клапана които управлява въздушния поток не реагира.Стои само в положението в което вкарва възаух от вън.Заради него парното стопля много трудно.Моля за вашите съвети!!! Предварително благодаря!!!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ремонт на клапата на вентилатора ???
Collapse
X
-
Ако парното ти е наред (в т.ч. термостат на двигателя, да няма запушвания по системата, водната помпа да е в ред, да е обезвъздушено) , няма значение дали въздуха е отвън или отвътре, т.е. дали клапата работи, парното си е парно. Мога да го докажа, и то на JTD. По-добре е клапата ти да не работи и да е отворена, отколкото да не работи и да е затворена.
-
А някой изобщо справял ли се е с тая клапа ,разгобявал съм я 4 пъти разбрах горе долу от къде е проблема ама не разбирам от съпротивления ,диоди и другите работи по платките.Ако някой намери решение ще съм му много благодарен.FIAT BRAVA 16.16V.ELX Абе, ако ме блъсне Селянин, важи ли Гражданската отговорност !
Коментар
-
Ако ти е слабо парното причината изобщо не е в клапата/както каза ogi28b /. Почти няма разлика от положениетой. и за парното и за климатика.Дори е по добре да е отворена.При мен бе заседнала в отворено положение и я оправих съвсем просто като я освободих от шарнирното лостче откъм купето и пробих дупчица с тънка бургия/защото има метална пластина под порестото покритие/ в средата на долния й край и след това закачих две срещуположни меки пружинки, едната я придърпва за затваряне а вътрешната я закачам в жабката за постоянно отворено положение.Вс. това се оказа излишно, щом стои пост. отворена.И при най студено време на 5-6-я километър тр. да имаш яко парно.Поздрави.BRAVA TD100 ELX `98
Коментар
-
Дайте някаква схема къде се намира тази клапа, че и аз страдам много от нея... Yellow_Flash_Colorz_PDT_13www.CarProfi-BG.com
Самонастройващ се газов инжекцион по OBD II.
Зареждане и ремонт на автоклиматици.
Най-атрактивните цени в София!
Коментар
-
crush написа:Дайте някаква схема къде се намира тази клапа, че и аз страдам много от нея... Yellow_Flash_Colorz_PDT_13--Старата ръжда любов не хваща!--
156 sportwagon 1,9 jtd 115
ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар