Здравейте колеги.Моля за малко помощ тука че с тия фарове голем проблем(особенно зимата).Та моля ви някой да ми каже как и от къде се регулират фаровете(късите) на автомобила от заглавието на темата.Каде ли не ръчках и нищо не става.Бият си в земята на 1 метър пред колата.Най-добре би било ако някой има снимков материал.Мерси предварително и весели празници на всички тук.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Регулиране на фарове-Браво 1,6 16V 96г.
Collapse
X
-
Щом с въртене на регулиращите винтове нищо не става това ме навежда на мисълта ,че резбите които са на самата кутия на фара са повредени.Работата не е на добре.В такъв случай се регулират на отворени капачки на късите и дългите с придърпване на ръка и въртене.Надявам се ,че си ме разбрал.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
-
Към колегата Tornado-прегледал съм всички резби и ми изглеждат ОК.Към naskobg-мисля че точно в тези винтове ми е проблема.Май не ги откривам(по скоро този за горе-долу).Въртях всичко което може да се върти там не нямаше видима промяна.Имате ли колеги някаква схема на фаровте за този модел автомобил или някакъв снимков материал?Не карайте колата си по-бързо, отколкото лети вашия ангел-спасител!!!
Фиат Браво:1,6V 103hp 1996
Коментар
-
http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=20526Позиция номер 6 от първата снимка във водещия пост.
Коментар
-
При недостатъчно повдигане на фара решението е отваряне на стъклото и рефлектора е закрепен към пластмасата на фара с един ябълковиден болт който се навива и развива като така се постига още регулиране в посока нагоре-пробвано е на 6 фара лично от мен и действа.За да се повдигне фара болта се развива около 0.6-0.8см и след това вече има достатъчно ход за да се регулират от врътките на моторчетата и след това на таблото (ако имаш такива).Фиат Крома 1.9 16v+
Фиат Браво 1.6 16v
Фиат Мареа 1.6 16v
Коментар
-
Сваля се фара и се затопля хубаво със сешоар докато "дъвката" между стъклото и пластмасата се разтопи,след това много внимателно с 2 отверки започва да се отлепя стъклото /греенето продължава и при отлепването за да не стяга сместа/.Фиат Крома 1.9 16v+
Фиат Браво 1.6 16v
Фиат Мареа 1.6 16v
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар