.В упътването пише за някакъв латенци таймер но при мен не излиза такъв прозорец.Използвам кабел за интернет и е дълъг около 4 м ,Може ли това да е проблема?А в колата възможно ли е да е проблема?

Коментар

Има ли начин да проверя компорта?Вчера отново правих опити и нищо,отново не разпознава кабела.Има ли някаква лесна схема през усб?

Коментар

Намерих две схеми ,но не са ми много яснивтората не мога да я кача ,но е с оптрони
                            Прикачени файлове

Коментар

Здравейте ,мерих ком порта и ми даде ха пин 3 и 7 -11,5в ,на 4 +11,5в ,5 си е маса ,на всички останали 0,16в .Това нормално ли е?Мисля че на пин 3 не трябва да има отрицателно напрежение.Смених транзисторите и пак не тръгва

Коментар

янко написа:
                                Здравейте ,мерих ком порта и ми даде ха пин 3 и 7 -11,5в ,на 4 +11,5в ,5 си е маса ,на всички останали 0,16в .Това нормално ли е?Мисля че на пин 3 не трябва да има отрицателно напрежение.Смених транзисторите и пак не тръгва
                                Провери в BIOS-a дали ти е активен порта.Порта можеш да го пробваш със мнооого стара мишка включена към него.

Коментар

Working...
                                X