Колега, не схващам точно идейната постановка макс-а в случая е в схема за преобразуване на 5V TTL нива към 3.3V От своя страна PL-a e USB към COM конвертор. Какви нива ти трябват на тебе? Ако си само с 5V за какво ти е MAX-a? Освен това за да подкараш PL-a ти трябва NULL Modem кабел и после да теглиш самo RxD/TxD от него.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Схеми на интерфейси за връзка с ECU
Collapse
X
-
Хубаво, без този кабел няма ли да стане Не искам да има преходи........ Просто от Пл дърпам три кабелчета до МАХ-а и всичко се приключва.До колкото разбирам този кабел само кръстосва нещо си, проблема е, че аз не мога да използвам такъв. Нито на ПЛ-а имам ком нито на макса.ЕДИТ: сега докато разглеждах този кабел и ми просветна къде греша. Връзвам на Пл-а RX със RX на MAX. А не трябва да е така, трябва да е RX към TX Утре ще видя да го обърна и пак да пробвам :DПодвел съм се от схемата където е на първата страница, там е написан RX и TX на Макса а не на ком порта
Коментар
-
chaveto написа:Аз съм я пробвал и работи. Даже не съм ползвал точните транзистори от схемата, сложих някакви други който вършат същата работа.Stop giving directions, just say "Follow me."
Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit
Коментар
-
Днес набързо налепих схемата на Илко за К и Л линия. Работи перфектно с кракнатата версия на Визата. Даже си проверих и АБС-а. За съжаление не можах да изтрия едната грешка - пише, че имало проблем с масата или +а на централата.Stop giving directions, just say "Follow me."
Коментар
-
sasim написа:Някои има ли разработена платка на Visa-та с двата чипа SI9241 готова за даване в платкаджииница.От няколко дена търся такава схема и нищо не намирам. Ако някои има ще съм му много благодарен ако я споделиПрикачени файловеStop giving directions, just say "Follow me."
Коментар
-
sasim написа:Мерси колега, но мисля че това няма да ми свърши работа.това което търся трябва да изглежда така ( това което съм показал не е платка на Виса, а само пример какво търся)Fiat Marea TD100
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар