Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Регулиране на фарове-Браво 1,6 16V 96г.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Регулиране на фарове-Браво 1,6 16V 96г.

Здравейте колеги.Моля за малко помощ тука че с тия фарове голем проблем(особенно зимата).Та моля ви някой да ми каже как и от къде се регулират фаровете(късите) на автомобила от заглавието на темата.Каде ли не ръчках и нищо не става.Бият си в земята на 1 метър пред колата.Най-добре би било ако някой има снимков материал.Мерси предварително и весели празници на всички тук.
    Не карайте колата си по-бързо, отколкото лети вашия ангел-спасител!!!

Фиат Браво:1,6V 103hp 1996

Щом с въртене на регулиращите винтове нищо не става това ме навежда на мисълта ,че резбите които са на самата кутия на фара са повредени.Работата не е на добре.В такъв случай се регулират на отворени капачки на късите и дългите с придърпване на ръка и въртене.Надявам се ,че си ме разбрал.
    Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
    Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Колега, да не са ти откачени моторчетата за регулиране. Тогава падат така. Иначе има на фар по два болта за регулиране. Единият и за нагоре-надолу, другият за ляво-дясно.

Коментар

Към колегата Tornado-прегледал съм всички резби и ми изглеждат ОК.Към naskobg-мисля че точно в тези винтове ми е проблема.Май не ги откривам(по скоро този за горе-долу).Въртях всичко което може да се върти там не нямаше видима промяна.Имате ли колеги някаква схема на фаровте за този модел автомобил или някакъв снимков материал?

Коментар

Сега ще потърся снимка колега, на вента е на самото моторче. Като отвориш капака и погледнеш надолу, има дупка в самата горна ламалина към самия болт.Ето, в червения кръг.

Коментар

http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=20526Позиция номер 6 от първата снимка във водещия пост.

Коментар

ogi28 мерси много за снимката но сигурен ли си че е за Браво 96г.Защото моите фарове изглеждат май малко по различни.Пак ще проверя щото не съм сигурен и утре ще потвърдя.

Коментар

Снимката е на фар обърнат надолу с главата, и с моторче. Без моторче, врътката изглежда като другата врътка, на същата снимка виж вляво, винта за въртене наляво-нядясно.

Коментар

При недостатъчно повдигане на фара решението е отваряне на стъклото и рефлектора е закрепен към пластмасата на фара с един ябълковиден болт който се навива и развива като така се постига още регулиране в посока нагоре-пробвано е на 6 фара лично от мен и действа.За да се повдигне фара болта се развива около 0.6-0.8см и след това вече има достатъчно ход за да се регулират от врътките на моторчетата и след това на таблото (ако имаш такива).
                  Фиат Крома 1.9 16v+
                  Фиат Браво 1.6 16v
                  Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

ОК,ама лесно си се сваля стъклото щото на мен ми се струва че моето е запоено за задната пластамса и не може да се отвори?

Коментар

Сваля се фара и се затопля хубаво със сешоар докато "дъвката" между стъклото и пластмасата се разтопи,след това много внимателно с 2 отверки започва да се отлепя стъклото /греенето продължава и при отлепването за да не стяга сместа/.
                      Фиат Крома 1.9 16v+
                      Фиат Браво 1.6 16v
                      Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

Много внимателно, защото аз така си счупих стъклото.

Коментар

Аз лично охлабих двата болта които държат фара отгоре и с ръка го повдигнах максимално ,след това си ги регулирам от потенциометъра на таблото.
                          FIAT BRAVO 1,9TD 100

Коментар

Working...
                          X