Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Схеми на интерфейси за връзка с ECU

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Е щом е така ще си налепя една платка и ще пробвам. Само че тва със DOS-a нещо не ме кефи, както и липсата USB.
    Bravo 1.6 16v 97г. + АГУ

Коментар

Да попитам колегите които използват интерфейса за визата сигурни ли са че схемата работи със SI9241AEY, а не със SI9241EY, защото при SI9241AEY гледам че захранващото напрежение е от 6 до 36V, а схемата на интерфейса е със 5V захранване.
      Bravo 1.6 16v 97г. + АГУ

Коментар

При мен схемата работи с SI9241AEY. При свързване компа на Lancia Zeta не съм имал проблеми.

Коментар

Колеги някой може ли да ми каже на кой пин какво има и къде трябва да закача жиците. Имам една снимка на един куплунг но там не отговарят пиновете с тези при мен.По схема на 16- +12v15- L line7- K line5 и 4 GNDПри мен на 5 и 4-ри има маса, на 16-то има +12v На 7-мо има пластини в буксата и има около 11В някакво напрежение, на 15-то краче обаче нямам пластини имам на разни други крачета и просто си нямам на идея къде и как да вържа кабела. Става въпрос за Ланчия Либра 2.4Jtd 103kw 2001г. Ако искате мога да направя и снимка на буксата и да напиша на кой пин какво напрежение има.ЕДИТ: дължината на кабела има ли значение и трябва ли да е екраниран или става с обикновен проводник.

Коментар

Колега, тава което си написал е стандарта за ОБД2.16 +127 К4 и 5 маса

Коментар

Лошото е, че аз не знам какъв е стандарта при мен а от някъде съм чул, че трябва да са два проводника за връзката Набързо спретнах една схема с два транзистора за ОБД2 стандарта и се вързах с либрока :D Имах грешка за която не се споменаваше нищо 0х1320 Къде мога да видя какво значи тази грешка.Все пак ако някой ми каже на всеки един пин на моята букса какво има ще съм благодарен.

Коментар

http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=46923

Коментар

Да се похваля и аз вече имам работеща visa. Снощи направих първия пуск и всичко е ок, не отчете грешки, но нещо ми направи впечатление - програмата отчита че педала на газта е натиснат на 2/3, а ТПС-а е в положение 4deg. Другото което ми направи впечатление е че никъде не визждам меню за тестване на аирбега. Предполагам че теста на аирбега трябва да се извърши с Unidiag и се чудя дали платката с 2 кома ще ми свърши работа или трябва да преправям някои неща по нея.ПП: Благодаря на колегите положили усилия за разработката на интерфейсната платка.
                  Bravo 1.6 16v 97г. + АГУ

Коментар

Airbag диагностика има и във VISA. Предполагам, че не ти трябва друго нещо
                    FIAT Marea 1.9 JTD HLX

Коментар

perlsite написа:
                      Airbag диагностика има и във VISA. Предполагам, че не ти трябва друго нещо
                      Добре де ама къде и как? Ровичках се из опциите и некъде не видях аирбаг.
                      Bravo 1.6 16v 97г. + АГУ

Коментар

maskarata написа:
                        В менюто на Визата след като избереш марката и колата - например Фиат, Брава освен избора на двигател има и примерно Брава Аербек. За да се свържеш с компютъра за възглавниците се използва друга букса, не тази за ЕКУ-то. Някъде под жабката се намира, но със сигурност трябва да каже някой с кола като твоята дали е там.
                        Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
                        Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше

Коментар

ilko-gd написа:
                          maskarata написа:
                          В менюто на Визата след като избереш марката и колата - например Фиат, Брава освен избора на двигател има и примерно Брава Аербек. За да се свържеш с компютъра за възглавниците се използва друга букса, не тази за ЕКУ-то. Някъде под жабката се намира, но със сигурност трябва да каже някой с кола като твоята дали е там.
                          Да, буксата е под жабката и е със жълта облицовка на кабела. Закачаш се пак с К и Л линий. Само че като избереш от менюто Браво Еърбег има няколко подменюта от където избираш това в зависимост с колко възглавници ти е колата. Ако не знаеш кое точно, то пробвай на всяко едно и ще се закачиш все някъде.П.П На еърбега грешки могат да се чистият, само при положение че първо си отстранил причината. Ако лампата на чекконтрола на еърбега не свети в движение, то не се и закачай защото няма да имаш грешки.
                          Fiat Marea TD100

Коментар

iuly_vn написа:
                            ilko-gd написа:
                            maskarata написа:
                            Да, буксата е под жабката и е със жълта облицовка на кабела. Закачаш се пак с К и Л линий. Само че като избереш от менюто Браво Еърбег има няколко подменюта от където избираш това в зависимост с колко възглавници ти е колата. Ако не знаеш кое точно, то пробвай на всяко едно и ще се закачиш все някъде.П.П На еърбега грешки могат да се чистият, само при положение че първо си отстранил причината. Ако лампата на чекконтрола на еърбега не свети в движение, то не се и закачай защото няма да имаш грешки.
                            Вярно бе. От толкова модели не можах да видя къде пише Bravo-airbag. Благодаря за информацията.
                            Bravo 1.6 16v 97г. + АГУ

Коментар

Една корекция, че съм допуснал грешка. Закача се само едната линия -К.
                              Fiat Marea TD100

Коментар

iuly_vn написа:
                                Една корекция, че съм допуснал грешка. Закача се само едната линия -К.
                                Точно това видях преди малко че е само една линия, която при схемата с 2 кома май се пада L или нещо бъркам.
                                Bravo 1.6 16v 97г. + АГУ

Коментар

Working...
                                X